|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστω για την παραπομπη που μου εκανες.Για το κοστος δεν ξερω ποσα χρηματα θα χρειαστω να το στρωσω αλλα νομιζω οτι θα αξιζει κοπο και χρημα.Οσο για τα ψαρια,ποια ειδη που μπορουμε να τα βρουμε με ευκολια εδω στην Ελλαδα υπαρχουν?Παντως τα βιντακια στο youtube του Oliver Knott ειναι χαρμα.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ok καταλαβα...Πολλες οι επιλογες για ψαρια.Μπορεις μηπως να μου πεις στο περιπου ποσα χρηματα θαα χρειαστω ωστε να το στησω?Στο περιπου θελω.Για να γλυτωσω καποια χρηματα μπορω να βρω πετρες απο βουνο ας πουμε και να τις βαλω?Η ξυλα απο ποταμι?οσο για τα φυτα κοιτουσα τωρα σε ενα site απο Γερμανια με σχετικα φθηνα φυτα οπως το γρασιδι που θελω να στρωσω σχεδον ολο τον πατο ρου ενυδρειου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έστω ότι έχεις το ενυδρείο και ένα καλό φίλτρο (τα φυτεμένα υψηλών απαιτήσεων θέλουν καλή κυκλοφορία), σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσεις φωτισμό και ανάλογα με το ύψος του ενυδρείου ίσως να χρειαστεί να φτάσεις και πάνω από 1W/λίτρο ή αν είναι πιο κοντό και πιο λίγο. Μετά θες οπωσδήποτε σύστημα διοξειδίου (το λιγότερο 80 ευρώ μεταχειρισμένο από αγγελία - με φουλ εξοπλισμό καινούργια γύρω στα 200+- ευρώ). Υπόστρωμα π.χ. Flourite σε ποσότητα ανάλογη των λίτρων σου είτε σκέτο είτε για οικονομία ανακατεμένο με ένα μέρος με ουδέτερο χαλικάκι. Λιπάσματα είτε όλη τη σειρά κάποιας εταιρείας ($$$$$) είτε σύμφωνα με το EI με λιπάσματα σε σκόνες και μόνο το σίδηρο από εταιρεία οπότε μιλάμε για κανένα 30ευρω. Πρόσθετα με τα υπόλοιπα υγρά τεστ νερού που λογικά έχεις σίγουρα θες και ένα για φωσφορικά, 11-12ευρώ από ebay. Πέτρες ξύλα ίσως κάποια από τη φύση να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να γλυτώσεις λίγα χρήματα και μετά τα φυτά και τα ψάρια. Και βέβαια όλο και κάποια μικροπραγματάκια χρειάζονται, άμα ξεχνάω κάτι σημαντικό σόρια!
Ένα φυτεμένο υψηλών απαιτήσεων θέλει χρήμα, διάβασμα+εμπειρία+ταλέντο, χρόνο για πραγματική ενασχόληση, υπομονή, μεράκι και τύχη!
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια φιλε μου το καταλαβα.θα κοιταξω για τις πετρες η τα ξυλα αν και εχω βρει ενα site απο Μ.Βρετανια οπου εκει νομιζω οτι ειναι καπως φθηνα τα προιοντα χωρις ομως να εχω δει τα εξοδα αποστολης στην χωρα μας.
http://www.aquaessentials.co.uk/ Ισως ξεκινησω με απλο γρασιδι και ισως μετα προσφεσω και καποια φυτα.Το ενυδρειο αυτο το πηρα 50 ευρα με ενα εσωτερικο φιλτρο.Σε αριστη κατασταση μπορω να πω.Το χωμα απο οτι εχω δει δεν ειναι και πολυ ακριβο οπως και τα φυτα.Το κοστος ειναι στο διοξειδιο,το φιλτρο και την λαμπα μαλλον. ------------------------- Κατι τετοιο θα ηθελα να κανω. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη akismixfreak : 29-04-12 στις 10:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το στυλ στησίματος που σου αρέσει είναι Iwagumi:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μμμμ,δυσκολο για καποιον αρχαριο σαν εμενα να φτιαξει κατι τετοιο.Ετσι νομιζω.Και απ οτι εχω δει ειναι και καπως ακριβες αυτες οι πετρες.Μαλλον θα βρω πετρες απο καποιο βουνο η κατι τετοιο τελος παντων και θα προσπαθησω να βαλω ταπητα και κανενα θαμνακι.Μπορει καποιος να μου δωσει ενα παραδειγμα(με φωτο παρακαλω) για κατι ευκολο χωρις πολυ μεγαλο κοστος?Ας πουμε γυρω στα 150 γιουργια χωρις τα ψαρια.
Ευχαριστω πολυ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aquascaping! | flying_guardian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 03-03-08 17:10 |
Aquascaping! | flying_guardian | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 16-02-08 16:03 |
Aquascaping... | ThDam | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 19-11-05 00:40 |
Aquascaping | dim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 07-08-05 14:12 |