|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, σιγα σιγα να πεσει θελω και εγω για να μην παθουν και τιποτα τα ψαρια.
Θα μετρησω και αυριο να δουμε. ------------------------- Σκεφτομαι για καποιο φυτο πισω αλλα και για καποιο φυτο επιφανειας. Αν βαλω επιφανειας γλιτωνω και την μικρη πιθανοτητα καποιο ψαρι να πηδηξει εξω? Μεχρι τωρα το κλεινω απο πανω με ζελοφαν κουζινας που εχω κανει πολλες τρυπες ωστε να παιρνει αερα αλλα χωρις να μπορει να πηδηξει καποιο αμα θελησει και δεν εχω και εξατμιση πολυ με αυτο (αλλιως εχω αρκετη και γρηγορα). Σκεφτομαι να παω να κοψω τζαμι για απο πανω, εχω μιλησει με φιλο τζαμα να ερθει αν παρει τις διαστασεις και να το δει. Μπορει να μπει φυτο επιφανειας αν υπαρχει τζαμι? Τι φυτο επιφανειας θα προτινατε? Δεν θελω καποιο που να κανει μεγαλες ριζες. Εχω ομως και αρκετη κινηση στην επιφανεια του νερου λογω του κρεμαστου φιλτρου. Σε αυτη την περιπτωση τι κανω αν βαλω επιφανειας? Φανταζομαι θα το πηγαινει ολο απο τη μερια που πηγαινει και το νερο οπως βγαινει απο το φιλτρο. (στη δεξια μερια δηλαδη). ------------------------- Mετρησα και σημερα το ph του ενυδρειου και ειναι 7,5. Αν παιζει κατι και με τις πετρες και δεν ειναι ουδετερες θα τα σπασω ολα.... ![]() Μηπως απλα θελει και αλλο καιρο ωστε να αρχισει να πεφτει? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 22-04-12 στις 13:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου... ένα θα σου πω... ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ το ενυδρείο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Με βλεπεις να μην εχω....
![]() Απλα μιας και ειδα εχθες 7,3 στο ενυδρειο (20 λεπτα μετα την αλλαγη νερου) και σημερα 7,5 λεω γιατι να ανεβηκε? Μιας και εχω περασει το λουκι με την αμμο που δεν ηταν ουδετερη, εχω παρει εναν μικρο φοβο. Απο εκει και περα και οι πετρες να φταινε θα αλλαχτουν, δεν εγινε τιποτα. Απλα να δουμε αν ειναι λογικο που ανεβηκε και θα πεσει ακομα πιο σταδιακα απο οσο νομιζα ή κατι φταιει. Το νερο της πρωτης αλλαγης πριν μια εβδομαδα που μπηκε ηταν 7 (15 νεα λιτρα στα 45) και το χθεσινο (αλλα 15 λιτρα με 6,5 - 6,8 ) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χρειαζεται αλλο ειδος τεστ σε τετεοια υλικα που δεν μπορει να γινει εκτος εργαστηριου. Τις ειχα μεσα οταν χρησιμοποιουσα στο ενυδρειο νερο μιξης ΑΟ και βρυσης (χωρις τυρφη) και ενω ειχα νερο με χαμηλες σκληροτητες (3GH 2ΚΗ), και δεν μου ανεβαζαν το πεχα (πανω απο αυτο που ειχε και η βρυση), δεν μου το αφηναν ομως .... να πεσει. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το μονο που με καθησυχαζει καπως για τις πετρες ειναι οτι στα ποτηρια που τις αφηνα για 2-3 και 4 μερες ειχα αφησει μια, δεν ειχε ανεβει το ph. Βεβαια μου λες οτι μπορει να μην το ανεβαζουν περαιτερω αλλα να μην το βοηθαν και να πεσει ομως. Προβλημα και αυτο. Η αμμος που ειχα απο την αλλη, παντα το ανεβαζε σε 8 το ph στο ποτηρι απο 7,5. Μπορουμε να πουμε λοιπον οτι θα επρεπε να εχω δει καποια πτωση του ph με αυτες τις 2 αλλαγες ή ειναι νωρις και περιμενουμε και αλλες αλλαγες? Αν επρεπε να εχω δει καποια πτωση, τοτε ισως να ειναι οι πετρες που την κανουν.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και η καλη αναταραξη ανεβαζει λιγο πεχα.
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδη παντα θα το ανεβαζει η αναταραξη (αν οφειλεται και αυτη)? Οταν λες λιγο? Δηλαδη τωρα απο 7,3 - 7,5 μπορει να φταιει η αναταραξη? Αν παει καποια στιγμη στο 6,5 για παραδειγμα το ενυδρειο, θα μπορει η αναταραξη απο μονη της να το ανεβασει στο 7?
Και τωρα λιγο λιγο παμε να το ριξουμε. Δηλαδη 0.2 - 0,3 κατω σε καθε αλλαγη. Αν καθε φορα το ριχνω και ανεβαινει παλι στο 7,5 τι κανουμε? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αναλογως μπορει και μιση μοναδα να το ανεβασει.
Διωχνει το διοξειδιο η αναταραξη εκτος του οτι εισαγεται οξυγονο. Ανταλλαγη αεριων λεγεται το φαινομενο. Καλα θα δουμε. Συνεχισε εσυ κανονικα τις διαδικασιες σου, να περιμενουμε να ωριμασει και λιγο το ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια συνεχιζω την ιδια διαδικασια και βλεπουμε στην πορεια τι μπορει να γινεται. Ενημερωνω λοιπον με μετρησεις καθε φορα.
------------------------- Πηρα σημερα 2 anentome helena (delta ελπιζω να μην παρεξηγηθεις, απλα τα ειδα μπροστα μου στο ζοοπλανετ και πηρα 2), τα εκανα προσαρμογη και μετα τα εβαλα. Μετα απο λιγο το ενα εφαγε εναν λαθρεπιβατη. Nα εχουν θεμα τα ψαρια απο τα helena δεν υπαρχει περιπτωση ειχαμε πει. Σωστα? Πηρα και την τροφη που μου ειχες προτεινει delta: ocean nutrition-discus flakes και εδωσα στα ψαρακια και την φαγανε και αυτην με πολυ ορεξη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 23-04-12 στις 19:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
tetra neon | Koninos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-02-11 19:07 |
Neon Tetra | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 22-10-09 13:40 |
NEON TETRA | shalis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-10-09 13:20 |
NEON TETRA | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-03-08 23:14 |
Neon tetra disease | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-03-05 11:14 |