|
|
|||
|
|||
![]()
εχασα τους γλυφτες
![]() επεξεργαζομαι φωτο να σας δειξω...αλλα τι να μου πειτε κι εσεις αν δεν παρω υγρα τεστ |
|
||||
|
||||
![]()
Μια αλλαγή νερού εγώ θα την έκανα....ότι και να έχει το ενυδρείο, κατά 95% θα είναι σωστή κίνηση.
Κοίταξε αν οξυγονώνεται καλά το νερό (συνήθως από αυτό πάνε οι πλέκο)....η έξοδος του φίλτρου πρέπει να ανακινά καλά την επιφάνεια του νερού, αν έχεις και αεραντλία βάλε γιατί θα χρειαστεί αν έχει θολώσει το νερό (για περισότερο οξυγόνο όχι για να ξεθολώσει)
|
|||
|
|||
![]()
μαζι με το ενυδρειο μου εδωσαν και ενα κουτακι με τεστ στικς διαβασα οτι δεν προτιμουντε αλλα αφου εχω 2 λωριδες ειπα να δοκιμασω..
Το πρωτο ειναι ροζ αναμεσα 50-100 υπολογιζω το οποιο γραφει ΝΟ3 Μετα το αλλο ειναι ασπρο τελειως και γραφει ΝΟ2 ΜετΑ εχει 3 τιμες σκουρο ροζ >21 βαθμων υποθετω η σκληροτητα GH Και τελος KH αναμεσα 15-20 βαθμων PH ΑΝΑΜΕΣΑ 7,2-7,6 σορυ για την προχειροτητα και την βιασυνη μου απλα ετυχε σημερα και τρεχω πανικοβλιτη εχω και τα 2 πιτσιρικια με ιωση.. Εννοειτε πως θα μπω να διαβασω για τις τιμες και σορυ για το πρηξιμο ------------------------- να σημειωσω η τελευταια αλλαγη ηταν πριν 3 μερες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TinaX : 04-01-12 στις 10:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
η εξοδος του φιλτρου πρεπει να ειναι εξω απο το νερο? το εχω αναμεσα
------------------------- το σκεφτηκα κι αυτο...ειναι η πιθανοτερη λυση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TinaX : 04-01-12 στις 10:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό στο λέει ο φίλος plakas για οξυγόνωση του νερού που την πετυχαίνουμε με την ανατάραξη του νερού το ίδιο κάνει και η αεραντλία με τις μπουρμπουλήθρες όταν φτάνουν στην επιφάνεια του νερού . Κανε μια αλλαγή νερού να πέσουν τα NO3 .
|
||||
|
||||
![]()
Τίνα πιο πάνω σε ρώτησαν αν ρίχνατε τροφή στον ένα μήνα που δούλευε άδειο το ενυδρείο (ή αν βάλατε αμμωνία)
Αν δεν το κάνατε τότε το ότι δούλευε άδειο δεν έχει κάνει κάτι.....και σε αυτή την περίπτωση, το ενυδρείο σου είναι εντελώς άστρωτο. ....άρα ή κάνεις αυτό που λέει ο Μανώλης ή πας και πέρνεις έτοιμα βακτύρια για να βοηθήσεις τη βιολογία να αναπτυχθεί (όχι ο καλύτερος τρόπος αφού στο εντομεταξύ τα ψαράκια σου θα συνεχίσουν να ταλαιπορούνται. Η οξυγόνωση του νερού γίνεται αποκλειστικά από την επιφάνεια.....και εκεί πρέπει να έχει συνεχή κίνηση. την έξοδο δεν θα τη βγάλεις έξω γιατί θα σε ταράξει ο θόρυβος.....είτε θα την έχεις ακριβώς στην επιφάνια για να σπρώχνει το νερό είτε λίγο κάτω από την επιφάνια γιρισμένη λοξός προς τα πάνω
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρησεις και οι ενδειξεις ειναι λιγο αντικρουομενες.
Εχεις πλυνει τα φιλτρα με νερο βρυσης και εχεις χασεις μεγαλο ποσοστο βιολογιας. Κατι που επιβεβαιωνει και η εξαρση βακτηριακης αναπτυξης (bacterial bloom - θωλο νερο). Εκτος αν οφειλεται σε ανακατεμα βυθου κλπ. Τα τεστ σου εδειξαν υπερβολικα 50-100ppm νιτρικα (ΝΟ3, πρεπει να ειναι μεχρι 20-25ppm) και μηδενικα νιτρωδη (Ν02 οπως πρεπει δλδ) κατι που σημαινει οτι λειτουργει ο κυκλος του αζωτου, αν υποθεσουμε εστω ρισκαρωντας οτι και η αμμωνια NH3/4 ειναι μηδενικη, αφου μηδενιζουν και τα ΝΟ2 (αλλιως φυσιολογικα θα ειχες και ΝΟ2). Το νερο της βρυσης (που χρησιμοποιεις) ειναι ποσιμο??? Θηβα δεν εχετε προβλημα με το νερο απο τον Ασωπο? Τα ψαρια εχουν λαθη αλλα προεχει να σωθουν σε καθαρο νερο πρωτα και μετα διορθωνονται οι υπολοιπες παραμετροι ή η συνθεση των ψαριων.
|
|||
|
|||
![]()
ουφ..το ενυδρειο ειναι αστρωτο ..δεν ηξερα οτι επρεπε να ριχνω τροφη μεσα..
Δεν ειμαι απο την Θηβα -ευτυχως- δεν εχουμε το ιδιο νερο Ειμαι κοντα στην Θηβα.Πηρα το πετ σοπ και μου ειπε οτι δεν μπορει να τα φιλοξενησει..Μου ειπε επισης πως υπαρχουν βακτηρια υγρα ή σε σκονη..Αυτος ειναι και κτηνιατρος ...Αποτι καταλαβαινω για να μην μου το ειπατε σαν λυση μου λεει βλακειες... |
|
||||
|
||||
![]()
Συνδίασε τα με συχνές αλλαγές νερου και με διάβασμα!
|
||||
|
||||
![]()
Κύκλος του αζώτου
Προσωπικά θα έπιανα όλα τα ψαρια θα τα πήγαινα στο μαγαζί που τα αγόρασα να μου τα φιλοξενήσει μέχρι να στρώσει το ενυδρείο .
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αντε αλλη μια απο τα ιδια...λιτρα..λιτρα..και ξανα-λιτρα. | nOmOreAbuse | Γλυκό νερό - Γενικά | 83 | 07-10-11 12:35 |
Την επαθα σαν αρχαρια | paraskevi_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-11-10 21:59 |
ΤΙΜΕΣ!!! [αρχαρια] | Efh | Χρυσόψαρα | 6 | 20-11-10 17:14 |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |