|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν το φίλτρο δεν το πειράζω ακόμα- η ροή δεν είναι όπως τις πρώτες ημέρες αλλά δεν είναι και μικρή. Δεν το πειράζω ακόμα να το ξεπλύνω γιατί ενω έχουν μειώθεί τα ΝΟ2 και πάλι δεν βγαίνει ανοικτό κίτρινο στο τέστ-ακόμα σκουραίνει λίγο, οπότε φοβάμαι να πειράξω το φίλτρο.
Με προβλημάτισε αυτό που διάβασα για τη νιτροποίηση.. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες..Προσπαθώ να ελέγχω συνέχεια και επεμβαίνω με αλλαγές νερού αλλά δεν μ αρέσει που δεν στρώνει η υπόθεση τελείως ακόμη-φοβάμαι ότι κάτι φταίω εγώ! |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν μετά από σειρά εμποδίων, κάποια από τα οποία αναφέρθηκαν σε άλλα σχετικά σημεία του φόρουμ, καθάρισα το φίλτρο.
Την προηγούμενη ημέρα του καθαρισμού οι μετρήσεις ήταν τέλειες(το ΝΟ2 είναι 0!!)...οπότε είπα ότι ήταν καλή στιγμή, καθαρίστηκε το φίλτρο και σήμερα 2 μέρες μετά οι μετρήσεις είναι πάλι σούπερ!Ευτυχώς! μπορεί να φοβόμουν άδικα αλλά φοβόμουν πολύ ότι το πλύσιμο θα διατάρασε τη βιολογία...Ευτυχώς όλα οκ- Γράφω γιατί κάτι ρωτούσατε πιο πάνω για την υφή του κεραμικού μου.Πορώδης δεν ήταν (Έπρεπε????)-Ήταν λεία (εως γλιτσιασμένη θα έλεγα) και τελικά στη λεκανη που πλύθηκε το φίλτρο δεν έμεινε μόνο βρώμικο νερό αλλά και ολόκληρα ακέραια κομμάτια βρώμας-σαν βλέννες καφέ! Γίνομαι λίγο αηδιαστική αλλά ενημερώνω μήπως απο αυτό κρίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά και το προλάβουμε. Σας ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο ειναι ενας ζωντανος οργανισμος!!
Το φιλτρο του,ειναι η καρδια του.. οι αλλαγες νερου,η αναπνοη του.. και το μυαλο του εισαι εσυ!! Αν δεν υπαρχει λογος λοιπον, δεν πειραζουμε καθολου την καρδια ενος οργανισμου.. ![]() Το λειο υλικο που εχει μεσα το φιλτρο σου δεν προσφερει την αναλογη επιφανεια για αποικηση των βακτηριδιων αλλα βοηθαει στη μηχανικη φιλτρανση του νερου.Μπορεις να το αντικαταστησεις με καποιο βιολογικο υλικο αλλα θα ελεγα να μην το κανεις ακομα καθως πριν λιγες μερες καθαρισες το φιλτρο σου και σιγουρα εχει χασει αρκετη απο την βιολογια του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ποιος ειναι αυτος ο λογος ή λογοι?
|
||||
|
||||
![]()
Οι λογοι για μια επεμβαση στο φιλτρο ειναι πολλοι και αναφερω μερικους ενδεικτικα..καθαρισμα των μηχανικων υλικων του οταν εχει πεσει η ροη του,προσθηκη ή αφαιρεση καποιου υλικου,αδειασμα του νερου του καδου,καθαρισμο σε φτερωτη και σωληνες..κτλ
|
||||
|
||||
![]()
Μη φοβάσαι να καθαρίσεις το φίλτρο σου.Απλά θα κάνεις ένα κομμάτι τη φορά και μόνο σε νερό που έχεις πάρει απο το ενυδρείο.
|
|||
|
|||
![]()
Κάτι δεν έπιασα...κι ειμαι και νεα και μπερδεύομαι εύκολα!!
Η λεια υφή απαντούσε στην ερώτηση παραπάνω για την υφη του κεραμεικού μου-Λίγο μεν λόγω εσωτερικού φίλτρου αλλά έχω.. Τώρα με μπερδέψατε-το κεραμεικό δεν είναι το βιολογικό υλικο που έχω? γιατι βλέπω ότι προτείνετε μόλις περάσει λίγος καιρός από το καθάρισμα να βάλω βιολογικό υλικό. Δεν κάνει αυτό που έχω ή δεν φτάνει? Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από το ότι η υφή του είναι λεία και όχι πορώδης?-Δηλαδή μπορεί να ναι χαλασμένο? Συγχωρέστε με αλλά το χομπι με έχει δυσκολέψει πολύ στο λίγο χρόνο που ασχολούμαι και μπερδεύομαι εύκολα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετρήσεις Παράδοξο | kostas_dimi_xapsas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 27-02-09 23:10 |
Στρώσιμο | erling | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 08-11-07 17:59 |
Στρώσιμο | Elanir | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 04-08-07 01:36 |
Στρώσιμο | Eagle | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-03-07 14:35 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |