|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
Παράθεση:
Για αρχή θα ήθελα να μάθω ποιο είναι αυτό το pet shop που σου έδωσε μπόλι και πώς;! Εγώ δε θα έπαιρνα από ενυδρείο μαγαζιού τίποτα (εδώ και το νερό από τα καινούργια ψάρια αν μπορούσαμε θα στραγγίζαμε ![]() Τα άλλα ψαράκια είναι ή neon tetra ή cardinal tetra και είναι και αυτά κοπαδόψαρα και κανονικά ζουν σε μαλακό και όξινο νερό. Και που τα έχεις πίστεψέ με δεν έχεις δει τίποτα από τη συμπεριφορά τους σε αυτά τα λίτρα-συνθήκες και σε αυτό τον αριθμό! Το ζεβράκι (λογικά μιλάμε για zebra danio έτσι; ) δεν κάνει ούτε αυτό για το ενυδρείο σου. Τα λίτρα σου είναι λίγα για τα περισσότερα είδη και εγώ προσωπικά θα το χρησιμοποιούσα μόνο για ένα μονομάχο με κανένα σαλιγκάρι ή κάποιες εύκολες γαρίδες. Αν επιμένεις να θέλεις τα guppy μπορείς να κρατήσεις μερικά αρσενικά μόνο (εγώ βέβαια δε συμφωνώ γιατί χάνεται όλη η μαγεία των αναπαραγωγών τους). Έτσι όπως είσαι τώρα και το θηλυκό στρεσάρεται πολύ και θα στο γεμίσουν με τις γένες τους πολύ γρήγορα!
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
1. Το φως χτυπαει απευθειας. Επομενως πρεπει να δημιουργησω "σκια"?Ποσες ωρες περιπου ειναι το μεγιστο για να "χτυπαει" ο ηλιος απευθειας?
4. Εδω χρειάζομαι βοηθεια. Τι κανω??? 6. Πρεπει να βρω αλλο σπιτι για τη ζεβρα? (εννοω να την δωσω σε καποιον φιλο?) και για το θηλυκό γκαπυ το ιδιο ισχυει? Το μπολι μου το εδωσε ενα pet shop στη Νεα Ερυθραια, μαζι με αρκετη ποσοτητα νερου, για να συμπληρωσω στο ενυδρειο. Εδω και δυο μηνες δεν εχει παρουσιαστει καποιο εμφανες προβλημα στα ψαρια, ουτε οταν τα 'εγκατελειψα' για 10 μερες λογω απουσιας. Αν και γνωριζω πως προβληματα μπορει να υπαρχουν...απλα δεν εχουν εμφανιστει ακομη. Οποτε θα ηθελα να προλαβω ασχημες εξελιξεις! (ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις) |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Καλό θα είναι να προμηθευτείς και με κάποια τέστ για να τσεκάρεις τις παραμέτρους του νερού σου. Η δική μου γνώμη είναι να μή το χτυπάει καθόλου ο ήλιος το ενυδρείο. Αν μπορείς να του αλλάξεις θέση θα ήταν καλύτερα. Το ζεβράκι καλό θα είναι να το δώσεις γιατί χρειάζεται να βρίσκεται σε κοπάδι αλλά και μεγαλύτερο μήκος ενυδρείου μια και είναι γρήγορος κολυμβητής. Δε θα το συνιστούσα να προσθέσεις άλλα ψαράκια σε αυτά τα λίτρα.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δυστυχως το ενυδρειο δεν μπορει να αλλαξει θεση. Θα δοκιμασω να μειωσω την απευθειας εκθεση στον ηλιο Γλυφτη δεν θα παρω. Αλλα θα παρω 1 σαλιγκαρι Τεστ εχω ηδη αγορασει και θα κανω τις μετρησεις το συντομοτερο 1. Αναφορικά με την τροφή τους. Γενικά διαβάζω πως ειναι καλό να υπάρχει ποικιλια. Εχω μια από αυτες τις τυποποιημένες τροφες (φυλλαρακια) που κυκλοφορουν στο εμποριο. Τι αλλο μπορω να επιλέξω? 2. Εφοσον το ενυδρειο εχει εκθεση στον ηλιο, η λαμπα πλεονάζει? 3. Τα τετρα, επισης πρεπει να βρουν άλλο σπιτι? 4. Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο ειδος σαλιγκαριου που θα μπορουσα να επιλεξω? 5. Ποσες ερωτησεις μπορω να κανω καθε μερα (αυτο λεγεται black humor!!!) |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το πρόβλημα σε ένα ενυδρείο δε φαίνεται πάντα και από όλους. Για παράδειγμα φίλος μου έκανε του κεφαλιού του και έβαζε στο ενυδρείο του ό,τι να 'ναι χωρίς να με ακούει και έλεγε ότι όλα πάνε καλά και κάνει τις αλλαγές του και όλα τα ψάρια του είναι ευτυχισμένα. Αποτέλεσμα; 3 ασθένειες μέσα σε ένα μήνα. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη προσωπική εμπειρία!
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Για αλλα πηγα αλλα πηρα! | Γιώργος Κ | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 62 | 25-09-09 15:29 |
Αρχαριος (Συμβουλες) | gkampanis | Δίσκοι | 3 | 21-05-09 10:57 |
ΔΙΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 14 | 24-12-07 13:09 |
Γνωμη, κριτικη, διαθεση βιβλιογραφιας για το θαλλασινο | Discos | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 0 | 26-10-04 13:30 |