|
|
||||
|
||||
![]()
Η μέτρηση της αλατότητας επιρεάζεται άμεσα από την θερμοκρασία του νερού. Μπορεί το αλάτι σου να έχει σωστές τιμές στα διάφορα στοιχεία για τιμή αλατότητας 1.026 στους 25C, οπότε εκεί θα μετρήσεις να δεις αν δίνει αυτά που λέει το κουτί. Αλλοιώς μπορεί απλά να μην δίνει τις σωστές αναλογίες, όπως κάνουν τα περισσότερα αλάτια στην αγορά.
Αν σου τρώνε οι άλγες Mg θα το δεις αν χωρίς να κάνεις κάποια αλλαγή δεις επόμενη χαμηλότερη μέτρηση σε μια εβδομάδα. Εγώ χρησιμοποιώ για οποιαδίποτε αλλαγή (pH, Mg κτλ) προιόντα της Seachem εκτός από Ca που είναι της Kent. Αν πας για κοράλια το νερό πρέπει να το φτιάξεις ως εξής: Αλατότητα 1.025 στους 25C Ca 400-420 Mg 1200-1280 (το Mg πρέπει να έχει τιμή 3 φορές την τιμή του Ca) kH 7-8 pH 8-8.2
|
||||
|
||||
![]()
OK, αλλά για τόσο μικρή διαφορά αλατότητας (από 1,025 σε 1,026) δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τόσο πολύ ούτε το Ph ούτε το Mg. Θα την ανεβάσω πάντως, και θα δω και αν τρώνε οι άλγες το Μg.
Θα ήταν ΟΚ να βάλω 2-3 σαλιγκάρια εντωμεταξύ να τρώνε τις άλγες, ή είναι πολύ χαμηλό το Ph? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι τόσο το 1.025 ή το 1.026 όσο σε ποια θερμοκρασία το μετράς.Τι θερμοκρασία έχει το νερό;
Υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει πως αλλάζει το salinity σε σχέση με τη θερμοκρασία, δηλαδή ίδια αλατότητα σε άλλη θερμοκρασία θα σου δώσει άλλη μέτρηση. Επίσης, αν μετράς με ρεκτροφόμετρο κάνε ένα καλιμπράρισμα με απιονισμένο νερό. Εγώ κάνω πάντα, αλλά και να μην κάνω επειδή μετράω μια φορά το μήνα, μου το θυμίζει η ένδειξη που είναι πάντα λάθος αν δεν καλιμπράρω. Δεν έχεις πρόβλημα με το 7.8 και τα σαλιγκάρια, εμένα παίζει από 8.2 μέχρι 7.9 το βράδυ και όλα τα σαλιγκάρια είναι μια χαρά.
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ ευχαριστώ. Η θερμοκρασία μου είναι 27C, οπότε εκεί μέτρησα το 1.025.
Το ρεφρακτόμετρο ήταν καλιμπραρισμένο με ΑΟ. Θα ψάξω λοιπόν για το πινακάκι. Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Θαλασσινο Reef 250Λ Reef | ραφαηλ10 | Reef | 20 | 29-05-10 09:22 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |