|
|
||||
|
||||
![]()
για τα νιτρικα εχει δικιο ο φιλος απο πανω, πρεπει να ειναι κατω απο 20
για το ph μου φαινεται πολυ το 10. μηπως να ξανακανεις την μετρηση??? |
|
||||
|
||||
![]()
To 10 αποκλείεται να είναι σωστό...
|
|
||||
|
||||
![]()
ph στο 10 δυσκολα.
αλλα τα νιτρικα ειναι παρα πολλα!! με 1/3 αλλαγης την εβδομαδα,πως γινεται να εχεις τοσα νιτρικα; πρεπει να ριξεις τις σκληροτητες σου βαζοντας catappa leaves και να εμπλουτισεις την διατροφη του! πιο συχνες και μικρες αλλαγες για την πτωση των νιτρικων,επισης.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και πάλι. Συγνωμη που καθηστέρισα να απαντησω αλλα ήμουν στην δουλειά. Μόλις έκανα ξανα μέτρηση του ph κ το βγάζω στο 8. Ίσως έκανα λάθος. Με το θέμα νιτρικών τι να κάνω? Να κάνω μερική αλλαγή αύριο με εμφιαλομένο νερό(ισως βοηθίσει περισσ.)? Για ποιο λόγο αυξηθηκαν τόσο πολύ???? Σας ευχαριστώ όλους θερμά για το ενδιαφέρον σας!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγή το μισό νερό με νεράκι βρύσης και αντιχλώριο, ξαναμετράς και αν είσαι πάλι πάνω από το 20 κάνεις άλλη μια αλλαγή μετά από κάποια ώρα. Μόνο προσοχή στην αλλαγή γιατί είναι λίγα τα λίτρα σου και να έχεις φτιάξει και τη θερμοκρασία.
Τον προηγούμενο καιρό μετρούσες νιτρικά; Μέσα σε μία εβδομάδα μόνο αυξήθηκαν τόσο; Πόσο ήταν την περασμένη εβδομάδα; Σκούπα βυθού κάνεις; Το φίλτρο το έχεις καθαρίσει ποτέ;
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο το καθαριζω με το νερο που αλλαζω απο το ενυδρειο οταν δω οτι η πιεση του εχει μειωθει. Τον βυθο τον κανω με αναροφηση. Μετρισης παλαιοτερα οχι...
------------------------- Μετά απο αλλαγή, γύρω στο 60%, του νερού έκανα νέα μέτρηση και έχω NO3 κάπου λιγότερα απο 20mg/L και PH 8 (άρα το 10αρι το χθεσινό ήταν λάθος όπως είπατε και εσείς). Ήδη ο μικρός ξεκίνησε να κάνει παλι κάποιες βολτίτσες!!!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alusa : 14-05-12 στις 12:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το χαρτακι που εχεις βαλει πανω τον δοκιμαστικο σωληνα ειναι για θαλασσινο νερο ... εχει αλλο ενα που ειναι για το γλυκο και γραφει freshwater
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις δικιο!!!! Απο το ανχος μου όμως ούτε που το πήρα χαμπάρι!
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|