|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ντουλάπι κάτω από νιπτήρα τουαλέτας.. θα ήταν καλό να είναι μόνιμα εκεί μιας και βολεύει λόγω απόστασης..
Αυτό το Τ που λες, το παίρνω από απλό κατάστημα με υδραυλικά έτσι? δε χρειάζεται να πάρω από το waterwaves κάτι άλλο μαζί με την Α.Ο. ? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το βαρελάκι που θα μαζεύεις το νερό της ΑΟ, μέσα στο WC θα το έχεις και αυτό; Μήπως μαζεύονται πολλά εκεί μέσα και πέσει παντόφλα λόγω χωροταξίας; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι και αρχάριος γενικά, φαντάσου πόσο αρχάριος είμαι στο θέμα Α.Ο.
Θα πρέπει να μένει το βαρέλι εκεί συνέχεια? όχι μόνο για το γέμισμα? Κάνω αλλαγή 35 λτ την βδομάδα από τα οποία δε θα είναι όλα όσμωσης.. άντε τα 20.. πόση ώρα θέλει για να βγάλει 20 λτ καθαρό? Εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Όμως, ανάλογα και με την πίεση του νερού στο σπίτι σου, κάποιες ωρίτσες θα είναι στο χώρο κοντά στην ΑΟ και θα γεμίζει. Αν το μπάνιο είναι ευρύχωρο και δεν έχεις θέμα, τότε οκ. Πάντως, το μπαλκονάκι σου εφόσον έχει βρύση, είναι πιο ορθολογική λύση για το χόμπι, χωρίς να "ζορίζεις" επιπλέον τους υπόλοιπους του σπιτιού. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στειλε τη φωτο με τη βρυση με mail (info@waterwaves.gr ) στην waterwaves και πες οτι θελεις να σου δωσουν τον καταλληλο συνδεσμο παροχης νερου για να μπορεις να το γυριζεις οποτε θελεις στο φιλτρο, χωρις να χρειαστει υδρυαλικος. http://waterwaves.gr/index.php?targe...ategory_id=203\
Θα χρειαστεις ωστοσο καποιο κλειδι για να ξεσφιξεις τους σωληνες και να τον βαλεις και λιγο τεφλον για στεγανοποιηση Θα σου προτεινα αν δεν εχεις παραγγειλει ακομα την ΑΟ, να δεις ενα αλλο πιο βολικο συστημα για flushing που ειναι ειναι πανω στο flow restrictor και ειναι διαθεσιμο μονο για την 50αρα μεμβρανη (που νομιζω θα παρεις). Ζητας δλδ αντι να σου βαλει στην ΑΟ το απλο flow restrictor, και το προαιρετικο flush kit (που κατα την αποψη μου ειναι απαραιτητο για τη ευκολη συντηρηση/καθαρισμο της μεμβρανης), να παρεις το restrictor με το βανακι που κανει πολυ ευκολα αυτοματο flush και ειναι και "μαζεμενο"/κομψο.
|
||||
|
||||
![]()
Έστειλα εμαιλ, μου πρότειναν αυτό το Τ που νομίζω ότι ταιριάζει με την βρύση μου..
Τώρα, μου βγάζει επιλογή για μανόμετρο.. χρειάζομαι τέτοιο? τι μου δείχνει? πόση πίεση έχει το νερό που περνάει από την αντλιά? άρα, 50άρα μεμβράνη, το extra, που όντως μαρέσει πιο πολύ, flow restrictor, και το Τ που μου έδειξαν.. χρειάζομαι κάτι άλλο? Λάστιχο υπάρχει μέσα στο σετ? |
|
||||
|
||||
![]() Ναι αυτο πιστευω κι εγω σου κανει.
Μανομετρο οχι (αν εχει νορμαλ πιεση η βρυση) Σωληνες γραφει οτι εχει. (αν θελεις πιο μακριους ρωτα το καταστημα) ----------------------------------------------------------- Θα ελεγα να παρεις απο τωρα την προσφορα με τα δυο σετ προφιλτρα και να καθαρισεις για 2-3 χρονια (αφου θα βγαζεις μονο 20 λιτρα την εβδομαδα συν για αναπληρωση της εξατμισης). Αλλαγη προφιλτρων σε σωστο χρονο και λιτρα, για να μη περασει χλωριο και καταστρεψει τη μεμβρανη. Αυτα τα 2.5 ιντσων ειναι για 2000-2500 γαλονια στην εισοδο του φιλτρου δλδ 7500-9500 λιτρα. Αν εχεις αποδοση 1 καθαρο προς 3 βρωμικο θα αλλαζεις καθε 1800-2000 λιτρα καθαρο που θα παιρνεις ή εσυ που θα παιρνεις μονο20 λιτρα την εβδομαδα συν για αναπληρωση εξατμισης, αλλαζε καθε χρονο αντι για 4-6 μηνες που λεει) Ενα φορητο tds meter για να ελεγχεις ΑΟ, βρυση και ενυδρειο. http://www.ebay.com/sch/?_kw=tds%20m...&_stpos=&gbr=1 (ελεγχος της μεμβανης γινεται με αυτο μονο, οταν αρχισει και σου ανεβαζει tds σημαινει θελει αλλαγη - εμενα εχει κρατησει ηδη 5 χρονια παντως και βγαζει tds 2-5ppm ακομα. Εχω ομως σχετικα πολυ καθαρο νερο στη βρυση, tds 120ppm. Βγαζω 60-80 λιτρα μ.ο την εβδομαδα αυτα τα 5 χρονια, αλλαζω σωστα τα προφιλτρα και κανω Flush για 1-2 λεπτα καθε φορα πριν και μετα αφου την βαλω σε λειτουργια) Βαρελι για ελιες, 50% χωρητικοτητα του ενυδρειου (για περιπτωση που χρειαστει μεγαλυτερη αλλαγη) .
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέση αντίστροφης όσμωσης | magman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 30-01-11 17:21 |
σύνδεση 2 μεμβράνες σε α/ο | theodarras | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 18-11-10 21:32 |
Αγορά αντίστροφης όσμωσης ...πολλές απορίες | alexinio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-08-08 09:52 |
Σύνδεση PVC σωλήνων | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 02-11-05 04:57 |