|
Ασθένειες- Θεραπείες ψαριών στη δεξαμενή μας Οι πρώτες βοήθειες και οι θεραπείες που θα δώσουμε στα ψάρια μας, σε ένα τόσο μεγάλο κλειστό κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με σωστο μπολιασμα μπορει ειναι ετοιμο το φιλτρο και στρωμενο αμεσα για να "σηκωσει" ενα ορισμενο αριθμο ψαριων.
Η ενδειξη για στρωμενο φιλτρο ειναι μηδενικα αμμωνια-νιτρωδη και μετρησιμα νιτρικα. Ομως με αρκετο κερατοφυλλο μεσα, ειναι φυσικο να μην εχει καθολου νιτρικα. Ωστοσο υπαρχουν κι αλλα τοξικα που μπορουν να βρεθουν μεσα σε ενα ενυδρειο. Απο απορρυπαντικα και βρωμικα χερια, μεχρι εντομοκτονα, μεχρι βαρεα μεταλλα στο νερο δικτυου κλπ κλπ Τι πετρα ειναι αυτη? Το πλαστικο βαρελακι δεν το σουταρεις σιγα σιγα? Το χαλικι ειναι ΟΚ? φυσικο?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βαρέλη Βραχος Το χαλίκη ειναι χαλαζιακό άσπρο όχι τον έχω ρυθμισμένο στους 25 αλλα δεν ειναι σταθερή η θερμοκρασία σύμφωνα με το θερμόμετρο (αυτοκόλλητο) |
|
||||
|
||||
![]()
ακριβως αυτο που λεει ο delta πρεπει να συμβαινει με τα νιτρικα σου!
γι'αυτο και ελεγα συνεχως οτι δεν πρεπει να επαιξαν ρολο τα μηδενικα νιτρικα! εχεις μικρη ιχθυοφορτιση και αρκετο (απο οτι βλεπω) κερατοφυλλο! επιπλεον,εχω τα ιδια στικ και μετραω νιτρικα! οποτε δεν υπαρχει προβλημα με το στρωσιμο,απο την στιγμη που εχεις στο μηδεν τα no2 !!! μαλλον οπως ειπα και πριν,τα ψαρακια ισως ηρθαν αρρωστα απο το πετσοπ! ειναι παρα πολυ συχνο αυτο,ειδικα στα γκαπυ! προσπαθησε να κανεις εντονοτερη αναταραξη με το φιλτρο,με σκοπο την καλυτερη οξυγόνωση! τα χερια,θα τα βαζεις μεσα,μονο αφου θα τα εχεις πλυνει καλα και μαλιστα χωρις σαπουνι!! επισης τα διακοσμητικα τα επλυνες καλα(ζεστο νερο κλπ);;; και εγω συμφωνω να τα βγαλεις! δυστυχως,δεν ξερουμε τι βγαζουνε αυτα μεσα στο νερο.... κανε και μια αλλαγη νερου και γενικα προσεχε μηπως δεις κανενα σημαδι,για να το αντιμετωπισουμε έγκαιρα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Τώρα για την εντονότερη ανατάραξη που λές σε κανα 3βδομάδες θα έχω και αεραντλία..ελπίζω να μην δημιουργήσει προβλημα στο κερατόφυλλο Εννοήτε πως δεν πλένω χερια με σαπούνι αλλα με ζεστό νερο πριν τα βάλω μέσα..αλλα τα συγκεκριμένα διακοσμιτικά τα έχω δει και σε άλλα ενυδρεία και με κιχλίδες κιολας ![]() ![]() ------------------------- Μολις έβαλα για πρώτη φορα σκούπα βυθού (με μια που παρήγγηλα απο ebay, καλή βγηκε τελικα ![]() ![]() Πάρτε και μια φωτογραφία: ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sandrea : 06-12-11 στις 14:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
βγαλτα τα διακοσμητικα να εισαι σιγουρος!
η αεραντλια,μια χαρα ειναι! επισης,ελπιζω να αφησες ενα βραδυ το νερο στον κουβα πριν το ριξεις,να μην επαθαν κανενα σοκ απο την αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας! η ανουμπια ειναι σκυλι,οποτε λογικα θα ζησει! ![]() ααα!και οταν ερθουν τα γκαπθ,να μην παρεις αμεσως!!!!! αστα πρωτα λιγες μερες στο πετσοπ!να δεις οτι ειναι καλα! αν και σου ξαναλεω: περιμενε να σου δωσει κανενας συνχομπιστας!! κανε υπομονη! και επισης,σκεψου πρωτα τι θα κανεις με τους ξιφοφορους!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν αφησα το νερό οπως ειπες
![]() Δεν βρηκα κάποιον να μου δώσει γκάπυ ακομη.. Τους ξιφοφόρους έχω συνεννοηθει με το πετσοπ μολις τους έρθει η καινούρια παραλαβή να τους πάω πίσω και να πάρω πλάτυ |
|
||||
|
||||
![]()
Βαζεις και απο το θερμοσιφωνο?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DiY Co2 με Γκάπυ | Sandrea | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 08-11-11 11:08 |
γκάπυ | amangos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 20-03-11 20:10 |
απορία για γκάπυ | αλεξανδρα | Ζωοτόκα | 5 | 20-02-10 13:39 |
Εφτασα στην μεση και τελικα πεθαναν ολα !! | andreasgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 25-02-08 13:20 |
πεθαναν 3 νεον 2 corys και 3 danio | chriskousis | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 27-05-07 22:10 |