|
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή και από μένα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Λοιπόν.. ήρθαν τα υγρά τεστ που είχα παραγγείλει και άρχισα τις μετρήσεις! Ας αρχίσω από τα απλά που δεν είχα καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. ΝΟ2 =0 και ΝΟ3 = 0,5 Ph .. Δυσκολεύτηκα λίγο να προσδιορίσω το σωστό χρώμα και μου φάνηκε σαν 8. δεν μου άρεσε το νούμερο και επανέλαβα το τεστ. Ξανά 8 μου βγήκε, οπότε νομίζω ότι είναι σωστό. Πολύ δεν είναι; Αμμωνία .. έκανα το τεστ σύμφωνα με τις οδηγίες, περίμενα και το απαιτούμενο 5λεπτο και το χρώμα ήταν έντονο κίτρινο που σύμφωνα με τον χρωματικό πίνακα σημαίνει ότι έχω 0 αμμωνία. Όμως καθώς συνέχισα στα υπόλοιπα τεστ παρατήρησα ότι το χρώμα του φιαλιδίου από κίτρινο έγινε προς τα ελαφρύ λαχανί που σύμφωνα με τον χρωματικό πίνακα σημαίνει ότι έχω αμμωνία 0,25ppm. Τελικά ισχύει το χρώμα ακριβώς μετά από τα πρώτα 5 λεπτά ή αυτό που εμφανίστηκε στη συνέχεια; Κανονικά σε ένα στρωμένο ενυδρείο από τη στιγμή που εμφανίζεται ΝΟ3 δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται καθόλου αμμωνία, έτσι δεν είναι ή έχω καταλάβει κάτι; Αν όντως υπάρχει αμμωνία, μήπως φταίει το ότι πριν από 2 μέρες παρατήρησα ότι η ροή στο φίλτρο μου μειώθηκε οπότε το άνοιξα και ξέπλυνα το λιγοστό siporaxπου έχει μέσα; Επίσης ξέπλυνα και το σφουγγαράκι του φίλτρου, πάντα σε νερό του ενυδρείου φυσικά και όχι της βρύσης. Λέτε να «τραυμάτισα» τα βακτηρίδιά μου; Μαζί με τα υγρά τεστ, μου ήρθε και το νέο μου φίλτρο. Το ΕΗΕΙΜ biopower 200. Να αντικαταστήσω το παλιό με αυτό ή να περιμένω μέχρι να λυθεί το θέμα με την αμμωνία που ίσως έχω; Συνοψίζοντας: Ph = 8 NH4 = 0 ή 0,25 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = 0,5 Περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας!!!!!! ![]() Ευχαριστώ πολύυυυυυυυ!!!!!!!!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να έχεις αμμωνία και νιτρικά ταυτόχρονα. Επίσης τα ΝΟ3 είναι πολυ χαμηλα, αλλα εσύ δεν εχεις ψαράκια μεσα οπότε είναι λογικο.
Για το φίλτρο, προτείνω να βάλεις και το biopower μεσα μαζι με το αλλο για λίγο καιρό, έτσι ωστε να πιασουν και τα υλικά του καινούργιου βιολογία. Εκτός και αν μπορείς να βάλεις το siporax που λες πως έχεις μεσα στο καινούργιο. Σε αυτη τη περίπτωση μπορείς να βγάλεις το παλιό. Συνολικά πόσος καιρός έχει περάσει απο τότε που έβαλες το siporax; Στις 3-4 εβδομάδες νομίζω σιγά σιγά καλό θα ήταν να βάλεις κανεναν κάτοικο. Την Παρασκευή θα έρθω Θεσσαλονίκη, αμα θες μπορώ να σου φέρω κανενα apple snail.
|
||||
|
||||
![]()
Tsoum, το ενυδρείο λειτουργεί από 17 Ιανουαρίου, μαζί με το siporax στο φίλτρο του. Έχω ήδη δύο apple snails που τα έβαλα 2 εβδομάρες μετά την αρχική λειτουργία του ενυδρείου.
Το θέμα μου είναι αν όντως υπάρχει η απαραίτητη βιολογία (όπως λέτε και εσείς του συναφιού ![]() ![]() Το siporax μπορώ να τα αφαιρέσω πολύ εύκολα από το παλιό φίλτρο και να το προσθέσω στο καινούριο αλλά μήπως διαταρράξω περισσότερο τα βακτηρίδια με αυτήν την μετακόμιση που θα τους κάνω; |
|
||||
|
||||
![]()
Θα έπρεπε να είχε στρώσει τόσο καιρό το ενυδρείο... Ίσως το καθάρισματάκι που έκανες φταίει για την μικρή ανοδο της αμμωνίας. Πάντως, αν δεν βάλεις κατοικους, σιγά σιγά να αρχίσει να αυξάνεται ο βιολογικός φόρτος του ενυδρείου, δεν θα αναπτυχθεί παραπανω η βιολογία. Θα μείνει όσο είναι αρκετή για τα 2 σαλιγκάρια, αφού δεν υπάρχει παραπάνω τροφή για αυτά... Τι ψαράκια θέλεις να βάλεις;
Η βιολογία δεν θα έχει πρόβλημα στη μεταφορα.
|
||||
|
||||
![]()
Από ψαράκια δεν το έχω πολυσκεφτεί το θέμα πάντως είμαι σίγουρη ότι θα ήθελα να βάλω γαριδούλες αλλά με αυτό το Ph το βλέπω λίγο δύσκολο!!!!
![]() Το θέμα λοιπόν δεν είναι το τί ψαράκια θα ήθελα αλλά για τι ψαράκια τελικά κάνει το ενυδρείο μου με αυτό το Ph... Περιπλέκονται τα πράγματα.. εγώ φανταζόμουν ένα σύννεφο από ρεντ τσέρις να κολυμπάνε ανάμεσα στα φυτούλια μου αλλά.... όνειρο θα μείνει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι όνειρο... Μπορείς να βάλεις. Απλα πρεπει να περιμένεις λίγο καιρό παραπάνω για να στρώσει ο βυθός σου.
Στο νερό αυτό μπορείς να βάλεις ζωοτώκα. (guppy, platy, xiphophorus, endler κτλπ)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Bacopa monnieri σε γλάστρα | brillo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-05-06 06:30 |