|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..μπορει ισως καποιος να μου προτεινει ενα συνδυασμο 2-3 ειδων απο τα παρακατω που σκεφτομαι???ροδοστομους,blue botia,gourami,rasbora,neon,καρδιναλιοι και xiphophorus hellery???
|
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω γκουράμι, ρασμπόρα και blue botia είναι συμβατά.
....από εκεί και πέρα για αρχή θα πρότεινα τα blue botia να τα ξεχάσεις αφου πρέπει να βάλεις κοπαδάκι 4-5 για να μην είναι ντροπαλά, να μην έχουν επιθετική συμπεριφορά και για να είναι γενικότερα ευτυχισμένα. Αυτοί οι τύποι φτάνουν 25εκ. περίπου οπότε καταλαμβαίνεις ότι 4-5 σε 200 λίτρα και με άλλα ψάρια μέσα.....δεν σε παίρνει.
|
|||
|
|||
![]()
εγω εχω 9 ροδοστομους και εχουν ταιριαξει μια χαρα με τους ξυφοφορους της αδερφης μου επισις μου ειπανε οτι οι ροδοστομοι δεν πανε με τους καρδιναλιους αλλα εχω δει αυτον το συνδιασμο σε αρκετα ενυδρεια.ροδοστομοι και ξυφοφοροι ειναι "ευκολα" ψαρακια χωρις πολλες απετισεις απο θεμα νερου (αυτο δεν σημαινει οτι δεν θελουν φροντιδα)
μηχαλη οταν πας καπου στα τυφλα οπως πηγα εγω και σου λενε:παρε το καρχαριακι δεν μεγαλωνει πολυ :μα εχω ενυδρειο 30 λ θα χωραει? :ναι μια χαρα θα ειναι μπορεις να βαλεις κιολα μεσα αμα θες. . . . το θεμα μου ειναι οτι επιδι ξεκινας κατι καινουριο δεν ειναι αναγκη να σε εξαπατανε ποσο μαλλον που εχει να κανει με ζωντανους οργανισμους δεν θα ηταν κακο να σου πουνε τις απαιτησεις του ψαριου.αυτοι πονταρουν οτι δεν θα μεγαλωσει ποτε το ψαρι σου και οτι θα σου ψοφισει για να παρεις καινουριο εχει ξανα γινει αυτη η κουβεντα για αυτο το θεμα ας μην την κανουμε σε αυτο το ποστ καλυτερα |
|
|||
|
|||
![]()
οσο διαβαζω τοσο περισσοτερο μπερδευομαι..μου αρεσαν εξαρχης οι ροδοστομοι και οι ξιφοφοροι.αρα με βλεπω για μια τετοια προσπαθεια...λιγα ειδη και σε κοπαδια
|
|
|||
|
|||
![]()
καλη επιλογη οι ροδοστομοι! και μενα μου αρεσουν πολυ αλλα απο τωρα αντιπαθω σχεδον τους ξυφοφορους κανανε την αναγκη τους διπλα στην αεραντλια και γεμισε ολο το ενυδρειο ειναι λιγο βρωμικα απ οτι καταλαβα,τεσπα.απο τους ξυφοφορους να υπολογιζεις γεννες καθως μπαινουν σε χαρεμι 1 αρσενικο 3 θυλικα.στους ροδοστομους δεν ξερω να ξεχωριζω το φυλο τους αλλα θα ηθελα πολυ να δω γεννες.για 200 λιτρα δεν ξερω και ποσα μπορεις να βαλεις συνολο ψαρακια.υπολογισε το τελικο μεγεθος του ψαριου και εχε στο μυαλο σου οτι 1cm ψαριου θελει 2λ νερο.κανε την μεθοδο των 3ειων και θα δεις τι σου απομενει.υπολογιζε επισις οτι μετα τα φυτα βραχια κτλπ αν θα βαλεις μεσα χανεις μερικα λιτρα
|
|
|||
|
|||
![]()
να ρωτησω κατι??οι γεννες λιγο με φοβιζουν..δε μπορω να τις αποφυγω????οι ροδοστομοι βρισκονται ευκολα??
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη set up | eimaste aR21rwstoi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-05-11 17:01 |
Αλλαγη | ΓΙΑΝΝΗ | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 06-01-11 17:54 |
αλλαγη ψαριων.. | dimitris1986 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 29-10-09 23:32 |
μετρησεις και αλλαγη ψαριων | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 20-02-09 17:16 |
αλλαγη | GODLIGHT | Greek Aquarist's Boards | 6 | 25-10-06 13:47 |