Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 11-01-12, 11:50
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Plakas Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε εγώ ούτε ανάλυση του bacterial bloom έκανα ούτε ειδικός είπα ότι είμαι....απλά εξέφρασα μια αμφιβολία για το αν είναι ή όχι bacterial bloom για το λόγο ότι το νερό θολώνει απίστευτα σε χρόνο dt και το ότι το νερό καθαρίζει εντελός σε 24 ώρες (ίσως και λιγότερο)

...τώρα αν εσύ έχεις κάνει διατριβή στο θέμα bacterial bloom....συγνώμη για την αμφισβήτηση ΑΝ σε έχει ενοχλήσει!
Δεν εχω κανει διατριβη σε κατι αλλα μελετη. Προτεινω να κανεις το ιδιο ποσο μαλλον οταν υπαρχει ηδη σε μορφη "μασημενης" τροφης για να γινει μια συζητηση με καποια βαση και οχι με ... νομιζω ... πιστευω!
Προσωπικα δεν με ενοχλει τιποτα (εχω τις αποψεις μου που στηριζονται σε πολυ μελετη και πειραματισμους) αλλα αφου διαβαζουν και αλλα ατομα καλο ειναι τα επιχειρηματα να εχουν καποια βαση εκτος μονο της προσωπικης μας αποψης καθως τα θεματα δεν ειναι θεματα φιλοσοφιας αλλα εχουν πολλες πρακτικες εφαρμογες! Ευχομαι να μη με παρεξηγησεις!!
Παράθεση:
το 10% της ιχθιοφόρτωσης που θα βάλεις σε 24 ώρες και που θα δώσει οργανικά στο νερό, δεν θα έπρεπε να επαναφέρει τη θολούρα αφού τα πολυπληθή ετερότροφα βακτύρια που με το "τεχνιτό" bacterial bloom έχεις βάλει στο ενυδρείο θα βρούν τροφή????
Ο δεικτης των οργανικων απο οσο γνωριζω δεν μπορει να μετρηθει με καποιο τροπο (μπορει να κανω λαθος) οποτε δε μπορω να εχω απαντηση! Ωστοσο κοιτα και παρακατω - νομιζω οτι θα σε καλυψει η απαντηση!
Παράθεση:
...και μια δεύτερη απορεία....σε ενυδρεία στρωμένα με μεγάλη ιχθυοφόρτωση και προφανός αρκετή τροφή σε οργανικά, γιατί όταν προσθέτεις έτοιμα βακτύρια το θόλωμα φεύγει πάλι στον ίδιο περίπου χρόνο και δεν συνεχίζουν τον πολλαπλασιασμό τους τα εκατομύρια ετερότροφα βακτύρια που έριξες στο ενυδρείο???
Γιατι να προσθεσεις μπουκαλοβακτηρια σε ενα στρωμμενο ενυδρειο? Διαβασε το λινκ! Τα ετεροτροφα εχουν δυο "φασεις"! Στη φαση που ειναι αναεροβια και καταναλωνουν οργανικα δεν ειναι ορατα καθως δεν βρισκονται τα περισσοτερα στη στηλη νερου αλλα αγκυστρωμενα σε καποια επιφανεια ...
Παράθεση:
διευκρινίζω ότι ρωτάω για να μάθω...όχι για να αμφισβιτήσω αυτά που λες!!!
και εγω φιλε μου δε ξερω .. Ψαχνω να βρω την "αληθεια" οσο μπορω (πρωτα για να κατανοησω εγω ο ιδιος και μετα να το συζητησω με ατομα που εχουν μελετησει το ιδιο θεμα και εχουν πληροφοριες που ισως μου εχουν διαφυγει!). Αλλιως θα ειχα ανοιξει μια σελιδα και θα εγραφα τα δικα μου και δε θα ασχολιομουν με το φορουμ!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές