|
|
||||
|
||||
![]()
ph έχω 6.8 - 7 ( μόνο όσμωση ) ?
Όταν λες μονο όσμωση ? ποσο καιρό την δουλεύεις ? ποια είναι και με τι test μετράς ?
|
|||
|
|||
![]()
+1 Πως ειναι δυνατον να βαζεις μονο νερο οσμοση και να εχεις τετοιο ph.Αν το κανεις αυτο περισσοτερο απο 2-3 εβδομαδες το ph σου λογικα πρεπει να ειναι 3-4
|
|
||||
|
||||
![]()
παντως κιεμενα μου φαινεται οτι το προβλημα ειναι "συνδιασμος" προβληματων.τωρα σε τι βαθμο επηρρεαζει το καθενα δε μπορω να σου πω,αλλα θα πρεπει να τα λυσεις ενα ενα για να βρεις τι φταιει ισως.
απο αυτα που λες εγω βλεπω πιθανο προβλημα σε: 1)νιτρικα.πολυ μεγαλη συγκεντρωση για εκθεση σε αυτα για μεγαλο διαστημα.(+οτι εχεις φυτα αργης αναπτυξης,αυτο δεν βοηθαει...) 2)μεγαλη ιχθυοφορτιση,εστω και παροδικη με τις γεννες,αλλα και με την προσθεση σε ψαρια που εκανες.τα 180 λιτρα δεν ειναι και παρα πολλα... 3)νερο μονο απο οσμωση.αν το κανεις πολυ καιρο και δεν χρησιμοποιεις προσθετα στοιχεια,το νερο ειναι εντελως "γυμνο"απο χρησιμες ουσιες,μεταλλα κλπ.επισης το ph σου θα επρεπε να ειναι αρκετα χαμηλοτερο.αρα πρεπει να το κοιταξεις αυτο κατι παει στραβα εκει η κατι σου ξεφευγει. 4)ταισμα αποτι λες με ποικιλια τροφων και βιταμινες 2 φορες τη βδομαδα.μου φαινεται πολυ μεγαλη η δοση βιταμινων.η υπερβιταμινωση ειναι επικινδυνη και μπορει να ειναι και θανατηφορα.εγω βιταμινες δινω(η μαλον εδινα) μια φορα καθε 15 μερες μουλιαζοντας τροφη σε βιταμινη.ταιζα 2 και 3 φορες τη μερα με 10 διαφορετικες(μεταξυ αυτων και κατεψυγμενες και ζωντανες) τροφες και τη βιταμινη την εβαζα για να εξισσοροπω λιγο την "παλαιωση"καποιον τροφων.ανοιγμενες περισσοτερο καιρο κλπ. 5)οπως λες υπαρχει πιθανο παρασιτο.βαλε φωτογραφιες και συμπληρωσε και τη φορμα. 6)υπαρχει παντα η πιθανοτητα τα νεα ψαρια να ητανε αρρωστα.γιαυτο υπαρχει η καραντινα.η τουλαχιστον καλο ειναι να υπαρχει.ειδικα αν στο ενυδρειο που θα μπουνε υπαρχουν "ευαισθητα" ψαρια. επισης τσεκαρε τα τεστακια σου,μηπως εχουν καποιο προβλημα,και περιμενε να παρεις κιαλλες γνωμες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τα νιτρικα οντως ακουγονται πολλα...αλλα δεν ειναι μονο αυτο ή α αμμωνια κλπ το θεμα σ'ενα ενυδρειο. Ειναι και το οξυγονο θεμα...
Η ιχθυοφορτιση δεν αφορα μονο ρυπανση αλλα και το διαθεσιμο οξυγονο το οποιο σ'ενα ενυδρειο με τοσα ψαρια θα ειναι μηδαμινο για το καθε ψαρι...(αν και δεν καταλαβα ποσα ψαρια εχεις στα 180 λιτρα...) αυτα που πεθαναν ηταν τα πιο αδυναμα. το ph ειναι υψηλο για 100% νερο Α.Ο. Μηπως εχεις πολυ υψηλη αναταραξη της επιφανειας? Ασβεστολιθικο χαλικι ή/και πετρες και στο ανεβαζουν? Μετρα και σκληροτητες gh, kh. Κατι αλλο που εχω διαβασει ειναι οτι αν η τιμη της kh ειναι πολυ χαμηλη (κατω απο 4 νομιζω) τοτε μπορει να εχουμε ph crush στο ενυδρειο που σημαινει οτι το ph δεν σταθεροποιειται και παιζει οπως θελει. Δεν συμβαινει παντα απ'οτι εχω καταλαβει αλλα ενδεχεται να συμβει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάνατοι... | macgyver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 37 | 16-02-12 00:59 |
SOS, θάνατοι ψαριών.....!!!!!! | giorxatz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 10-08-11 09:03 |
Θάνατοι Guppys | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 03-02-08 12:59 |
Ξαφνικοί θάνατοι! | giannisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 09-03-07 22:04 |
Θάνατοι.... | guppies_2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 03-03-07 18:16 |