|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Βεβαια ακομη δεν ειναι 100% ετοιμο στο μεσαιο διαμερισμα θελω να βαλω αραγωνιτη και chaeto , να του φτιαξω μετα λιγακι φωτισμο για chaeto , ισως ενα καπακι και αλλα ψιλολογια.... ![]() Στο διαμερισμα της αντλιας επιστροφης θα μπει αυτοματη αναπληρωση με φλοτερ ωστε να σταματησει σε περιπτωση που ξενερωσει μην καει. Το μονο που μου σπαει τα νευρα ειναι οταν ταιζω που τραβαει την τροφη η υπερχειληση. Παντως για πρωτη μου φορα σε sump πηστευω τα πηγα αρκετα καλα. ![]() Ιδου και το αποτελεσμα: http://www.youtube.com/watch?v=yXPg-3TpLPU Ευχαριστω ολους για την βοηθεια , οτι χρειαστω στην πορεια εδω εισαστε ... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
επειδη δεν μπορω με τιποτα να συνχρονισω υπερχείλιση με επιστροφή στα πολλα λιτρα καταφερα σε χαμηλά να τα συνχρονισω καπως , την eheim επιστροφης ας πουμε την εχω μειώσει σχεδον στην μεση απο τον ρυθμιστή που εχει.
Το θεμα ειναι αν θα μου δουλεψει σωστα το σκιμερ αν δεν εχει πολλη κυκλοφορια το sump? To αλλο προβλημα ειναι οτι μετα απο διακοπη ρευματος ξενερώνει η υπερχείλιση και οταν ξεκινησει παλι η αντλια επιστροφης η υπερχείλιση εχει παρει αερα και δεν ξεκινάει , χρειαζεται να ρουφηξω τον αερα για να παρει μπροστα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
η υπερχειληση ειναι αυτη 3000lt λεει, και η επιστροφη eheim compact 3000 ,
αν ανοιξω τερμα την βανα εκει ειναι που την στρουμφισα δεν μπορω με τιποτα σε μεγαλη κυκλοφορια να τα ρυθμισω , απο τη μια μου ξενερωνει η υπερχειληση απο την αλλη μου ξενερωνει η επιστροφη , δεν μπρω να βρω μια μεση λυση ![]() οσο ανεβαζει η αντλια πρεπει να κατεβαινει να η αντλια ανεβαζει ας πουμε στο μανομετρικο μου (1.20) 2000 λιτρα π.χ. αφου η υπερχειληση κατεβαζει παραπανω αδειαζει αμεσως η υπερχειληση , αν κλεισω λιγακι την βανα της υπερχ ανεβαζει η αντλια λιγακι περισσοτερο και παει να ξερωσει και γεμηζει και το ενυδρειο παραπανω νερο. Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος ???? να βαλω και αλλο νερο στο sump εχω βαλει τοσο οσο ωστε αν βουλωσει η υπερχειλ να μην ξεχειληση το ενυδρειο ,,,, και αν κοπει ρευμα και σταματησει η επιστροφη οτι κατεβει απο το ενυδρειο να μην ξεχειληση το sump. (στη πρωτη περιπτωση εχω βαλει αναπληρωση με φλοτερ οταν η σταθμη στην επιστροφη φταση στο ξενερωμα να διακοπει η αντλια να μην καει) χχχμμμ μηπως πρεπει να κανω περισσοτερε διακλαδοσεις στην υπερχειληση και η βανα μηπως δεν ρυθμιζεται σωστα επειδη ειναι καθετα ( post 11 σχημα 1 ), η πρεπει να την βαλω οριζοντια ??? Ακομη οι σχαρες της υπερχειλ δεν ρυθμιζονται , μηπως πρεπει να τις κατεβασω λιγακι ( με μια λεπτη στρογγυλή λιμουλα να τις φαω προς τα κατω να κατεβουν καπου μισο με εναν ποντο) και να τις ανοιξω λιγο (οχι πολυ μην μπει κανα ζωντανο μεσα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι αν κανω αυτο που λες και συμπηρωσω νερο στο sump σε περιπτωση που κατι συμβει στην υπερχειληση και δεν κατεβασει την στρουμφισα ξεχυλεισε το ενυδρειο εφοσον ειναι σχεδον στο χειλος. Τωρα εχει σταθεροποιηθει καπως αλλα δεν ειναι στο τερμα ουτε η υπερχ ουτε η επιστροφη αρα χανω κυκλοφορια γιαυτο ισως δεν μου δουλευει το σκιμερ , σκιμαρει σχεδον στασιμο νερο !!!
|
||||
|
||||
![]()
Το skimmer δουλεύει όταν έχει κάτι να βγάλει, δεν έχει σημασία αν είναι στάσιμο το νερό στο sump (στάσιμο είναι μόνο αν σταματήσει η αντλία).
Αν δεν τα καταφέρεις, να περάσω αυτή την Τρίτη το απόγευμα να το ρυθμίσουμε.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία μίνι υγροβιότοπου | Manty | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 34 | 20-07-11 17:56 |
Δημιουργία Τρύπας στο Καπάκι | gio | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-03-10 08:19 |
Βοήθεια για SUMP | thomas60 | Φωτισμός | 2 | 26-03-07 19:58 |
συμβουλές για δημιουργία ενυδρείου για μονομάχο | sira | Bettas | 21 | 25-02-07 21:19 |
Πρόταση για δημιουργία index ψαριών !! | Lsourtzo | Greek Aquarist's Boards | 14 | 15-11-05 23:52 |