Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 14-09-11, 23:46
Το avatar του χρήστη GIORGOSKARA
GIORGOSKARA Ο χρήστης GIORGOSKARA δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 22-01-2008
Περιοχή: ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Μηνύματα: 177
Προεπιλογή

παιδια και εγω εχω ενα φιδακι στη λιμνη μου γυρω στους 30 ποντους,μαλλον νεροφιδο ειναι,
το οποιο εχει στη λιμνη κανα 2μηνο μπορει και παραπανω, το ειδα μονο 2 φορες,ουτε φωτο προλαβα να το βγαλω, απο το φοβο του κρυβοταν.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 15-09-11, 01:37
Το avatar του χρήστη κ.ω.σ.τ.α.ς.
κ.ω.σ.τ.α.ς. Ο χρήστης κ.ω.σ.τ.α.ς. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 03-05-2010
Περιοχή: Πρεβεζα
Μηνύματα: 917
Προεπιλογή

Εγω εχω μεγαλοσι σε δασοδες χωριο και περασα τα πεδικαμου χρονια εκι, τα αγρια ζωα που υπιρχαν ειταν απιστεφτα πολλα, με τα φιδια πεζαμε καθιμερινα με τα αλα παιδια και ποτε δεν δαγγοσε κανεναν μονο φιμες ακουγαμε, και ολι ειχαν εναν ακιριχτο πολεμο, η μεγαλιτερι με τα ζωα αυτα, (και οχι μονο).Σιμερα δεν ειπαρχη αυτι η αγρια ζωη που ειταν τοτε,ειναι σαν να βαδιζουμε προς των αφανισμο, ειναι κατι που το βλεπο καθε φορα που επισκεπτομε αυτο το μερος.Δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο αλο πια,δεν μας περνι πλεον,πρεπι να προστατεβουμε τα αγρια ζωα σε αυτο το σιμιο βρισκομαστε δεν μας περνι για κατι αλλο, κανουμε των παραδισο κολασι.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 15-09-11, 07:15
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από κ.ω.σ.τ.α.ς. Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω εχω μεγαλοσι σε δασοδες χωριο και περασα τα πεδικαμου χρονια εκι, τα αγρια ζωα που υπιρχαν ειταν απιστεφτα πολλα, με τα φιδια πεζαμε καθιμερινα με τα αλα παιδια και ποτε δεν δαγγοσε κανεναν μονο φιμες ακουγαμε, και ολι ειχαν εναν ακιριχτο πολεμο, η μεγαλιτερι με τα ζωα αυτα, (και οχι μονο).Σιμερα δεν ειπαρχη αυτι η αγρια ζωη που ειταν τοτε,ειναι σαν να βαδιζουμε προς των αφανισμο, ειναι κατι που το βλεπο καθε φορα που επισκεπτομε αυτο το μερος.Δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο αλο πια,δεν μας περνι πλεον,πρεπι να προστατεβουμε τα αγρια ζωα σε αυτο το σιμιο βρισκομαστε δεν μας περνι για κατι αλλο, κανουμε των παραδισο κολασι.
Kώστα μου, η παρέμαβαση μου παίρνει ξανά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Συμφωνώ στο κάθε σου γράμμα που έχεις σημειώσει.

Προσωπικά, πριν 4-5 χρόνια, είχα (σχεδόν) την ίδια άποψη με τα παιδιά που δεν ανέχονται ύπαρξη φιδιού ζωντανού, ανάμεσα ή στο κοντινό τους περιβάλλον. Τους καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά σήμερα, ενημερωμένος πια για την οικολογία γενικότερα, έχω φτάσει σε σημείο να βρίσκω στην αυλή μου χαμελαίωντες, πολλά είδη βατράχων, πολλά είδη μεγάλων και μικρών σαυρών, ακόμα και φίδι (μη δηλητηριώδη). Το έχω συναντήσει στο πρόσφατο παρελθόν και ειλικρινά δεν έκανα καν τον κόπο να το διώξω. Την τελευταία φορά μάλιστα που συνάντησα στην αυλή μου ένα μεγάλο dolichophis jugularis (ακίνδυνο λεγόμενο από τους κύπριους θερκό ή περβολάρης) μαζί μου ήταν και ο μεγαλύτερος μου γιος, ο οποίος το αντιμετώπισε (προς μεγάλη μου χαρά) κι εκείνος πολύ ψύχραιμα με μεγάλη περιέργια. Του εξήγησα ότι στα παλαιότερα χρόνια το συγκεκριμένο είδος το εξημέρωναν στα περιβόλια οι παπούδες μας για να κυνηγάει άλλα επικίνδυνα φίδια, αρουραίους, ποντίκια κ.α.

Τώρα στο θέμα μας. Για να φτιάξει κάποιος μια λίμνη, χρειάζεται αρκετό χώρο σε μια αυλή, άρα οι πιο πολλές πιθανότητες να το δοκιμάσει κάποιος είναι να κατοικεί είτε στην περιφέρεια μιας πόλης, είτε σε ένα χωριό. Δυστυχώς όμως, οι εν λόγω περιοχές εντάσσονται τις περισσότερες φορές σε ανοικτούς βιότοπους με άγρια ζωή. Αν παραδείγματος χάρην δημιουργήσω ένα τεχνητό υγρό βιότοπο κοντά σε ένα άγριο, είναι πέραν από σίγουρο ότι θα "μαζέψω" κάποια από τα είδη της περιοχής. Αν κάνω επιλεκτική "καταστροφή" κάποιων ειδών που δεν ανέχομαι, τότε κάποια άλλα θα εκμεταλλευτούν το κενό. Συνήθως, αυτά τα άλλα δεν είναι προς ώφελος της υπόλοιπης ζωής. π.χ. αρουραίοι και ποντίκια...

Όπως και να' χει, εδώ δεν είναι χώρος όπου θα μετραπείσει κάποιον προς το θέμα αυτό. Πρέπει βασικά να εξοικιωθείς με την ιδέα και να διαβάσεις αρκετά.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γεννα Στην Λιμνη Με Τα Koi ΝΕΝΔΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 5 24-03-15 01:01
Λιμνη στην Πρεβεζα Γιαννης Μ5 Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 12 24-08-10 10:17
καινουριο φιδι NIKOL ¶λλα ζώα 27 06-06-10 17:07
Τι φιδι ειναι αυτο???? POURITANOS ¶λλα ζώα 10 24-12-08 17:28

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:15.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,06975 seconds with 14 queries