|
|
|||
|
|||
![]()
Σου σπαγανε εννοεις πεφτανε κατω και διαλυοντουσαν;
|
|
|||
|
|||
![]() Όχι, καμία σχέση. Ήταν κολλημένα κανονικά στη θέση τους και απλά κάποια στιγμή διαπίστωνα ότι είχε σπάσει το κάτω μέρος τους και είχε "αδειάσει" όλο το υλικό μέσα στο ενυδρείο, το οποίο - ακόμη δεν είμαι σίγουρη - μπορεί να είναι και τοξικό για τα ψάρια! ------------------------- Μάλιστα, δεν είναι σίγουρο ότι το διαπίστωσα αμέσως, συνήθως η θερμοκρασία "με καίει" όταν αλλάζω νερό ( προκειμένου να μην πάθουν σοκ τα ψάρια με απότομη πτώση ή άνοδο θερμοκρασίας ), οπότε τότε πρόσεχα το θερμόμετρο και μη βλέποντας ένδειξη θερμοκρασίας διαπίστωνα ότι είχαν σπάσει...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 25-02-12 στις 12:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Απο οτι ξερω, μπορει να λεω και βλακιες, αυτο που εχει μεσα ειναι υδραργυρος, ικανο να μολυνει μια ολοκληρη λιμνη, γι αυτο και τα απαγορευσανε, τουλαχιστον αυτα που χρησιμοποιουμε εμεις. Η πιο καλη λυση, ειναι να αφηνεις αρκετη ωρα το νερο που θα αλλαξεις, σε θερμοκρασια δωματιου, μεχρι να ερθει στα ιδια επιπεδα με αυτο του ενυδρειου σου. Τεσπα, θα το τσεκαρω και με το θερμομετρο, απλα τωρα με 'καινε' αλλα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλοι μου δεν εχουν υδραργυρο μεσα διοτι ο υδραργυρος εχει ασημι χρωμα
το κοκκινο υγρο ειναι οινοπνευμα και μενα μου εσπασε μια φορα το υλικο δλδ οι μπιλιεσ που εχει τισ αφαιρεσα προσεκτικα και με υπομονη αλλα καποιοσ συνχομπιστας εδω θυμαμαι μου ειχε πει πως δεν ενοχλουν οταν κανουμε αλλαγες λοιπον ας φροντισουμε να μην εχει μεγαλη αποκλιση το νεο νερο με το παλιο σε θερμοκρασια κ παντα ο θερμοστατης εκτος λειτουργιας οσο κανουμε δουλεια ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Σιγουρα ειναι οινοπνευμα; Κι ομως εγω νομιζω οτι ειναι υδραργυρος, θερμομετρα υδραργυρου λεγονται, και ειναι σε κοκκινο η μπλε χρωμα. Και επειδη θυμηθηκαν οτι ειναι πολυ επικινδυνα αν σπασουν, αποσυρθηκαν απο την αγορα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θερμομετρο υγρου: Ειναι ολα του τυπου του υδραργυρικου θερμομετρου και αντικαθισταται ο υδραργυρος με αλλο υγρο αιθυλικη αλκοολη ή πεντανιο στα οποια προσθετουν χρωστικη ουσια, επειδη αυτα είναι διαφανή.
|
|||
|
|||
![]()
Χμμμ οκ παω πασο!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως, αν εξακολουθούν και είναι επικίνδυνα, τότε ίσως αυτή είναι η απάντηση στο πρόβλημα που έχω εγώ τώρα στο δικό μου ενυδρείο... Θα το ψάξω και άλλο Σε κάθε περίπτωση, lionor, αν ισχύει αυτό που ήξερες - έστω και μία στις χίλιες - μάλλον δεν είναι δευτερεύον θέμα η επιλογή θερμομέτρου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τι πχ εχεις????
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |