|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω μέχρι τωρα νόμιζα οτι ειχε μονο θετικά!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Χαράσσεται εύκολα, στραβώνει από την πίεση του νερού πολύ πιο εύκολα, κιτρινίζει με τον καιρό... είναι πλαστικό ρε παιδί μου όπως και να το κάνεις! Όχι ότι δεν μπορείς να έχεις ένα ωραίο (μικρό) ενυδρείο από plexi, αλλά δεν είναι και η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάς και τη διαφορά στην τιμή... είναι διπλάσια από το τζάμι! Για τα λίτρα που θες άμα κολλήσεις μόνος σου τζάμι θα σου βγει 15-20 ευρώ μαζί με τη σιλικόνη. Και με τα υπόλοιπα λεφτά φτιάχνεις άλλο ένα δίπλα και έχεις κι άλλο είδος γαρίδες!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ακούσει πως μπορεί να θολώσει (και να μην καθαρίζει) και επίσης στραβώνει με την ζεστη. Συμφωνώ και εγώ για τζάμι. Δεν χρειάζεται 5αρι, μπορείς και πιο ψιλό.
|
||||
|
||||
![]()
ακυρο λοιπον το πλεκσιγκλασ....
παμε σε τζαμι... καλυτερα.... εχω εμπειρια.. θα το κανω μονος..... για πειτε λοιπον... φωτισμο τι κανουμε? φιλτρο... κρεμαστο ή κανιστρο? |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε και εγω Plexiglass εχω αλλα ειναι σκετη ....κια....
δεν ειναι τοσο καθαρη η οψη του με τον καιρο....δεν εχει κρυσταλινη θεα και τα λοιπα....δοκιμασε καλυτερα οπως προειπαν τα παιδια κανονικο γυαλι... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για φωτισμό θα σου έλεγα μια λάμπα led σαν αυτή που τη βρίσκεις στο houseofled.gr
Εγώ θα έφτιαχνα και sump, αφού θα έχεις βάση, έστω ένα μικρό να αυξήσεις έτσι τα συνολικά λίτρα και να έχεις μεγαλύτερη σταθερότητα στο συστημά σου, να κρύψεις εκεί και όλων τον εξοπλισμό που θέλει το θαλλασινό ενυδρείο. Φαντάσου φίλτρα, σκίμμερ θερμοστάτες, κυκλοφοριτές σε γυάλα 30χ30. Τα βάζεις όλα στο sump (και άνθρακα και αντιφώσφωρο) δεν πέρνεις κανένα φίλτρο και στη γυάλα χαίρεσε μόνο τα ζωντανά σου. Κάνεις υπερχείλιση μία σαν αυτή και για κυκλοφορία στο κυρίως ενυδρείο θα έχεις μόνο την επιστροφή, Γλυτώνεις έτσι και την αγορά κυκλοφοριτή. Καλή επιτυχία |
|
||||
|
||||
![]()
Και αμα θελεις να το κάνεις πολύ στυλάτο μπορείς να πάρεις τζάμι τύπου "clear". Αμα δεις τα τζάμια απο την κόψη τους, έχουν μια πρασινίλα. Το clear είναι αχρωμο. Αυτό σημαίνει οτι δεν αλλοιώνονται ούτε ελάχιστα τα χρώματα.
Για φωτιστικό: και πέρνει τετοιες λάμπες, και αν το θες για γλυκό κανει μια χαρά μια απλή κιτρινωπή τετοια λάμπα. Επίσης μπορείς να πάρεις αυτο ακριβώς απο τα ΙΚΕΑ (δεν ξέρω αν υπάρχει εκει) με 6¤. Αυτό τρέχω στο 30αρι με τις γαρίδες, με μια λάμπα οικονομίας και είναι όλα όμορφα! Βεβαια δεν έχω και απαιτητικά φυτάκια. Φιλτρανση ότι σου είναι πιο απλό και οικονομικό! Ή ενα εσωτερικό κινέζικο ή ενα κρεμαστό eheim (για τα οποιά ακούγονται πολύ καλα λόγια! (όλα αυτά για γλυκο, για θαλασσινό δεν γνωρίζω! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν παίρνεις αυτό: http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1632 περίπου στα ίδια χρήματα;Και με το καπάκι του.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() συγγνωμη αλλα μου αρέσει να αντιμετωπιζω το χομπυ λιγο διαφορετικά.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
NANO 30L | petros | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 19 | 24-03-10 09:22 |
βοήθεια στην κατασκεύη ενυδρείου | george82 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 04-02-09 01:07 |
Σκούπα βυθού με αεραντλια -=Κατασκεύη=- | Dolkin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 26-05-08 04:09 |
Νέο nano | koursaros7 | Nano Reef | 5 | 29-12-07 18:37 |