|
|
|||
|
|||
![]()
εχεις δικιο φιλε μ .. προσπαθησα να καταλαβω οκ απο την λυμνη βγεικε γτ ηθελε να ηρεμησει αλλα απο τον κηπακο που εχω γυρω απο την λυμνη γτ να βγεικε φυτα ειχα πετρες ειχε ηλιο ειχε απλα ειχε.. εσυ γτ λες να βγεικε ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου μπορώ να υποθέσω ότι η χελωνίτσα σου δεν αισθάνεται πολύ ασφάλεια μέσα στην λίμνη λόγω χαμηλής στάθμης(όσο πιο βαθειά τόσο καλύτερα γι αυτές).
Κάποτε είχα κι εγώ την χελωνίτσα μου σε μια χελωνιέρα όπου το νερό ήταν γύρω στα 5-6 εκατοστά...γύρω στον ένα μήνα πήρα κι εγώ την πρώτη μου τρομάρα όταν ανακάληψα ότι είχε βγεί έξω από την χελωνιέρα.Μετά από αυτό ,κάθε τρίτη μέρα σχεδόν,την κυνήγαγα μέσα στο σπίτι!Τι θέλω να πώ με αυτό?Προφανώς δεν της άρεσε καθόλου εκεί που την είχα και στο τέλος φαίνεται ότι έμαθε πως να βγαίνει αφού κανά δυο φορές την έπιασα να βγαίνει από το ίδιο σημείο! Από τότε που την έβαλα στο ενυδρείο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απολαμβάνει τον χώρο της και την περιοχή όπου λιάζεται! Να ξέρεις ότι το νερό έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από το περιβάλλον και στους 10 πόντους νερό η χελώνα θα υποφέρει λίγο...και αργότερα πολύ! |
|
|||
|
|||
![]()
μα η λυμνουλα μ φτανει 1 μετρο βαθος και εχει απολα τα βαθοι να διαλεξει οπως επεισεις η αλλη χελωνιτσα π ειχε μπρι πρωτη δεν εχει βγει ποτε και κολημπαει κανονικα με τα αλλα ψαρια λιαζεται κ ολα καλα.. εχω μια υποψια.... οτι αυτη η μικρη δεν το σκαει απλα οταν λιαζεται κοιματε (ορθια) και μπας την επιασε κανενα γατακι να παιξει κ την παρατησε μετα.. τι να πω μ φενεται παρα πολυ τρελο να βγεικε ,,,
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Περνάει καθόλου χρόνο μέσα στο νερό και πόσο περίπου?Πόσες ώρες περίπου βλέπει τη λίμνη ο ήλιος?Ποιά η θερμοκρασία εκεί αυτές τις μέρες?Για να σου δώσω να καταλάβεις ,το νερό πρέπει να είναι γύρω στους 25-26 βαθμούς για μικρά χελωνάκια και μέχρι και 24 για 2 χρονών και πάνω.Έχεις μετρήσει ποτέ την θερμοκρασία του νερού?Αν όχι ,άρχισε να το κάνεις!
|
|
|||
|
|||
![]()
μετραω πολυ συχνα την θερμοκρασια του νερου αν και απο τι θυμαμε παντα ειναι πανω απο 23 ενα βραδυ μονοηταν 23 ολες της υπολοιπες μερεσ και νυχτεσ ειναι παραπανω...ο ηλιο βλεπει την λυμνη κοντα 6 ωρες πλεον το καλοκαιρι την εβλεπε 7-8 αλλα κ της υπολοιπες ωρες π δεν την βλεπει ειχει καποια σημεια π την βλεπει η χελωνιτσα η μεγαλη βγαινει 1-2 ωρες την μερα και κολλημπαει και το βραδυ 1 ωριτσα και τρωει η μικρη της πρωτες μερες ηταν ολη την ωρα στον ηλιο αλλα μετα την εχανες χτες το βραδυ ηταν στο νερο και κολλημπουσε πολυ ωρα καποια στιγμη επεσε φατσαφατσα με την μεγαλη και για κανενα 2 λεπτο πιγεναν μαζι ...η μεγαλη εχει το ενστικτο του κυνδινου κ με το παραμικρο βουταει η μικρη ειναι λιγο ποιο γεναια....
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
να διευκρεινησω οτι τα χελωνακια μ ειναι yellow oxi red και μαλιστα μ δωσε μια συνχομπιστρια αλλο ενα το οποιο εχει ενα προβληματακι ξ θα ηθελα να μ βοηθησεται στο τι μπορω να κανω να το βοηθησω... εχει φουσκωμενα τα μαγουλα του..
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι yellow belly slider και red ear slider έχουν τις ίδιες ανάγκες..η μόνη διαφορά τους είναι στα χρώματα και στο ότι οι res είναι μεγαλύτερες σε μήκος από τις ybs όταν μεγαλώνουν.
Μήπως θα μπορούσες να μας δείξεις μια φωτογραφία?Από ότι ξέρω ,τα φουσκομένα μάγουλα δεν είναι κάτι ανησυχητικό ,απλά θα χρειαστεί να πας σε κάποια κτηνίατρο(που να ξέρει από ερπετά) έτσι ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες(ίσως κάποιο μίνι χειρουργείο) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαχωρισμος φυλλου στα guppies | pavlos1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 29-11-10 11:36 |
Διαχωρισμος φυλου Πλατυ | SOFI | Ζωοτόκα | 8 | 26-07-10 14:04 |
Aγγελοψαρα - σεξουαλικος διαχωρισμος | harris samos | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 01-06-10 09:24 |
μετακομιση -ανακαινηση -και αποχωρισμος | harris samos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 12 | 15-02-10 13:41 |
Βιαιος αποχωρισμος | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 11-10-08 10:52 |