|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί, αν αναμίξεις νερό βρύσης με νερό ΑΟ δε πέφτει το πεχα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Super.
Ηρεμα ειναι. Καθαρο νερο. Τζαμι. Παράθεση:
Αυτο το κανει να ειναι ευκολο να προσαρμοστει στο πεχα του διαλυματος που θα αναμιχθει. Στην προκειμενη περιπτωση το διαλυμα ειναι το νερο της βρυσης (ή του ενυδρειου αναλογως που θα το ριξουμε), του οποιου θα υιοθετησει το πεχα. Αν στο νερο ππυ θα το αναμειξουμε υπαρχουν οξεα πχ τα χουμικα και τανικα οξεα της τυρφης, το πεχα θα πεσει (τα οξεα ριχνουν το πεχα), αν δεν υπαρχουν θα παραμεινει εκει που ειναι και αν υπαρχουν ασβεστολιθικα υλικα μπορει και να ανεβει. Αλλα οξεα μπορει να ειναι τα φωσφορικα (απο τροφες κλπ). Τα οργανικα (σκουπιδι κλπ) επισης θα το επηρεασουν προς τα κατω. Το διοξειδιο επισης θα το κανει ευαλλωτο σε αποτομες αλλαγες. Ποτε δεν βαζω διοξειδιο σε νερο ΑΟ. Εγω κραταω καθαρο απο οργανικα το βυθο και το φιλτρο μου, παραλληλα εχω χαμηλα φωσφορικα. Ετσι με την ΑΟ δεν εκανα τιποτα στο πεχα. (εριχνα ομως τη σκληροτητα GH και το TDS) Με την τυρφη και τα ("καλα") οξεα της ριχνω και το πεχα. Πολυ πιο ευκολα απο οτι αν εβαζα σκετο βρυσης με τυρφη. Γιατι η βρυση πχ εχει 6 KH ενω με μιξη βρυση ΑΟ (KH 6 + KH 0) πχ 50-50% εχω ΚΗ 3. Με το 3 πεφτει πιο ευκολα απο οτι με το 6. ΥΓ "καλα" λεω τα τανικα και χουμικα οξεα γιατι αρεσουν στα ψαρια αυτα, κανουν καλο στο ανοσοποιητικο τους και τα σπρωχνουν και σε αναπαραγωγη. Τα φωσφορικα τα κραταω χαμηλα γιατι ειναι αιτια για αλγες. Και τα οργανικα γιατι επηρεαζουν βιολογια, νιτρικα κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Nα ενημερωσω οτι πηγα στο νερο του βαρελιου και εχει μυρισει τυρφη ενω πριν με το μικρο φιλτρο και την πιο λιγη τυρφη η μυρωδια ηταν απειροελαχιστη. Λεω δεν κανω και ενα τεστ ph. Εκανα λοιπον και το ph ειναι στο 7 μολις μετα απο 10 ωρες που προσθεσα και τα αλλα 32g τυρφης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σφαιρα πηγε.
Μπορει να επεσε πολυ η τυρφη μαλλον. Το φιλτρακι με τη χαμηλη ροη θα εφταιγε που δεν κατεβαζε. Να δουμε ποσο θα φτασει μεχρι την αλλαγη? (ποτε θα γινει?) Καλα δεν τρεχει τιποτα, το φτιαχνουμε.
|
||||
|
||||
![]()
H αλλαγη λεω να γινει αυριο το απογευμα.
Ναι, σφαιρα πηγε. Σιγουρα θα την βρουμε την αναλογια και τον χρονο που χρειαζεται στην πορεια. Η μυρωδια αυτη που ειναι καπως εντονη κακο δεν κανει στα ψαρια. Σωστα? Κοιτα η ροη στο μικρο λεει 200λ/ω και το μεγαλο 280λ/ω. Δηλαδη δεν ειναι σημαντικη διαφορα, αλλα στο μικρο ηταν στουμπωμενη η τυρφη και μαλλον επεφτε πιο κατω η ροη ενω σε αυτο ειναι μεν σε ολο καδο αλλα ειναι αερατη και δεν θα πεφτει η ροη του φανταζομαι. Μπορει να παρει και αλλη τοση σε ποσοτητα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μια χαρα ειναι τοτε. Ααα δεν θελει στριμωγμα η τυρφη στην καλτσα, γιατι φουσκωνει και λιγο οταν βραχει. Θα εγινε στουμπος και δεν περναγε νερο απο μεσα της.
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει να εγινε και αυτο αλλα και εγω πριν την βαλω μεσα στο φιλτρο την καλτσα με την τυρφη την εχω βρεξει καλα πρωτα στη βρυση. Μπορει ομως να φουσκωσε και ακομα πιο πολυ με τον καιρο μεσα στο φιλτρο?
Απο την αρχη ητανε στουμπος στο μικρο φιλτρο. Ηταν ακριβως η ποσοτητα που μπορουσε να χωρεσει ο καδος του. Ναι, φρεσκια χωματιλα μυριζει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
tetra neon | Koninos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-02-11 19:07 |
Neon Tetra | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 22-10-09 13:40 |
NEON TETRA | shalis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-10-09 13:20 |
NEON TETRA | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-03-08 23:14 |
Neon tetra disease | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-03-05 11:14 |