|
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξερω κατα ποσο διακρινετε, ριξε μια ματια στις φωτο..
|
|
||||
|
||||
![]()
στα δυχτακια 99% ειναι ανθρακας.κατω απτο ασπρο(αυτο που ειναι σαν βαμβακι περιπου) τι εχεις?σφουγγαρια η αλλο πραγμα?
|
|
|||
|
|||
![]()
σαν σφουγγαρι ειναι.. λευκο. η συσκευασια γραφει πως ειναι συνθετικα φιλτρα (σαν βάτες)
|
|
||||
|
||||
![]()
αν ολο αυτο το ασπρο ειναι βατα τοτε θα χρειαστεις και βιολογικο υλικο οπως siporax,substrat pro κλπ.η βατα που εχεις κανει την ιδια δουλεια(σχεδον)αλλα καποια στιγμη θα μπουκωσει και θα θελει αλλαγμα και τοτε θα θες στρωσιμο απτην αρχη.
θα πρεπει να σου πει καποιος που να εχει δουλεψει τετοιου τυπου φιλτρα γιατι δεν εχω εμπειρια να σε συμβουλεψω σωστα πανω σαυτο.πως θα το στησεις καλυτερα δηλαδη και με τι υλικα. |
|
|||
|
|||
![]()
στο πετσοπ που το αγορασα, αγορασα και μια σακουλιτσα με ανταλακτικες βατες και ο υπευθυνος του μαγαζιου μου είπε να την αλλαζω καθε 2 βδομαδες σε περιπτωση που δεν μπορω να την καθαρισω
|
|
||||
|
||||
![]()
σε αυτη τη βατα,σιγα σιγα θα πιασει βρωμια-γλυτσα.αυτη η γλυτσα ειναι τα βακτηρια που θελουμε να αναπτυχθουνε που διασπανε την αμμωνια που σου ειπα παραπανω.και οπως θα διαβασες ελπιζω!
![]() αυτο γινεται γιατι θελουμε οσο μεγαλυτερη επιφανεια μπορουμε να εχουμε για αποικηση απο βακτηρια και εχοντας μηχανικη φιλτρανση πιο πριν κραταμε αυτα το υλικα καθαρα ωστε να κανουνε πιο σωστη δουλεια. αν εσυ εχεις μονο βατα τωρα και την αλλαζεις καθε δυο βδομαδες οτι βακτηρια εχουν αναπτυχθει θα πηγαινουνε χαμενα. στην ιδια λογικη ειναι και αυτα που εχεις τωρα μεσα,πρωτα η βατα για μηχανικη φιλτρανση και μετα ο ανθρακας(μαλον ειναι ανθρακας)στα δυχτακια που κανει χημικη φιλτρανση αλλα και προσφερει επιφανεια για αποικηση απο βακτηρια. εχοντας τη βατα μπροστα κραταει τα χοντρα ωστε να μη μπουκωνει το δευτερο υλικο. επειδη ο ανθρακας κανει πρωτιστος χημικη φιλτρανση κραταει δηλαδη ουσιες απτο νερο τον χρησιμοποιουμε σε περιπτωσεις μετα απο ασθενεια ωστε να ρουφηξει οτι απομενει απτα φαρμακα στο νερο και μετα τον πεταμε.κανει και για βιολογικο υλικο αλλα υπαρχουνε πολυ καλυτερα υλικα με πολυ καλυτερη αποδοση για αυτη τη δουλεια. επειδη το θεμα της βιολογιας και το στησιμο του φιλτρου ειναι πραγματα αληλενδετα θα πρεπει να τα δεις αφου καταλαβεις καποιες βασικες εννοιες που θα διαβασεις στα υπομνηματα. |
|
|||
|
|||
![]()
τηλεφωνησα τωρα στο πετσοπ( ο ανθρωπος θα μετανιωσε για οτι μου πουλησε επειδη του τηλεφωνω για καθε απορία
![]() τον ρωτησα γιατι μου εδωσε βατα και μου ειπε πως ειναι αρκετη για ενα ενυδρειο των 10λιτρων. το αλλο ειναι ανθρακας τελικα σωστα καταλαβες! δηλαδη μου συστηνεις να μην αλλαξω την βατα εντος των δυο βδομαδων? αν ναι, καθε ποσο καιρο πρεπει να αλλαχτει η να καθαριστει? κατι ακομα αν μπορεισ να με βοηθησεις.. μπορω να βαλω ζωντανα φυτα μεσα στο ενυδρειο? επειδη αυτα που εχω ειναι πλαστικα:/ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονομαχος...:( SOS!!! | abou | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 07-05-10 21:32 |
μονομαχοι | GENITORAS | Bettas | 3 | 05-09-09 20:24 |
Μονομαχος | NiveOner | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-08-08 13:45 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 7 | 21-09-05 00:56 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 1 | 18-09-05 23:33 |