|
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον δεν έχεις κοράλλια γιατί αγχώνεσαι και ρίχνεις ένα κάρο ζουμιά στο ενυδρείο; Τις λάμπες άλλαξε και αύξησε και την φωτοπερίοδο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τωρα λες οντος να ειναι απο τις λαμπες ...?... μακαρι!! Θα βαλω της ΑΤΙ , την blue plus μαζι με την purple plus , πηστευω ειναι καλος συνδιασμος για fish only. Τωρα γιατι μου πρωτεινης να αυξησω την φωτοπεριοδο ????? Αυτο μηπως βοηθησει την αλγη να αναπτυχθει περισσοτερο????????????? (εχω ακουσει σε αλγες να μειωνουμε φωτοπεριοδο?) Τωρα εχω 7 ωρες την white και 3 ωρες την blue (την blue την σβηνω καπου στο ενδιαμεσο των 7 ωρών της white) Mηπως κανω λαθος ?? που εχω πιο πολλες ωρες την λευκη μονο ??
|
||||
|
||||
![]()
Τις μπλε θα τις ανάβεις πρώτες. Μετά μία ώρα θα ανάβεις και τις άσπρες. Θα κρατάς 8 ώρες όλες τις λάμπες αναμμένες και μετά θα σβήνεις τις άσπρες και θα κρατά μία ώρα τις μπλε. Δηλαδή σύνολο 10 ώρες από τις οποίες οι 8 ώρες θα είναι όλες οι λάμπες αναμμένες και 2 ώρες (μία στη ανατολή και μία στη δύση) θα είναι οι μπλέ.
Την άλγη από ότι είδα τη καθάρισες και πολύ καλά έκανες. Εγώ είχα μειώσει κάποτε τη φωτοπορίοδο για χάρη της άλγης και είχα αύξηση σε ΝΟ3. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός ή πεθαίνοντας η άλγη γύρισε πίσω στο νερό κάποια από τα νιτρικά που είχε δεσμεύσει. Γιαυτό το καλύτερο είναι να αφαιρείς την άλγη όπως έκανες εσύ. Την μέθοδο με τα βακτήρια δεν την έχω εφαρμόσει αλλά έχω διαβάσει ότι κάνει δουλειά.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Καταρχην θα τις αλλαξω οπως ειπα με ΑΤΙ , τωρα για 10 ωρες χχχμμμ θα ακολουθησω την συμβουλη σου και ευχομαι να μην γηνει χειροτερα ![]() Απλα στο ειπα γιατι για μερικες αλγες προτείνουν να μειωσουμε την φωτοπεριοδο , οταν ειχα βγαλει καφε αλγη και ειχε θολώσει και το νερο και μειωσα την φωτοπεριοδο αμεσως σε μια βδομαδα εξαφανιστικε και το νερο κρυσταλο !! Τωρα για αυτην αν νωμηζεις οτι θελει αυξηση ... τι να πω .. θα την κανω 10 ωρες οπως ειπες . Ισως να ειμαι λαθος που δεν αφηνω την μπλε ανοιχτή και μονο με το λευκο φως να δημιουργήθηκε.
|
||||
|
||||
![]()
Μακάρι να βγώ λάθος αλλά με αύξηση της φωτοπεριόδου θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα αφού θα βοηθήσουμε την άλγη να φωτοσυνθέσει περισσότερες ώρες!
Για τις λάμπες τώρα να πώ πως θεωρητικά οι Τ5 στο 6μηνο πρέπει να αλλάζονται, προσωπικά δεν τις άλλαξα ποτέ τόσο αλλά γύρω στο 10-12 μήνες.Ουδέποτε είχα θέμα με άλγες.Έχω χρησιμοποιήσει και τις 2 εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα παρόμοιο! Οι ΑΤΙ είναι ένα κλικ παραπάνω σε ποιότητα αλλά ΙΜΟ είναι και θέμα μόδας η ευρεία εξάπλωση τους τον τελευταίο καιρό ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ξεχόρτιασμα που έκανε ήταν πρός τη σωστή κατεύθυνση. Ένα ψαράκι αλγοφάγο. Αντιφώσφορο αλουμινίου όπως του πρότεινες κι εσύ. Αν ταίζει πολύ και κατεψυγμένα να τα ελατώσει. Αν μπορεί να αλλάξει λάμπες καλώς και αύξηση στη φωτοπερίοδο. Αν συνεχίσει να βγάζει άλγη (που θα συνεχίσει) ξεχόρτιασμα στις αλλαγές νερού (έτσι το έκανα) μέχρι να ισοροπήσει το σύστημα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πράσινη άλγη | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-02-10 08:50 |
Μπλέ - πράσινη άλγη | ANXRI | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 20-03-09 22:42 |
Πράσινη τριχοειδής άλγη | Filotas | Malawi | 22 | 25-02-09 18:40 |
Πράσινη άλγη στα τζάμια.. | vassilis23 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 05-04-07 13:20 |
Πράσινη άλγη... | daukalion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 17-06-05 19:14 |