#5
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όσα ψάρια έχω και είναι F0 ή F1 ή τέλος πάντων ποιό κοντά στην άγρια τους μορφή έχουν μεγάλη αντοχή στις απότομες αλλαγές της χημείας του νερού και όχι μόνο της θερμοκρασίας και αυτό γιατί και ο πραγματικός τους βιότοπος παρουσιάζει (ανάλογα την εποχή) τέτοιες διακημάνσεις. Π.Χ. Στον Αμαζόνιο όταν ξεκινά η περίοδος βροχών ένας ποταμός έχει θερμοκρασία 31+ βαθμούς και μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να έχει φτάσει τους 24 και με τεράστιες αλλαγές σε PH/GH/KH.Αυτό λοιπόν κάνει τα ψάρια ποιό ανθεκτικά στις αλλαγές πράγμα που απουσιάζει από τα ψάρια που έχουν αναπαραχθεί σε εχμαλωσία και μεγαλώνουν με σταθερές συνθήκες όλη τους την ζωη...... Έν κατακλείδι εάν στην περίπτωσή σου το πρόβλημα ήταν μόνο η θερμοκρασία τότε ίσως να ήταν αυτός ο λόγος του θανάτου του πλέκο,άν και οι πλέκος είναι ποιό ανθεκτικοί από τα υπόλοιπα κοινωνικά ψάρια.... Τί είδος πλέκο ήταν? Άσχετο αλλά επειδή το έχω ακούσει και αυτό σε πετ-σοπ τον τάιζες καθόλου?Γιατί κάποιος αναρωτιόταν γιατί του ψωφάνε οι πλέκο ο ένας πίσω από τον άλλο και όταν τον ρώτησα τί τους ταίζει μου απάντησε: -Τίποτα,μα δέν τρώνε τις ακαθαρσίες και την άλγη??? ![]() Μόλις τον έβαλα με το ζόρι να πάρει πλεκοτροφή όλα έγιναν μια χαρά.Κανένας πλέκο 'τέζα' ποιά....Ούφ το θυμήθηκα και ταπηροκρανιάστηκα πάλι...... ![]()
__________________
Δημήτρης |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|