|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπάρχουν και άλλες αναφορές διαρροής ηλεκτρισμού σε λίμνες (τεχνητές) σωστών προδιαγραφών, όπου κατέγραψαν ψάρια που είχαν πάθει ζημιά, κυρτώνοντας το σώμα τους κ.λ.π. Εντούτοις, συνεχίζω να μην μπορώ να εκφράσω γνώμη.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον η αντλία έχει και γείωση, (τρίτο κιτρινοπράσινο καλώδιο)
τα ψάρια έχουν άσπρο χνούδι, δεν ξέρω αν είναι βλέννα αυτό που παρατηρώ είναι πως τα ποιο μικρά είναι μια χαρά δραστήρια χωρίς εγκαύματα και με πολύ διάθεση, επίσης τα κόι έχουν κοκκινίλες μόνο στην ουρά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα μεγάλα χρυσόψαρα κάθονται ψηλά στην επιφάνεια με το ραχιαίο πτερύγειο να είναι σχεδόν έξω από το νερό, άλλαξα το νερό σχεδόν όλο αμέσως και έβαλα άλλη αντλία Διαβάζωντας το άρθρο http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E5%E9%F9%F3%E7 μπορώ να κάνω το ίδιο στη λίμνη χώνοντας το καλώδιο στο χώμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη έχω τρελαθεί, έχω δεθεί πολύ με τα ψάρια και δεν ξέρω τι να κάνω
Το βαμβακώδες θαμπό κάλυμμα παρουσιάστικε μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη διαπίστωσή μου με το ρεύμα, είναι λοιπόν τα εγκαύματα που προκάλεσαν το fungus ή δεν υπάρχουν εγκαύματα και ήταν από την αρχή fungus και απλά συνέπεσε με την διαρροή τάσης ;;;; |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου, τα ψαρια σου πασχουν, δυστυχως, απο πολλαπλες μολυνσεις. Εχω μπροστα μου φωτο ψαριων με ασθενειες και ακριβως την ιδια με την δικη σου περιπτωση. Τα ψαρια μπορουν να προσβληθουν απο διαφορα παθογονα ειδη ταυτοχρονα. Το φαινομενο αυτο το παρατηρουμε πολυ πιο συχνα σε λιμνες παρα σε ενυδρεια.
Εχεις παρατηρησει τα ψαρια σου να τριβονται; Αυτο κανουν στα αρχικα σταδια, ενω αργοτερα παραμενουν απαθεις στο ρευμα του νερου ή στην εξοδο του φιλτρου ταλαντευομενα και με κλειστα πτερυγια. Σε προχωρημενα σταδια η βλεννογονος μεμβρανη ξεφτιζει και αλλα μη συγκεκριμενα συμπτωματα εκδηλωνονται. Τωρα, για να παρεις μια αξιοπιστη και ολοκληρωμενη διαγνωση, συνηθως ειναι δυνατη μονο απο ειδικους. Δεν ξερω αν το αλατι θα βοηθησει αλλα υπαρχει ενα φαρμακο απο τη sera, που κανει για τετοιες περιπτωσεις πολλαπλων μολυνσεων, το omnipur. Δεν ξερω τι θα κανεις παντως εχει σοβαρο προβλημα η λιμνη σου, φιλε.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τα ψάρια έκαναν αυτό που λές
καθόντουσαν ακούνητα στην αντλία και στην έξοδο του φίλτρου δεν παρατήρησα αν τρίβονται ''Δυστυχώς'' μένω στη Ναύπακτο και εδώ μόνο κτηνίατροι υπάρχουν για σκυλιά και γάτες θα παραγγείλω το φάρμακο της σερα από ένα πετ σοπ Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν δημιουργήθηκε το πρόβλημα από τη διαρροή ρεύματος ή αυτή δεν τα επηρέασε καθόλου και επίσης αν είναι μεταδοτικό διότι μόνο 3 χρυσόψαρα έχουν αυτό το πρόβλημα άλλα 3 κινούνται και τρώνε κανονικά |
![]() |
Tags |
κήπος, λίμνη, koi, pond, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καινούργιος στο χώρο, με διάφορες απορίες! :) | Sub | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 25-08-10 20:52 |
μετρήσεις καινούργιου ενυδρείου | duaz | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 10-03-09 20:04 |
Καινούργιος | nikzanta | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 13-07-07 15:23 |