|
|
||||
|
||||
![]()
ναι για ομαδα οκ!
απλα εγω εννοουσα για αυτα τα δυο!
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα, υπαρχουν και πολυ χειροτερα.
Αυτα τα ψαρια μπορει μεν να φτανουν τα 20-30 εκ. Με λιγη προσοχη στη συντηρηση θα μπορουσε να τα κρατησει καποιος οχι ιδανικα αλλα αξιοπρεπως και σε αυτο το ενυδρειο. Καποια στιγμη θα θελει και ο χομπιστας να τους δωσει κατι παραπανω, και ετσι δεν θα ειναι για κακο τους το ολο εγχειρημα.
|
||||
|
||||
![]()
ρωταω γιατι με αφορα κι εμενα...
σε 'λουκια' μπαινουμε παλι! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω πραγματικά αν μπορεί σε ένα ενυδρείο να έχουμε ποτέ τέτοια μεγέθη χρυσόψαρων ώστε να αγγίζουν πράγματι τα 25εκ. Στο ενυδρείο, ταίζουμε μια, άντε δύο φορές και είμαστε σίγουροι ότι τα ψάρια έχουν τραφεί ικανοποιητικά. Κατά μια έννοια, είναι σωστή η σκέψη αυτή, αλλά από την άλλη, παρακολουθώντας τα δικά μου χρυσόψαρα στη λίμνη μου, βλέπω ψάρια τα οποία ποτέ δεν επαναπαύονται, τρώνε ότι τους ρίξω στο νερό και μετέπειτα συνεχίζουν, τρώγοντας φυτά και άλγες από τις διάφορες επιφάνειες της λίμνης, ώσπου υπάρχει φως!
Βέβαια στο ενυδρείο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, χωρίς να λέω ότι ένα μεγάλο και σωστό ενυδρείο δεν είναι ικανοποιητικό ώστε να τα φιλοξενήσει... για ένα μικρό ενυδρείο <100 λίτρων, προσωπικά πλέον δεν το συζητώ καν!
|
||||
|
||||
![]()
Σωστες σκεψεις που ερχονται απο την εμπειρια.
Ενας συνειδητοποιημένος χομπιστας θα το καταλαβει στην πορεια και αν εχει την σχετικη οικονομικη ανεση και χωρο θα βελτιωσει την κατασταση. Η προταση μου ηταν τετοια ωστε να μην βλεπει βουνο το θεμα σωστη διατηρηση χρυσοψαρου απο την αρχη ο νεος χομπιστας. Ολοι ξερουμε οτι αυτα που μας φαινονταν βουνο στην αρχη (πχ μεγαλυτερο ενυδρειο) και μας απετρεπαν απο διαφορες κινησεις, στην πορεια μας φαινονται ασημαντα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γι'αυτο και προτεινα να ξεκινησει με ενα ενυδρειο που δεν ειναι τέλειο αλλα οχι και ακαταλληλο.
Η μικρη (Ραφαελα) ειναι ελπιδοφορα περιπτωση χομπιστριας. Εχω διαβασει διαφορα ποστ της για διαφορα θεματα, που δειχνουν πολυ ωριμη σκεψη για την ηλικια της. Δεν την φοβαμαι.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
Σκέψη για DIY ενυδρείο "Π" | Strahos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 08-03-06 01:38 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |