Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-01-12, 02:31
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

απο την στιγμη που εβαλες μπολι τα βακτηρια ειναι αχρηστα..κανε μια μεγαλη αλλαγη να φυγει η θολουρα απο το νερο...!!! για 45λιτρα πιστευω πως ναι 1φορα την βδομαδα 20% αλλαγη ειναι οκ...θα δεις και πραττες αναλογα....αφου ειναι tank bred ισχυει οτι σου ειπα...ισως με σταδιακες αλλαγες να τα φερεις σε επιπεδο νερου βρυσης..>!! αλλα με προσοχη....απο τροφες αγορασε και καποια κατεψυγμενη αν βρεις (κατα προτιμηση αρτεμια) ...καλη συνεχεια !

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-12, 02:47
the_passenger Ο χρήστης the_passenger δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Marousi
Προεπιλογή

Μάλιστα ωραία!

Η θολούρα αυτή φεύγει μόνη της σε 1 μέρα περίπου.. αν θε φύγει θα το δώ, αλλά φοβάμαι τώρα να κάνω αλλαγή γιατί δεν έχω "προετοιμασμένο" νερό, μην τα στρεσσάρω κι άλλο αλλάζοντας πάλι το ph..

Οπότε αυτό που λέμε είναι οτι (εφόσον εξακριβώσω 100% οτι είναι tank bred) εαν (σταδιακά και με τον καιρό) ερθουν σε νερό βρύσης θα ζήσουν το ίδιο καλά με το να τα είχα σε χαμηλό ph, χωρίς αυτό να επειρεάζει τη ποιότητα της ζωής τους?

Ναί, αύριο κι όλας θα προμηθευτώ κάποια κατεψυγμένη να τα δω να ανταποκρίνονται καλύτερα και να αρχίσει και η ποικιλία σιγά σιγά, γιατί σήμερα τα flakes τα σνόμπαραν χεχε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-12, 07:07
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

ισως το ph να το συνηθησουνε με τον καιρο,αλλα με τη σκληροτητα τι θα κανεις?
η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι η ΑΟ για μενα.κιεγω εχω ενα ζευγαρι ραμ αλλα τα κραταω με Α.Ο στα 240 λιτρα τωρα,με αλλαγες 30% εβδομαδιαια.το ph μου στο 6 και gh 3.αν θες να τα χαρεις και να μην ταλαιπωρηθουνε που αποτι καταλαβα απτα λεγομενα σου σε ενδιαφερει,για μενα παρε ΑΟ. και μολις μπορεσεις ενα ενυδρειακι μεγαλυτερο καθως θελουνε μηκος.κυριως για το θυληκο δλδ που θα το κυνηγαει ο αρσενικος
τη λαμπα σου μπορεις να την αλλαξεις με αλλη με ποιο θερμο φωτισμο.εχω κιεγω το ιδιο προβλημα και το προσεξα μετα απο σχολιο του delta66, αλλα "διορθωνεται" καπως γιατι κανω black water και "κοβει" αρκετα.αν το κανεις black water θα δειξουνε πολυ ομορφα τα χρωματα τους παντως και τα ψαρια θα το εκτιμησουνε ιδιαιτερα νομιζω

Υ.Γ το θυληκο στην πρωτη φωτο ειναι πανεμορφο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-12, 23:26
Member

Red face

σκληροτητα, τί είναι αυτό? (κατάλαβα, θα έχω πρόβλημα εκεί, άρα ΑΟ.. )

Ναί με ενδιαφέρει να είναι καλά τα ramizeri.. Να κάνω και black water, μου αρέσει (μόνο με την τύρφη γίνεται αυτό?)

εχμμ εγώ για λίγους καρδινάλιους ξεκίνησα το ενυδρειάκι (υπήρχε ήδη).. αλλά έπεσα τυχαία πάνω σ'αυτό το ζευγαράκι rami και αυτό ήταν..

Με βλέπω να πηγαίνω στα 120 λίτρα για να βάλω και μια ομάδα Cardinals και να είναι όλα κομπλέ
-------------------------
Σήμερα πήρα κατεψυγμένη αρτέμια και τα τάισα.. Στην αρχή ήταν αγάλματα, όταν έκανα οτι φεύγω ο αρσενικός άρχισε να τσιμπολογά, το ίδιο και το θυλικό μετά! πάμε καλά

Το ph έχει πέσει λίγο από χτες, προφανώς δρά σιγά σιγά η τύρφη στο φίλτρο, είναι στο 7,2.

Να ρωτήσω κάτι, τί είναι πιο πρακτικό, "αυτόνομη" compact ΑΟ ή προσαρμοσμένη στο φίλτρο νερού που έχω ήδη στην κουζίνα (με 3 χ 10'') ως ένα φίλτρο (της ΑΟ) ακόμα? Επίσης, θεωρώ οτι γλυτώνω την ταλαιπωρία της προετοιμασίας νερού και τις μετρήσεις πριν την αλλαγή, και με το νερό από ΑΟ κάνω απευθείας αλλαγή, σωστά?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 09-01-12 στις 23:26 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-12, 23:37
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Αυτό αφορά εσένα και το πώς είναι το σπίτι σου, πού έχεις το ενυδρείο, κλπ. Από εκεί και πέρα εάν την ενσωματώσεις σε ήδη υπάρχον φίλτρο με φίλτρα σωματιδίων και άνθρακα θα χρειαστεί μόνο να πληρώσεις για την αγορά την μεμβράνης και για τα σωληνάκια, αλλά θα πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά προφίλτρα και δε θα είναι καθόλου εύκολο να μετράς τα λίτρα (όχι απόλυτα απαραίτητο, αλλά βοηθάει) που περνάνε από τα προφίλτρα (κυρίως άνθρακα) για να τα αλλάξεις τη σωστή στιγμή. Βασικά είναι καθαρά ζήτημα χρημάτων όπως σχεδόν όλα στη ζωή!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-12, 00:27
Member

Προεπιλογή

ευχαριστώ, οπότε όπως βλέπω καλύτερα αυτόνομη ώστε να ξέρω τι μου γίνεται , πόσο νερό φτιάχνω και ανάλογα να προγραμματίζω αλλαγές των φίλτρων

κάτι ακόμα, καλύτερα compact σύστημα ή full sized 10'' ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-12, 01:42
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
τη λαμπα σου μπορεις να την αλλαξεις με αλλη με ποιο θερμο φωτισμο.εχω κιεγω το ιδιο προβλημα και το προσεξα μετα απο σχολιο του delta66, αλλα "διορθωνεται" καπως γιατι κανω black water και "κοβει" αρκετα.αν το κανεις black water θα δειξουνε πολυ ομορφα τα χρωματα τους παντως και τα ψαρια θα το εκτιμησουνε ιδιαιτερα νομιζω
Το Blackwater μπορει να κανει τα ψαρια να αισθανθουν καλα (απο τις τανικα και τα χουμικα οξεα) και να δειξουν τα χρωματα τους αλλα εμεις δεν θα τα δουμε μεσα στη μαυριλα/καφετιλα , ιδιως μονο με θερμη λαμπα στο ενυδρειο. Ειναι λεπτο το θεμα. Ιδανικες βιοτοπικες συνθηκες ή θεαμα για εμας?
Ισως μια μεση λυση ειναι ΟΚ για ολους.

Το χρωμα τους παντως φαινεται καλυτερα στο ηλιακο φως
Παλιά 10-01-12, 01:57
Member

Προεπιλογή

Κι εγώ black water αλλά όχι πολύ έντονο θέλω να φτιάξω..

Μέχρι στιγμής η τύρφη στο φίλτρο και τα ξύλα δεν έχουν κάνει τίποτα ως προς το χρώμα.. θα το δω το θέμα του blackwater αλλά σε δεύτερο χρόνο αφού είναι ΟΚ τα βασικά και ρυθμίσω το θέμα ΑΟ και αλλαγών
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-12, 02:44
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από the_passenger Εμφάνιση μηνυμάτων
Κι εγώ black water αλλά όχι πολύ έντονο θέλω να φτιάξω..

Μέχρι στιγμής η τύρφη στο φίλτρο και τα ξύλα δεν έχουν κάνει τίποτα ως προς το χρώμα..ποση τυρφη εχεις στο φιλτρο?? να ξερεις οτι θελει καμια βδομαδα για να αποδεσμευσει τα χουμικα και τις τανινες αναλογα την μαρκα..αλλα αν δεν ειναι αρκετη δεν θα δεις διαφορα...προτεινω αν θες βελτιωση να κανεις προετοιμασια νερου σε βαρελι με την τυρφη .... θα το δω το θέμα του blackwater αλλά σε δεύτερο χρόνο αφού είναι ΟΚ τα βασικά και ρυθμίσω το θέμα ΑΟ και αλλαγών
...

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-12, 10:25
Member

Smile

υπολογίζω ότι έχω περίπου 70-80 ml (είναι κάτι σαν "κιμωλίες" της jbl), όμως την είχα πρωτοβάλει μόλις 1 μέρα πριν τα ψαράκια, οπότε όπως φαίνεται δεν έχει δράσει ακόμα αρκετα, είμαστε στις 4 μέρες

Λέω να πάω κατευθείαν στην ΑΟ για να μη προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι. Σε αυτή την περίπτωση η τύρφη αρκεί στο φίλτρο του ενυδρείου? ή πάλι πάμε σε βαρέλι για να διαλυθεί καλύτερα?
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
...

Το χρωμα τους παντως φαινεται καλυτερα στο ηλιακο φως

ΝΑΙ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 10-01-12 στις 10:25 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές