|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο τρεχει χρονια , απλα τωρα εχω δυο μικρους δισκους και οι αλλοι μεσαιου μεγεθους . το ph λεω 6.5 γιατι το διοξειδιο τοσο ξερω οτι βγαζει . το σκουλικι και ι καρδια κατεψυγμενα , για να μεγαλωσουν τα μικρα και οι αλλοι . η ριτινη ειναι μια καφε χρωμα μεσα στο φιτρο σε σακουλακια . επισης δινω και κανα φυλλο , το ξερω πως τα λιτρα ειναι λιγα αλλα με τις αλλαγες που κανω το νερο ειναι καθαρο πολυ συχνα και με λιγα νιτρικα εξαλου ο δισκος θελει καθαρο νερο . η θερμοκρασια ειναι 30 .
|
|
||||
|
||||
![]()
Η UV στην περίπτωσή σου ίσως προσφέρει κάτι στο σύστημα και αυτό διότι είναι υπερφορτωμένο. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε υγρά τεστ για μέτρηση του pH και του gH. Τα λίτρα σου είναι λίγα για τα ψάρια που έχεις μέσα στη δεξαμενή, ωστόσο οι αλλαγές είναι μάλλον ικανοποιητικές.
![]() Αν θα ήθελες να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις θα μας βοήθαγες ώστε να σε συμβούλεψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. ![]() - Πόσα χρόνια τρέχει το ενυδρείο; - Πόσο καιρό τρέχει με δίσκους; - Τι μέγεθος (περίπου) σε εκατοστά είναι όλοι οι δίσκοι; - Πόσα είναι τα υπόλοιπα ψάρια σου; - Τι φυτά έχεις; - Η μέτρηση των νιτρικών (=10) γίνεται πριν ή μετά την αλλαγή νερού; - Η ρητίνη που γράφεις μήπως είναι τύρφη; |
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο με δισκους τρεχει λιγες μερες , τελικα μου ηρθαν δυο μικροι και δυο μεσαιοι . το ph 7 , to gh 7 , to kh 7 , τα νιτρικα σταθερα 10 . το ενυδρειο τρεχει πανω απο πεντε χρονια . τα υπολοιπα ειναι γυρω στα 17 ψαρακια . απο φυτα εχω ανουμπιες και ενα αχινιδορο . ρητινη ειναι . και πριν και μετα ειναι 10 τα νιτρικα .
οι αλαγεσ μπορουν να γινουν και ανα δυο μερες το μισο νερο με οσμωση μονο . ------------------------- το ενυδρειο εχει διαστασεις 1χ50χ50 . η ροη των φιλτρων ειναι αρκετη ωστε να κουνιεται η επιφανεια και τα φυτα . λετε να το αλακσω σε 400 λιτρα ? με ποσους δισκους ομως μεσα ? οι μικροι ειναι 5 εκατοστα και οι μεσαιοι 10 . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη malek : 11-09-11 στις 19:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για να κρατησεις δισκους σ αυτα τα λιτρα πρεπει να βγαλεις ολα τα υπολοιπα ψαρια και να κανεις συχνες αλλαγες, και αυτο για λιγο διαστημα οσο ειναι μικρα τα ψαρια, μετα πρεπει να πας σε περισσοτερα λιτρα.
Με την διατροφη αυτη σε βλεπω να ανοιγεις συντομα θεμα στις ασθενειες ![]() CO2 και UV δεν χρειαζεται |
|
|||
|
|||
![]()
οταν λες διατροφη ? ταιζω 3 φορες την ημερα καλα δεν ειναι ? διαβασα οτι ο δισκος θελει πολες φορες ταισμα και καθαρο νερο .
καθε τρεις μερες δεν ειναι συχνη αλλαγη ? ------------------------- καθε τρεις μερες αλλαγεσ νερου με οσμωση δεν κρατιεται καθαρο το νερο πεφτουν και τα νιτρικα ------------------------- τελικως τι μου προτεινεται για να μεγαλωσουν οι δισκοι μου χωρις προβληματα στα λιτρα που εχω ? ------------------------- δηλαδη με τις αλλαγες ανα τρεις μερες και με τις μετρησεις που εχω θα εχω προβλημα ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη malek : 11-09-11 στις 20:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ενας πολυ φιλος, εμπειρος χομπιστας και καθηγητης χημικος, με δυσκολια κραταει σταθερο ενα 200 λιτρο bare bottom με 50 λιτρα φιλτρο sump, με 10 δισκους μεσα και τιποτα αλλο και αλλαγες μερα παρα μερα.
Χρειαζεσαι πολυ τυχη για να παει καλα το ενυδρειο σου οπως το φανταζεσαι.
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρικά σου αποκλείεται να είναι ίδια πριν και μετά την αλλαγή. Και ειδικά με τέτοια ιχθυο-φόρτωση. Αν μετράς σωστά και τακτικά και η απάντησή σου είναι σίγουρη, τότε καλύτερα να αγοράσεις και ένα υγρό τεστ για νιτρικά. Πιστεύω πως δεν είναι σωστές οι μετρήσεις σου...
![]() Για τα φυτά που έχεις το διοξείδιο είναι περιττή πολυτέλεια. Είναι πολύ εύκολα φυτά. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τρεις φορες την μερα ειναι λιγο για μικρα δισκακια Ταιζε 5-6 φορες τη μερα ποικιλια τροφων οχι μονο καρδια και σκουλικι Σκουλικι δινεις πολυ, καντο μερα παρα μερα και ενναλαξ σπιρουλινα οπωσδηποτε !!! Αυτα οσον αφορα την διατροφη. Επιμενω για τα λιτρα η βγαζεις τα υπολοιπα ψαρια. |
|
|||
|
|||
![]()
ο δισκος ξερω πως θελει 40 λιτρα ο καθενας ισχυει η οχι ? αρα λοιπον στα λιτρα μου μπορω να εχω μεχρι 7 πιστευω ακαριαια . το ενυδρειο ειναι 230 λιτρα καθαρα . πηρα μια κατεψυγμενη τροφη για δισκους το premium discus νομιζω πως ειναι πολυ καλη τροφη .
------------------------- ταιζω το πρωι μιση καρδια μοσχαρι , το μεσημερι την premium diskous ενα κοματακι απο τον κυβο , το απογευμα την μιση καρδια και το βραδυ το αλο κοματι απο την premium diskous . ------------------------- οταν η βρυση μου βγαζει 10 νιτρικα και η οσμωση δεν θα βγαλει 10 ? ------------------------- οι αλλαγες που κανω ανα 2 με τρεις φορες την εβδομαδα καλα δεν ειναι η ειναι υπερβολη ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη malek : 13-09-11 στις 12:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lt με δισκους | corsar7 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 09-06-11 16:32 |
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ | HLIASKR | Δίσκοι | 9 | 19-09-10 16:04 |
ερωτηση για συγκατικους με τους δισκους... | thanasis76 | Δίσκοι | 23 | 01-07-10 10:59 |
RIO 240 με δισκους | ko$ta$ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 9 | 14-08-09 14:56 |
R/O για δισκους | Carebean pirate | Δίσκοι | 39 | 28-06-06 09:06 |