|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, ετσι μαλιστα.
1 βαθμο θα την ανεβασει σιγουρα σε 1000 λιτρα ![]() Να βαλουμε και ενα σαμπ υποχρεωτικα λοιπον. ![]() 1000 λιτρα ταγκανικα με 5 Koralia4, sump για φιλτρανση, θερμοκρασια χωρου 21 και θερμοκρασια ενυδρειου 22C ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να μη μιλαμε λοιπον με υποθεσεις.... (αν και τα υπολοιπα που γραφω ειναι και απο παρατηρησεις φιλων και οχι υποθεσεις) παραθετω τα δικα μου διεγματα.
Ενυδρειο με καπακι, 380 λτ νερο - 500 λτ μικτα Μαλακο νερο. Πολυ καλη κυκλοφορια νερου Νορμαλ προς χαμηλη αναταραξη επιφανειας Θερμοκρασια χωρου 15C Θερμαντηρας 300W τοποθετημενος διπλα στην εισοδο του φιλτρου Eμενε ανοιχτος συνεχεια 24/24ωρο για να το κρατησει στους 25.3 C (+10 δλδ) 0.8 watt ανα λιτρο (νερου) για +10C
|
||||
|
||||
![]()
Μια δικια μου παρατηρηση.
Χωρος 17-18c, ενυδρειο 20 λιτρα καθαρα, θερμοστατης 25w dennerle, μονιμα αναμμενος για να εχει το ενυδρειο θερμοκρασια 24-25 βαθμους. Πιστευω οτι ο πινακας που εχει παραθεσει ο delta ειναι σωστοτατος. (τον ειχα βρει νομιζω και στο site του waterinn οταν εψαχνα κατι παλαιοτερα). Στο ενυδρειο που εχω τωρα, 45 καθαρα λιτρα, εχω θερμοστατη 75w και οχι 50w μιας και 50αρης δεν θα εσβηνε ποτε. Σιγουρα αν εχουμε χωρου 20 και θελουμε 25 στο ενυδρειο μπορουμε να παμε watt/λιτρο σε θερμοστατη αλλα πανω απο αυτη τη διαφορα θερμοκρασιας (7-8+ βαθμους κλπ) θελουμε 25% πανω (μην πω 50%) θερμοστατη για να σβηνει και για πιο πολυ ωρα. Ακομα και σημερα στο ενυδρειο μου (45 λιτρα καθαρα οπως ειπα) που στον χωρο αυτη τη στιγμη εχω 21 και το ενυδρειο θελω στους 25, ο 75αρης εχει αναψει σε μια ωρα 3-4 φορες) Edit: Ο dennerle 25αρης που ειπα πιο πανω οτι με δυσκολια κρατουσε το 20λιτρο ενυδρειο (καθαρο νερο 20) στους 25 βαθμους και δεν εσβηνε ποτε λεει: Για θερμοκρασια χωρου 21c μπορει στα 10 λιτρα να φτασει τους 32c, στα 20 τους 29c και στα 30 τους 28c. Προσωπικα πιστευω οτι αν ειχα 21c και ηθελα να παω το 20λιτρο ενυδρειο στους 28 (δεν λεω 29 που δινει max), μπορει να το εκανε αλλα παλι δεν θα εσβηνε ποτε. O 75αρης tropico της wave που εχω λεει: http://imageshack.us/photo/my-images/339/p1050382j.jpg/ |
|
|||
|
|||
![]() Εκεινο που θελω να πω ειναι οτι ολα ειναι σχετικα και υπο προυποθεσεις γινονται.Οπως π.χ λεμε οτι ενα κλιματιστικο 12000BTU κανει για δωματιο 24 τετρ. μετρων....κατω υπο ποιες προυποθεσεις? Το εχω ξαναπει κι αλλοτε (με τα βιολογικα υλικα) καθε εταιρια βγαζει στα μανουαλ της αυτα που τα προιοντα της πληρουν-μπορουν να πραγματοποιησουν.Η χ,ψ. ωμεγα εταιρια θα μπορουσε καλλιστα να μιλαει οτι ο δικος της θερμαντηρας των 100watt π.χ θερμαινει 200 λιτρα ενυδρειου αλλα δεν το κανει γιατι πολυ απλα δε μπορει... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως και με την ροη απο τις αντλιες (πχ δινει 1000 λ/ω ονομαστκη ροη και στο ενυδρειο μπορει να εχουμε και τη μιση πραγματικη αναλογα το υψος του ενυδρειου, την καθαριοτητα υλικων σωληνων φτερωτης, το μκος των σωληνων κλπ) Οπως και τα καταλληλα φιλτρα για τα λιτρα ενυδρειου (φιλτρο σου λεει καταλληλο μεχρι 1000 λιτρα ενυδρειο, αλλα εννοει με ενα μονομαχο ![]() ΥΓ ο πινακας πιο πανω εχει ενα λαθος πιστευω. Στα 50 λιτρα, για +15C, θελει 100W ---------------------------------------- Μιλας ομως απο οτι γνωριζω, για ανοιχτο, χωρις καπακι ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Οτι ειπα πιο πανω ειναι σε ανοιχτο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τωρα αν το παει σε μια ωρα ή σε μια βδομαδα αυτο δε το ξερουμε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1000 λιτρα, απο 21 σε 26, 300W θερμαντηρας, θα το παει το μηνα που δεν εχει σαββατα
![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θερμανση | giwrgos_1977 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 13-11-11 15:32 |
θερμανση.... | kyriakosk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 04-10-10 10:29 |
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΛΙΜΝΗΣ | kwstas_original | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 14 | 19-09-09 15:39 |
μετασχηματιστης υπερβολικη θερμανση | aris2 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 08-03-09 01:06 |
ψυξη/θερμανση | mikele | Δίσκοι | 29 | 02-06-06 10:27 |