Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-10-11, 22:31
hatzi Ο χρήστης hatzi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή

Να ρωτησω κατι... Μου εδωσε ενας φιλος ενα τεστ αμμωνιας που ειχε.. Οικονομικο απο οτι το βλεπω δεν ειναι πολυ γνωστη μαρκα.. CRM-37A λεγεται και ειναι αυτο http://mrweng.wikispaces.com/file/vi...+test+kits.pdf...

Το θεμα μου ειναι οτι το νερο το βλεπω προς το κιτρινο.. Δλδ δεν ταιριαζει με καποιο.. Ειναι λιγο πιο κιτρινοπο απο το αρχικο χρωμα του δειγματος... Φταιει κατι? Κανω ακριβως οτι λεει...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-10-11, 22:36
Το avatar του χρήστη liapakos
liapakos Ο χρήστης liapakos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Berlin
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hatzi Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτησω κατι... Μου εδωσε ενας φιλος ενα τεστ αμμωνιας που ειχε.. Οικονομικο απο οτι το βλεπω δεν ειναι πολυ γνωστη μαρκα.. CRM-37A λεγεται και ειναι αυτο http://mrweng.wikispaces.com/file/vi...+test+kits.pdf...

Το θεμα μου ειναι οτι το νερο το βλεπω προς το κιτρινο.. Δλδ δεν ταιριαζει με καποιο.. Ειναι λιγο πιο κιτρινοπο απο το αρχικο χρωμα του δειγματος... Φταιει κατι? Κανω ακριβως οτι λεει...
κοιτα,εγω αυτο που παρατηρησα τουλαχιστον με το δικο μου ενυδρειο,ειναι πως εκανε λιγες μερες να μηδενιστει τελειως η αμμωνια.(για το δικο μου και μονο μιλαω).ειχε πολυ λιγο αμμωνια μεν,αλλα δεν ηταν στο 0.δεν 3ερω αν ειναι φυσικο ή οχι,παντως ασε το ενυδρειο να "ηρεμισει" 2-3 μερουλες μετα την αλλαγη νερου σου,κανε ενα τεστ αμμωνιας και πες μας πως τα πας. καλη συνεχεια
Παλιά 20-10-11, 22:42
Το avatar του χρήστη Αντωνης Πατρα
Αντωνης Πατρα Ο χρήστης Αντωνης Πατρα δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: πατρα - βασιλικο
Προεπιλογή

Παράθεση:

κοιτα εδω δεν ειναι τπτ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56570

Μπορεις να πας πιο μακρια με μια ευγενικη λεξη και ενα πιστολι,παρα με μια ευγενικη λεξη μονο.’ Al Capone
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-10-11, 23:04
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αντωνης Πατρα Εμφάνιση μηνυμάτων
κοιτα εδω δεν ειναι τπτ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56570
αρα λογικα δουλεψε το μπολι... μαλλον δεν εχω αμμωνια.. εκανα μια αλλαγη 30-40% σημερα οποτε θα ξανα μετρησω σε 2-3 μερες... Και θα κανω και τις υπολοιπες μετρησεις να εχω μια ολοκληρωμενη αποψη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-10-11, 23:14
Το avatar του χρήστη Αντωνης Πατρα
Αντωνης Πατρα Ο χρήστης Αντωνης Πατρα δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: πατρα - βασιλικο
Προεπιλογή

Παράθεση:
αρα λογικα δουλεψε το μπολι... μαλλον δεν εχω αμμωνια.. εκανα μια αλλαγη 30-40% σημερα οποτε θα ξανα μετρησω σε 2-3 μερες... Και θα κανω και τις υπολοιπες μετρησεις να εχω μια ολοκληρωμενη αποψη...
αν ειχες αμμωνια θα ηταν μπλε και θα ειχαν χερετησει τα ψαρια σου..

Μπορεις να πας πιο μακρια με μια ευγενικη λεξη και ενα πιστολι,παρα με μια ευγενικη λεξη μονο.’ Al Capone
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-11, 00:27
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αντωνης Πατρα Εμφάνιση μηνυμάτων
αν ειχες αμμωνια θα ηταν μπλε και θα ειχαν χερετησει τα ψαρια σου..
αμμωνια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι σε αυ3ημενο επιπεδο για να πεις οτι υπαρχει.μπορει να βρισκεται και σε χαμηλοτερα επιπεδα (πχ πρασινο προς το σκουρο στο τεστ σου αν δεν κανω λα8ος) η οποια προκαλει μακροχρονια προβληματα,χωρις να ειναι απαραιτητο να πε8ανουν αμεσως τα ψαρια του ενυδρειου. πχ: ψαρια (κυριως χρυσοψαρα) που χρησιμοποιουν ορισμενοι για το στρωσημο του ενυδρειου (φυσικα και ειναι απαν8ρωπο) τα οποια παρουσιαζουν προβληματα και στο τελος μας "χεραιτουν" στον επομενο καιρο και οχι μολις τα βαζουν στο ενυδρειο
Παλιά 21-10-11, 22:45
Member

Προεπιλογή

Μπηκα σε αυτην την διαδικασια και θα σας εξηγησω το γιατι... Πηρα ενα χαρεμι γκαπυ αμεσως μετα το μπολιασμα... Ολα ηταν μια χαρα ζωηρα τα ψαρακια ολα καλα.. Και για να ειμαι σιγουρος εκανα και αλλαγες νερου ανα 3-4 μερες.. Δεν ειχα παρει μετρησεις... Το ενα απο τα 4 γκαπυ ομως ηταν ολο στην επιφανεια αμετοχο απο τα υπολοιπα.. Και γενικα πολυ ηρεμο.. Μετα απο 10-12 μερες το εβλεπα στο βυθο ωσπου χθες τελικα το εχασα.. Και λεω τελικα απο αμμωνια ειναι.. Αλλα δεν εχει αμμωνια γιατι ξανα εκανα τεστ και τελικα ειναι ανοιχτο πολυ πρασινο προς το κιτρινο.. Θα παρω παλι μετρηση γιατι χθες εκανα μια αλλαγη νερου παλι 50% σχεδον...

Υπαρχει περιπτωση να ειχε προβλημα το ψαρακι απο το πετ σοπ? Και τωρα να βαλω αμεσως αλλα γκαπυ γιατι εχω μεινει με 1 θυλ και 2 αρσ... Η να σιγουρευτω για ολες τις μετρησεις αυριο και να βαλω απο δευτερα...??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-11, 23:05
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Μπηκα σε αυτην την διαδικασια και θα σας εξηγησω το γιατι... Πηρα ενα χαρεμι γκαπυ αμεσως μετα το μπολιασμα... Ολα ηταν μια χαρα ζωηρα τα ψαρακια ολα καλα.. Και για να ειμαι σιγουρος εκανα και αλλαγες νερου ανα 3-4 μερες.. Δεν ειχα παρει μετρησεις... Το ενα απο τα 4 γκαπυ ομως ηταν ολο στην επιφανεια αμετοχο απο τα υπολοιπα.. Και γενικα πολυ ηρεμο.. Μετα απο 10-12 μερες το εβλεπα στο βυθο ωσπου χθες τελικα το εχασα.. Και λεω τελικα απο αμμωνια ειναι.. Αλλα δεν εχει αμμωνια γιατι ξανα εκανα τεστ και τελικα ειναι ανοιχτο πολυ πρασινο προς το κιτρινο.. Θα παρω παλι μετρηση γιατι χθες εκανα μια αλλαγη νερου παλι 50% σχεδον...

Υπαρχει περιπτωση να ειχε προβλημα το ψαρακι απο το πετ σοπ? Και τωρα να βαλω αμεσως αλλα γκαπυ γιατι εχω μεινει με 1 θυλ και 2 αρσ... Η να σιγουρευτω για ολες τις μετρησεις αυριο και να βαλω απο δευτερα...??
δες αν ειναι ληγμενο το τεστ(για σιγουρια). κα8ε ψαρι μπορει να εχει προβλημα πριν το αγορασεις.αν ηταν 8εμα αμμωνιας,δεν 8α ηταν 1 γκαπι,αλλα ολα.οποτε βαλε 1-2 σημερα αν 8ες,δεν νομιζω να υπαρχει φοβος. κρατα μας ενημερους για το πως "κυλουν" τα πραγματα.
-------------------------
Παράθεση:

το χαρεμι ειναι 1 αρσενικο και 2-3 8υλ. και οχι 1 8υλ και 2-3 αρσ. εκτος αν μπερδευτικες :P

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη liapakos : 21-10-11 στις 23:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-10-11, 23:09
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Ποσο μετρας αμμωνια, ΝΟ2 και ΝΟ3?

Πως μπολιασες (πως εκανες τη διαδικασια και απο που πηρες μπολι και σε τι μορφη)??

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές