|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Super
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ημέρα λειτουργίας :54η
Διαστάσεις: 60x30x30 Όγκος: Συνολικά 70 (63 ενυδρειο + 7 φίλτρο) Κατηγορία: fish only (για την ώρα) Ψάρια / ¶λλα είδη: 2x clownfish + 1x red cherry + 1x blue leg hermit + 1x nassarius Περιβάλλον: 6,75Kgr Zωντανή άμμος Καραιβικής - 6 Kgr Ζωντανός Bράχος Φόντο: Διάφανο Φωτισμός: 1x24w Ice White E27/3U 24w 12000oK, 1x14w Sunrise T8 25000oK, 1x Blue 4-Led Moonlight Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες white, 12 ώρες blue, 13 ώρες moonlight ( σε 3 ημερήσιους χρονοδιακόπτες ) Θερμοστάτης: 150Watt Φιλτράρισμα: 1. Εξωτερικό φίλτρο JBL CristalProfi e901 που περιέχει 2 επίπεδα μηχανικής φίλτρασης (σφουγγάρι και υλικό μακαρόνι), 2 επίπεδα χημικής (ζεοκάρμπον και αντιφώσφορο ) και 2 επίπεδα βιολογικής (σφουγγάρι και Biopearl ). 2. Εσωτερικό skimmer της Haquoss 300L/h Κυκλοφορία: Δυο κυκλοφορητές 3.0watt και 3.5watt αντίστοιχα σε 2 ημερήσιους χρονοδιακόπτες που λειτουργούν σε πρόγραμμα ημέρας και νύχτας. Η επιστροφή του εξωτερικού φίλτρου φροντίζει για την κυκλοφορία και την ανατάραξη της επιφάνειας. Έπιπλο DIY για την τοποθέτηση του φίλτρου, του δοχείου προετοιμασίας, των τέστ, των οργάνων μέτρησης και άλλων εκτός του ενυδρείου με πρόβλεψη τοποθέτησης ενυδρείου 100L. Κανάλι DIY με 6 πρίζες Legrand για τοποθέτηση χρονοδιακοπτών στο πλαινό μέρος του έπιπλου. Βοηθητικό ενυδρείο DIY στο κάτω μέρος του έπιπλου προετοιμασίας νερού συνολικού όγκου 30L με κυκλοφορητή σε μόνιμη λειτουργία έτοιμο για αλλαγή νερού και κάθε ανάγκη. Αλλαγές νερού: 25L (1/3) κάθε 15 μέρες Αναπλήρωση: 2L κάθε 3 ημέρες Θερμοκρασία: 27οC Αλατότητα: 1025 ρεφρακτόμετρο - 1024,5(πυκνόμετρο) pH: 8,2 (Salifert) Αlcalinity (ΚΗ): 13dKH (Salifert) Χαλκός (Cu): 0 (Salifert) Φωσφορικά (PΟ4): 0 (Salifert) Αμμωνία (ΝΗ3): 0 (Salifert) Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 (Salifert) Νιτρικά (ΝΟ3): 10 (Salifert) Ασβέστιο (Ca): 380 (Salifert) Μαγνήσιο (Mg): 1270 (Salifert) Πρόσθετα : CoralGro κάθε 10 ημέρες Αναμένονται σύντομα για τοποθέτηση : Ένας Digital Temperature Controler STC-1000, μια JBL AquaCristal UV-C 9 W Series II με κυκλοφορητή JBL ProFlow t 400 καθώς και ένας JBL ProFlow u 750 για αναπλήρωση από το κάτω δοχείο νερού στο ενυδρείο με την χρήση χειροκίνητου διακόπτη. Προγραμματισμός για τοποθέτηση επιπλέον εξοπλισμού : Ανεμιστήρες/ ψύξη, ίσως και σύστημα αυτόματης λειτουργίας και αναπλήρωσης από το κάτω δοχείο. Προγραμματισμός φιλοξενίας : 2x BlueGreen Reef Chromis + 2x Spotted Cardinal + 2x Yellow Goby + 1x Red Mandarine +1x Green Mandarin + 1x Red Cherry + 5x blue leg hermit. ps Στο ενυδρείο τοποθετήθηκαν 2x blue leg hermit, όμως συμβίωσαν μόνο 2 ημέρες αφού ο ένας επιτέθηκε στον άλλο και του πήρε το λίγο μεγαλύτερο καβούκι του, παρ'ότι είχαν τοποθετηθεί και άλλα 3 άδεια καβούκια σε διάφορα μεγέθη για την αποφυγή τέτοιου ατυχήματος, με αποτέλεσμα ο blue leg hermit να παραμένει μόνος του. |
|
|||
|
|||
![]()
ειναι πολυ ομορφο.μπορεις να μ πεις γ τν φωτσμο?τ πηρες? γτ εχω και γω 60 λτ κ εχω τ φως της μανας του
π ειναι μιση μπλε μιση ασπρη αλλα σιγουρα οχι επαρκη γ θαλασσινο. |
|
|||
|
|||
![]()
kikos7 φίλε μου ευχαριστώ πολύ και πάλι, αλλά και για τη βοήθεια που μου έχεις προσφέρει έως τώρα ....
Παράθεση:
Όσο αφορά το φωτισμό αυτό που έκανα είναι μόνο να τοποθετήσω μια έξτρα λάμπα Τ8 με δυό αδιάβροχα ντουί και έναν ανακλαστήρα. Το κόστος ήταν αρκετά ακριβό αν αναλογιστείς ότι αγοράστηκαν από pet shop όπου η λάμπα στοίχησε παρί τα 18¤ αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 20 τα αδιάβροχα σιλικόνης ντουί και κανα 8¤ ο ανακλαστήρας. Υπάρχουν όμως και έτοιμες κατασεκυές με 2, 3 ακόμα και με 4 λάμπες από 90¤ περίπου. Όπως μπορείς να δεις στη φώτο στο πλαστικό τετράγωνο πλαίσιο βρίσκεται η μαμά βιδωτή λάμπα, μπροστά βιδώθηκε DIY στο καπάκι ο ανακλαστήρας, βιδώθηκαν τα 2 ντουι για την τ8 και πίσω αριστερά βιδώθηκε το 4πλό led. Συνημμένο Αρχείο 49431 Απ' τη στιγμή που έχεις μια λάμπα μισή μισή και εφόσον δεν φιλοξενείς κοράλια νομίζω ότι δεν προκύπτει ανάγκη για τοποθέτη δεύτερης. Για ανεμώνη έχω την εντύπωση ότι χρειάζεσαι 1watt/L και για κοράλια 1,5watt/L και αυτά σε σχέση με το ύψος τοποθέτησης της και σε σχέση με το ύψος του ενυδρείου σου. Περισσότερα απ' τους ειδικούς του reef αλλά και σε πολλές αναφορές που θα βρεις στο forum. Ελπίζω λίγο να βοήθησα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το μικρό μου ενυδρείο | GREMIAN | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-03-11 14:38 |
μικρό ενυδρείο | pantdimi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 03-09-10 22:45 |
Το Μικρό μου Ενυδρείο :P | Perotas | Reef | 32 | 08-05-10 13:25 |
μικρό θαλασσινό | j.p. | Nano Reef | 10 | 11-04-09 22:59 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |