|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ερώτηση για όποιον γνωρίζει
το πρωί ο σκύλος μου, ο οποίος συνήθιζε να πίνει από τη λίμνη μόλις έβαζε τη γλώσσα του τραβιόταν πλησίασα και είδα τα ψάρια φυσιολογικά μετά από λίγο διαπίστωσα πως η λίμνη είχε ηλεκτρικό φορτίο έβαζα το χέρι μου και στο δάχτυλο που ήταν η πληγή από παρανυχίδα με τσίμπαγε ελαφρά το ρεύμα, αλλά μόνο στην επιφάνεια ένα εκατοστό πιο μέσα και δεν ένιωθα τίποτα στο τάισμα τα ψάρια ανέβαιναν να φάνε φυσιολογικά ξέρει κανείς αν επηρεάζονται και τι πρέπει να κάνω? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν γνωρίζεις από ηλεκτρολογικά να πας τους μηχανικούς εξοπλισμούς σε κάποιο ηλεκτρολόγο να στα κοιτάξει.
|
||||
|
||||
![]()
Kάπου έχεις απώλεια ηλεκτρισμού. Δεν είμαι γνώστης περί ηλεκτρικών, αλλά αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει. Η μοναδική ηλεκτρική συσκευή που έχεις στη λίμνη είναι η αντλία, έτσι? Αν ναι, κλείσε την παροχή και μετά ξαναδοκίμασε το τεστ.
Αν όντως είναι η αντλία ψάξε για την εγγύηση που σου παρέχει ο πωλητής.
|
||||
|
||||
![]()
καθάρισα τις συνδεσμολογίες και σήμερα είναι ΟΚ
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδιά καλησπέρα,
το θέμα με το ρεύμα άφησε κατάληπα στα ψάρια μου νομίζω έχουν πάθει εγκαύματα από το ρεύμα κινούνται πολύ υποτονικά και τρώνε ελάχιστα έχουν επίσης την τάση να κρύβονται ακριβώς κάτω από τα φύλα στα νούφαρα ή στο άγριο σέληνο που έχω βάλει ανέβασα δύο από αυτά στο ενυδρείο στο σπίτι τα κόι φένοντε να έχουν επηρεαστεί λιγότερο καθώς επίσης και δύο μικρά χρυσόψαρα τα οποία ήταν μόλις 3 εβδομάδες στη λίμνη βάζω και μερικές φωτογραφίες αν υπάρχει περίπτωση ανάκαμψις ή κάποια θεραπεία και γενικά αν μπορώ να κάνω κάτι εκ΄τος από το να τα κοιτάω (η αντλία άλλαξε και δεν έχει τώρα απώλειες) |
|
||||
|
||||
![]()
Oi πρώτες φωτογραφίες που έχεις βάλει, παρουσιάζουν πολύ σοβαρά εγκαύματα ή πληγές σε ολόκληρο το σώμα του ψαριού. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα. To έγκαυμα είναι πρωτίστως πληγή, επομένως ίσως αντιμετωπίσουν βακτηριακές μολύνσεις. Aπο την άλλη, η κατάσταση τους φαίνεται αρκετά σοβαρή. Προσωπικά δεν θα έκανα τίποτε άλλο, παρά να διατηρούσα όσον το δυνατόν καλύτερη ποιότητα του νερού, μια αεραντλία θα βοηθούσε και ίσως λίγο αλατάκι στο νερό. ¶λλη θεραπεία δεν έχω υπόψην μου... Μάλλον να περιμένουμε και τον Σωκράτη...ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω! Αν δεν πειράκτηκαν ζωτικά όργανα των ψαριών, ίσως και την γλιτώσουν. Στην αντίθετη περίπτωση, καμία απολύτως θεραπεία θε θα τα σώσει.
Αντικατέστησες την αντλία τελικά?
|
||||
|
||||
![]()
έχω την εντύπωση πως είναι εγκαύματα δηλαδή πληγές
που προκλήθηκαν από την υψηλή τάση το αλάτι να το πετάξω στο φίλτρο ή απευθείας στη λίμνη? |
|
||||
|
||||
![]()
Ενυδρειακό, έτσι? Απευθείας στη λίμνη. Θα σε συμβούλευα να παριμένεις και την απάντηση του Σωκράτη...Ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω. Προσωπικά όπως είπα πιο πάνω δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Πιστεύω πάντως ότι η κατάσταση ούτε το cyprinopur θα το σηκώνει... περίμενε λιγάκι...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Tags |
κήπος, λίμνη, koi, pond, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καινούργιος στο χώρο, με διάφορες απορίες! :) | Sub | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 25-08-10 20:52 |
μετρήσεις καινούργιου ενυδρείου | duaz | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 10-03-09 20:04 |
Καινούργιος | nikzanta | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 13-07-07 15:23 |