|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βασικα ειναι ψιλο χαλικι αλλα θα βαλω πιο πολυ χαλικι απο υποστρωμα σχεδον διπλασιο |
|
||||
|
||||
![]()
Θα πρεπει να είσαι πολυ προσεκτικός οταν φυτευεις, και οταν ξεριζωνεις ωστε να μην ανακατευτει!!
Θα το απλωσεις παντου το υποστρωμα; Θα μπορουσες να βαλεις μονο εκει που σκοπευεις να φυτεψεις, ωστε να μην ξοδευεις ασκοπα! Π.χ. αν ξερεις απο τώρα οτι δεν θα βαλεις φυτά στην μεση για να αφησεις ανοιχτο χωρο για κολύμπι, εκει προφανως δεν χρειάζεται να βαλεις! Στο κατω κατω μετα απο μερικους μηνες ο βυθος στρωνει και μπορει να παρεχει ορισμένα απο τα θρεπτικα συστατικά που χρειαζονται. Να ξερεις επισης, οτι αυτου του τυπου τα υποστρωματα, επισης μετα απο μερικους μηνες, εξαντλουνται οπως ειναι λογικό. Μετα απο εκει και περα, αναλόγως τις αναγκες των φυτών σου μπορεις να βαζεις ταμπλετες λιπανσης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μολις κολληθει εντελως το ενυδρειο θα το αφησω να ησυχασει κανα μηνα ομως σιγουα θα αφησω χωρο για κολυμπι αλλα θα βαλω παντου υποστρωμα γιατι δν ξερεις τι γινεται αυτο το υποστρωμα ειναι το deponitmix professional της dennerle και μου ειπαν οτι κραταει 4-5 χρονια 45 ε το 5κιλο ειχε αλλα και γω θα ριχνω και λιπασμα και ταμπλετες να γινει ομορφο ------------------------- καμια ιδεα για καπακι και λαμπες? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gladiator : 27-10-11 στις 22:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ναι να μου το φτιαξει ο επιπλας
ποσες λαμπες να βαλω? και ποσα watt? οι ανακλαστηρες να ειναι 120 εκ οσο το μηκος η λιγοτερο? Τ5 ή Τ8 οι λαμπες? |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα στα ποιο μικρα ενυδρεία βαζουμε λαμπες ωστε να εχουμε καποια συγκεκριμένη αναλογια βατ/λιτρο. Εσυ για να έχεις 0.5w/l θες 200 βατ, που δεν ειναι πολυ οικονομικό. Νομίζω με 100βατ για αρχη... Εξαρταται και τα φυτα που θα βαλεις. Αν θελεις γρασίδι θα θελεις προβολεα αλογόνου! Αν βαλεις καποια ευκολα φυτα δεν χρειαζεσαι και τοσο φως.
Ανακλαστηρες θα παρεις οσο είναι οι λαμπες. Δεν εχει νοημα να ειναι πιο μεγαλοι ή πιο μικροι. Να ξερεις πως μπορείς να βρεις ανακλαστηρες για λαμπες απο ηλεκτρολογικα, πολυ πιο φθηνους απο τα ενυδρειακα. Εγω ειχα βρει 1,20 μετρο με 1,5¤. Ειναι πλαστικοι, αλλα την δουλεια τους την κανουν με το παραπανω. Δεν χρειαζεται να ξοδευομαστε σε "ενυδρειακους ανακλαστήρες" που εχουν δεκαπλασια (και βαλε) τιμη. Τ5 και Τ8 δεν ξερω. Επιλογη σου. Οι Τ5 αποδιδουν στο ιδιο μεγεθος περισσοτερα βατ. Απο αποψη ποιοτητας φωτος κτλπ δεν γνωρίζω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ξερω 200 βατ φαινεται πολυ θα το κοιταξω ομως τωρα για φυτα δεν ξερω τι θα βαλω σιγουρα εχινοδορους ανουμπιες μοςς ισως και γρασιδακι τι ειδους λαμπες να παρω? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|