|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολυ παιδιά για τις προτάσεις είμαι σε δίλλημα αυτή την στιγμή αλλά ακούγοντας και άλλες γνώμες φίλων ελπίζω να κατασταλάξω όσο αφορά το τι ψάρι μπορώ να βάλω ώστε να αισθάνεται <<άνετα>>.και κάτι άλλο σχετικά με το στήσιμο έχω στο μυαλό μου ή 810 λίτρα (180χ75χ60) η 756 (180χ60χ70) με 2 εξωτερικά φίλτρα 1500άρια και 1 τσίλερ μιάς και θα μπεί σε μπαλκόνι 2 όρόφου. Οι γνώμες σας για διαστάσεις και φίλτρανση. σκέφτηκα εξωτερικά φίλτρα (340 ευρώ τα 2) γιατί στο πετ σόπ μου είπαν ότι το sump είναι πίο ακριβό.Οσο αφορά το κόστος μου ε'ιπαν ένα 750άρι με φωτιστικό και έπιπλο 715 ευρώ αλλά πιστευώ αν πάω σε ιδιοκατασκεύη θα μου έρθει φθηνότερα όχι μόνο το 750άρι αλλά και το 810άρι. Πάνω κάτω σε ιδιοκατασκεύη πόσο να υπολογίζω σε αυτές τις διαστάσεις άν ξέρετε.
|
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτήσω εγώ κάτι το μπαλκόνι αντέχει 1+τόνο βάρος?
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό θα γίνει ερώτημα σε μηχανικό οπωσδήποτε γιατί όντως σκέφτομαι και την στατικότητα του μπαλκονιού αν είχα χώρο θα το έβαζα μέσα αλλά έχω ήδη 2 ενυδρεία και δεν υπάρχει άλλος εσωτερικός χώρος ούτε για δείγμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι να μπορεσεις να το στησεις θα ειναι πολυ ομορφο.με την καταναλωση ρευματος κλπ ομως τι θα παιζει? και το χειμωνα με τα θερμαντικα και το καλοκαιρι με το τσιλερ.δε θα δουλευουνε φουλ ολα?
λογικα τα εχεις υπολογισει, απλα απο περιεργεια ρωταω. |
|
|||
|
|||
![]()
το ξέρω οτι η κατανάλωση ρεύματος θα χτυπήσει κόκκινο αλλά αυτό το χόμπι είναι σαν ένα <<μικρόβιο>> αν φωλιάσει μέσα σου δύσκολο να το παλέψεις και ξέροντας ότι όσο μεγάλο είναι το ενυδρείο τόσο πιο όμορφο και εντυπωσιακό γίνεται μπροστά και μόνο στην θέα του ξεχνάς όλα τα άλλα και τα βάζεις σε δεύτερη μοίρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
αμα σκεφτεσε για πολλα ψαρια κανε σαμπ και μην ακους τη λενε ενα σαμπ 250 λιτρον θα ειναι τελιο με την 5000 της εχειμ οσο για το πως θα το γεμησεις με βιολογικο υλικο μην ανχονεσε υπαρχει λυση και πολυ φτινη μαλιστα
![]() ![]() ![]() παντος σε αυτα τα λιτρα θα εβαζα κεντρικη αμερικη ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένας πληθυσμός λογικός για τα λίτρα του ενυδρείου ώστε να ζούν όσο το δυνατό πλησιέστερα στις συνθήκες που πραγματικά έχουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
|
|
||||
|
||||
![]()
να σου πω σκέφτηκες καθόλου να βάλεις μερικά χρυσόψαρα? Σε αυτά τα λίτρα θα γίνουν γαϊδούρια και θα γλυτώσεις και αρκετά λεφτα από τα ρεύματα μιας και δε θα πρέπει όλο το χειμώνα να δουλεύει φουλ η θερμάστρα και το καλοκαίρι με μερικά ανεμηστιράκια μπορεί να κάνεις δουλειά
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Εγω δεν το εβαλα ουτε και μεσα στο σπιτι στο 2ο οροφο και θα ηταν και κατω απο δοκαρια. Και θερμαντηρες σε εξωτερικο χωρο, για 800 λιτρα. Εχεις καρτα απεριοριστων ... καταναλωσεων ... της ΔΕΗ ή κατοικεις σε χωρα με τροπικο κλιμα? ![]() Για ξαναυπολογισε τα καλα χωρις να σε καταλαμβανει ο ενθουσιασμος να μη βρεθεις εξ απροοπτου.
|
|||
|
|||
![]()
Οταν κανεις μια μελετη οικοδομης υπολογιζεις το προσθετο βαρος στα δαπεδα σου σπιτιου σε 250κιλα ανα τετραγωνικο και στα μπαλκονια σε 500 κιλα ανα τετραγωνικο, το διπλο δηλαδη. Αυτο ισχυει σε γενικες γραμμες.
Και εγω υπολογιζα να βαλω εντος του σπιτιου ενα 630 λτ συν 200λιτρα σαμπ το οποιο με αμμο πετρες κομπλε εβγαινε περιπου 1200 κιλα. επιφανεια επαφης με το δαπεδο 0,9τετραγωνικα. Θα περνουσα πολλες φορες το φορτιο σχεδιασμου, συν οτι η οικοδομη ειναι 40 ετων, περιοριστικα με τα υπολοιπα ενυδρεια (1200λιτρων περιπου συνολικα) σε διαφορα σημεια μεσα στο σπιτι, ωστε να μοιρασω το βαρος σε πολλα δοκαρια και συνεπως πολλες κολωνες.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο 60 λίτρων | tzetzos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-11-11 22:46 |
ενυδρείο 240 λίτρων | Nikos_alex | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 20-05-11 21:18 |
Νέο ενυδρείο 20 λίτρων | tony | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 27-04-09 12:33 |
Νέο Ενυδρείο 350 Λίτρων | glazar | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 43 | 16-12-07 00:50 |
Ενυδρείο 15 λίτρων | hotgates | Χρυσόψαρα | 9 | 03-08-07 19:37 |