|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απο την στιγμη που εβαλες μπολι τα βακτηρια ειναι αχρηστα..κανε μια μεγαλη αλλαγη να φυγει η θολουρα απο το νερο...!!! για 45λιτρα πιστευω πως ναι 1φορα την βδομαδα 20% αλλαγη ειναι οκ...θα δεις και πραττες αναλογα....αφου ειναι tank bred ισχυει οτι σου ειπα...ισως με σταδιακες αλλαγες να τα φερεις σε επιπεδο νερου βρυσης..>!! αλλα με προσοχη....απο τροφες αγορασε και καποια κατεψυγμενη αν βρεις (κατα προτιμηση αρτεμια) ...καλη συνεχεια !
|
|
|||
|
|||
![]()
Μάλιστα ωραία!
Η θολούρα αυτή φεύγει μόνη της σε 1 μέρα περίπου.. αν θε φύγει θα το δώ, αλλά φοβάμαι τώρα να κάνω αλλαγή γιατί δεν έχω "προετοιμασμένο" νερό, μην τα στρεσσάρω κι άλλο αλλάζοντας πάλι το ph.. Οπότε αυτό που λέμε είναι οτι (εφόσον εξακριβώσω 100% οτι είναι tank bred) εαν (σταδιακά και με τον καιρό) ερθουν σε νερό βρύσης θα ζήσουν το ίδιο καλά με το να τα είχα σε χαμηλό ph, χωρίς αυτό να επειρεάζει τη ποιότητα της ζωής τους? ![]() Ναί, αύριο κι όλας θα προμηθευτώ κάποια κατεψυγμένη να τα δω να ανταποκρίνονται καλύτερα και να αρχίσει και η ποικιλία σιγά σιγά, γιατί σήμερα τα flakes τα σνόμπαραν χεχε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ισως το ph να το συνηθησουνε με τον καιρο,αλλα με τη σκληροτητα τι θα κανεις?
η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι η ΑΟ για μενα.κιεγω εχω ενα ζευγαρι ραμ αλλα τα κραταω με Α.Ο στα 240 λιτρα τωρα,με αλλαγες 30% εβδομαδιαια.το ph μου στο 6 και gh 3.αν θες να τα χαρεις και να μην ταλαιπωρηθουνε που αποτι καταλαβα απτα λεγομενα σου σε ενδιαφερει,για μενα παρε ΑΟ. και μολις μπορεσεις ενα ενυδρειακι μεγαλυτερο καθως θελουνε μηκος.κυριως για το θυληκο δλδ που θα το κυνηγαει ο αρσενικος ![]() τη λαμπα σου μπορεις να την αλλαξεις με αλλη με ποιο θερμο φωτισμο.εχω κιεγω το ιδιο προβλημα και το προσεξα μετα απο σχολιο του delta66, αλλα "διορθωνεται" καπως γιατι κανω black water και "κοβει" αρκετα.αν το κανεις black water θα δειξουνε πολυ ομορφα τα χρωματα τους παντως και τα ψαρια θα το εκτιμησουνε ιδιαιτερα νομιζω ![]() Υ.Γ το θυληκο στην πρωτη φωτο ειναι πανεμορφο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
σκληροτητα, τί είναι αυτό?
![]() Ναί με ενδιαφέρει να είναι καλά τα ramizeri.. ![]() εχμμ εγώ για λίγους καρδινάλιους ξεκίνησα το ενυδρειάκι (υπήρχε ήδη).. αλλά έπεσα τυχαία πάνω σ'αυτό το ζευγαράκι rami και αυτό ήταν.. ![]() Με βλέπω να πηγαίνω στα 120 λίτρα για να βάλω και μια ομάδα Cardinals και να είναι όλα κομπλέ ![]() ------------------------- Σήμερα πήρα κατεψυγμένη αρτέμια και τα τάισα.. Στην αρχή ήταν αγάλματα, όταν έκανα οτι φεύγω ο αρσενικός άρχισε να τσιμπολογά, το ίδιο και το θυλικό μετά! ![]() ![]() Το ph έχει πέσει λίγο από χτες, προφανώς δρά σιγά σιγά η τύρφη στο φίλτρο, είναι στο 7,2. Να ρωτήσω κάτι, τί είναι πιο πρακτικό, "αυτόνομη" compact ΑΟ ή προσαρμοσμένη στο φίλτρο νερού που έχω ήδη στην κουζίνα (με 3 χ 10'') ως ένα φίλτρο (της ΑΟ) ακόμα? Επίσης, θεωρώ οτι γλυτώνω την ταλαιπωρία της προετοιμασίας νερού και τις μετρήσεις πριν την αλλαγή, και με το νερό από ΑΟ κάνω απευθείας αλλαγή, σωστά? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 09-01-12 στις 23:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό αφορά εσένα και το πώς είναι το σπίτι σου, πού έχεις το ενυδρείο, κλπ. Από εκεί και πέρα εάν την ενσωματώσεις σε ήδη υπάρχον φίλτρο με φίλτρα σωματιδίων και άνθρακα θα χρειαστεί μόνο να πληρώσεις για την αγορά την μεμβράνης και για τα σωληνάκια, αλλά θα πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά προφίλτρα και δε θα είναι καθόλου εύκολο να μετράς τα λίτρα (όχι απόλυτα απαραίτητο, αλλά βοηθάει) που περνάνε από τα προφίλτρα (κυρίως άνθρακα) για να τα αλλάξεις τη σωστή στιγμή. Βασικά είναι καθαρά ζήτημα χρημάτων όπως σχεδόν όλα στη ζωή!
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ, οπότε όπως βλέπω καλύτερα αυτόνομη ώστε να ξέρω τι μου γίνεται , πόσο νερό φτιάχνω και ανάλογα να προγραμματίζω αλλαγές των φίλτρων
κάτι ακόμα, καλύτερα compact σύστημα ή full sized 10'' ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ισως μια μεση λυση ειναι ΟΚ για ολους. Το χρωμα τους παντως φαινεται καλυτερα στο ηλιακο φως ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κι εγώ black water αλλά όχι πολύ έντονο θέλω να φτιάξω..
![]() Μέχρι στιγμής η τύρφη στο φίλτρο και τα ξύλα δεν έχουν κάνει τίποτα ως προς το χρώμα.. θα το δω το θέμα του blackwater αλλά σε δεύτερο χρόνο αφού είναι ΟΚ τα βασικά και ρυθμίσω το θέμα ΑΟ και αλλαγών |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
υπολογίζω ότι έχω περίπου 70-80 ml (είναι κάτι σαν "κιμωλίες" της jbl), όμως την είχα πρωτοβάλει μόλις 1 μέρα πριν τα ψαράκια, οπότε όπως φαίνεται δεν έχει δράσει ακόμα αρκετα, είμαστε στις 4 μέρες
Λέω να πάω κατευθείαν στην ΑΟ για να μη προετοιμάζω το νερό σε βαρέλι. Σε αυτή την περίπτωση η τύρφη αρκεί στο φίλτρο του ενυδρείου? ή πάλι πάμε σε βαρέλι για να διαλυθεί καλύτερα? ------------------------- ![]() ΝΑΙ ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη the_passenger : 10-01-12 στις 10:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλές για φυτά | RGPOL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 19-02-04 19:14 |