|
|
||||
|
||||
![]()
παρακολουθω την κουβεντα γιατι με ενδιαφερει. αγορασα κι εγω α/ο προσφατα αλλα την πληρωσα ακριβα γιατι ηθελα να βγαζει οσο το δυνατον περισσοτερο καθαρο νερο ανα ωρα γινεται. δεν θελω να χανω μια ολοκληρη ημερα για να συγκεντρωσω τα 100-150 λιτρα για την αλλαγη. η ερωτηση μου ειναι η εξης: το flushing πως το κανουμε. flash kit εχω αγορασει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ισως γιατι ειναι τοσο απλο. Ενα βανακι εχει ολο και ολο το Kit. Ενω εχει ανοιχτη την παροχη απο την βρυση, το ανοιγεις να τρεξει αφθονο νερο απο την εξοδο της μεμβρανης (καθαρο). (να το συνδεσεις ξερεις ετσι? αν και μαλλον θα το στειλει ετοιμο συνδεδεμενο στην εξοδο του βρωμικου) Διαβασε αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39722 Για οποιον δεν εχει flush kit αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...83&postcount=1
|
|||
|
|||
![]()
παιδια κατι αλλο να ρωτησω για να μην ανοιγω αλλο θεμα
το νερο βρυσης μου εχει ph 7,6 gh 15 kh 13 εγω βγαζω νερο οσμωσης περιπου σε 10 λιτρα βαζω και 1 λιτρο νερο βρυσης(αναλογια) και δειχνει 7,6 ph και σκληροτητα gh 2 kh 1 επισης επειδη εχω χαμηλο ΚΗ και λενε οτι αλλαζει το ΡΗ πηρα 2 μετρησεις και παλι δειχνει 7,6. γιατι δεν εχει χαμηλο ph το νερο που κανω? μηπως θελει να βαζω πιο μικρη δοση νερου βρυσης? tds meter περιμενω να μου ερθει για να μετρησω! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μόλις φτάσεις το ΡΗ εκεί που πρέπει, θα προσθέτεις σιγά-σιγά κάθε φορά και νερό βρύσης (με το ανάλογο αντιχλώριο για την ποσότητα νερού βρύσης φυσικά), τόσο όμως, όσο δεν θα ξανανεβάζει το ΡΗ βεβαίως. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
απλα πιστευα οτι επρεπε να δειξει πιο χαμηλο ΡΗ η μιξη που κανω αλλα δειχνει μονο μειωση απο τις σκληρότητες. στο ενυδρειο εχω ΡΗ 7,6 gh 3 απλα δεν θελω να ριξω αλλο την σκληροτητα αλλα μονο το ΡΗ. για ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολητες πείτε κατι να παραγγείλω, γιατι εχω μονο το TETRA AQUASAFE σαν αντιχλωριο που προσθετω. επισης εχω ξεκινησει την οσμωση ενα μηνα περιπου και κανω αλλαγες περιπου 90% όσμωση-10% βρυσης. ps. λέω επειδη εχω και τυρφη να προσθεσω και μια μικρη ποσοτητα μεσα στο φιλτρο ισα ισα να δινει τις ουσιες που εχει και λενε οτι κανει καλο στο νερο! ------------------------- Παράθεση:
να βαζω μονο νερο οσμωσης μεχρι να πεσει το ph?γιατι το νερο της βρυσης που βαζω το επηρεάζει...(υιοθετει το πεχα του διαλυματος (στην προκειμενη το νερο της βρυσης) που θα αναμυχθει.) και μαζι ηλεκτρολητες? πείτε ποιους ηλεκτρολητες γιατι δεν βρισκω στην αγορα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kikonec : 13-04-12 στις 14:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν λεω να βαλεις μονο ΑΟ.
Ποσο GH KH pH εχει η βρυση σου? Ποσο GH KH pH εχει η εξοδος της ΑΟ σου? Ποσο GH pH θελουν τα ψαρια σου? Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? Ποσο καιρο εχει που βαζεις ΑΟ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
οσμωση ΡΗ καπου στο 6 με 6,5 μου εδειξεμια φορα που την μετρησα ΚΗ και GH βαζω μια σταγονα και κατευθειαν δειχνει το χρωμα της αλλαγης και οταν βαζω δευτερη απλα φαινεται πιο καθαρο το χρωμα. ψαρια αγγελοψαρα. το ενυδρειο τρεχει 7 μηνες με νερο βρυσης. πριν 2 μηνες κατεβασα τις σκληροτητες σιγα σιγα με τυρφη αλλα εγινε πολυ black το νερο και αποφασισα να παρω οσμωση εδω και ενα μηνα και συνεχισα με οσμωση. απλα εχω σταθεροποιηθει καπου στο PH 7,6 kai GH 3 και δεν λεει να αλλαξει το ΡΗ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εξου και υιοθετει το πεχα του διαλυματος (στην προκειμενη το νερο της βρυσης) που θα αναμυχθει. Αν υπαρξουν κι αλλοι παραγοντες που θα το επηρεασουν τοτε θα αλλαξει παλι. Αυτοι οι παραγοντες μπορει να ειναι πχ οξεα, οργανικα, ή ασβεστολιθικα υλικα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέση αντίστροφης όσμωσης | magman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 30-01-11 17:21 |
Απορροή Αντίστροφης Όσμωσης | japetus | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 17-07-10 14:36 |
Νερό Αντίστροφης Όσμωσης!!!!! | flying_guardian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 28-01-08 09:09 |
Συσκευή αντίστροφης όσμοσης αξίζει; | qstavrosq | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 08-03-05 21:33 |