|
Αμαζόνιος και περίχωρα Γενική συζήτηση, παράμετροι νερού, κοινά είδη |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά δεν συμβαίνει τίποτε απ' όλα αυτά. Είναι όλα ελεγμένα. Η R.O. είναι καινούρια και λειτουργεί τέλεια εφ όσον το νερό που βγάζει έχει μηδενικές σκληρότητες. Αντίθετα το νερό βρύσης παρουσιάζει τις εξείς τιμές : pH=8, KH=17, GH=17~20. Βέβαια δεν έχω TDS, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα διότι οι μετρήσεις έχουν γίνει με μετρητές διαφόρων οίκων με ίδια ή παραπλήσια αποτελέσματα. Εγώ πάντως αναρωτιέμαι μήπως το πρόβλημα οφείλεται στις τροφές (flakes, αποξηραμένο σκουλίκι κ.λ.π.)
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρησεις GH KH στην ΑΟ ειναι προσφατες?
Αν βαζεις νερο με μηδεν GH KH, και το ενυδρειο εχει 14GH και 10KH χωρις να προσθετεις μεταλλικα αλατα και ιχνοστοιχεια, σημαινει κατα την αποψη μου, οτι μεσα υπαρχουν υλικα παρα πολυ ισχυρα σε ασβεστολιθο (που και παλι ειναι δυσκολο να ανεβασουν τοσο πολυ, απο 0 σε 14).
|
||||
|
||||
![]()
Aν βαζεις νερο με μηδενικες σκληρότητες και σου ανεβαζει πανω απο δεκα τότε σίγουρα έχεις υποστρωμα ασβεστολιθικο. (αφου δεν προσθετεις τιποτα αλλο...) Και λεω υπόστρωμα γιατί ιοι πέτρες πολύ δυσκολα να σου ανεβασουν τοσο πολύ τις τιμες.... Μόνο καθαρός αραγωνιτης...... Εκανες τεστ πριν το βαλεις για να δεις αν πραγματι ειναι ουδετερο ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι ευθύνεται το υπόστρωμα αν και το τεστάρησα με HCl πρίν το βάλω. Μπορεί όμως να μην ήταν τελείως καθαρό και να υπήρχαν ασβεστολιθικά μόρια που δεν έγιναν αντιληπτά. Δεν θυμάμαι και τη μάρκα του χαλικιού που έβαλα. Τέλως πάντων μάλλον θα πρέπει να ξαναστηθεί το ενυδρείο με πιο εγγυημένα προιόντα. Ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
test σκληρότητας νερού | genecr | Ζωοτόκα | 0 | 03-03-12 16:16 |
Μετατροπέας μονάδων σκληρότητας νερού | Strahos | Ιστοσελίδες στο Internet | 3 | 05-02-07 14:13 |
Πρόβλημα με RO | ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ | Δίσκοι | 14 | 11-01-05 17:58 |
Ανάλυση σκληρότητας νερού. | soulmate | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 20-06-03 15:17 |
Άνοδος σκληρότητας νερού | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:25 |