|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eιναι 52 λιτρα μικτα, 40κατι καθαρα και εχει μεσα zebra danio που μεγαλωνω, περιπου 15-20 ψαρακια απο 1 εως 3-4 εκατοστα (το αναφερω για τα ψαρακια, μηπως υπαρξει κανα προβλημα μεταξυ τους και με σαλιγκαρι που θα βαλω, αν χρειαστει να βαλω) και απο φυτα εχω, cabomba caroliniana, κρυπτοκορινα, υδροφυλλα πολυσπερμα, μπαλα αλγης και μια ανουμπια. Υποστωμα seachem flourite red, μια πετρα και μια ριζα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Anentome Helena η λύση είναι αυτή! Για μένα στα 50 λίτρα θες γύρω στα 4-5 και είσαι εντάξει. Ακόμα κι όταν τα αγοράσεις συνέχισε εσύ να βγάζεις μερικά δε είναι κακό και θα βοηθήσουν και τα helena
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια, σε ευχαριστω. Περιμενω να ακουσω και καμια αλλη αποψη ή αλλου ειδους αντιμετωπιση τους και βλεπω. Δηλαδη με 4-5 helena δεν θα τα ξεφορτωθω ολα ε? Θα θελει να βγαζω κιολας....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα σου φάνε πολλά σίγουρα αλλά επειδή είναι σε έξαρση βγάζε κι εσύ. Αν είχες πολύ μεγάλο ενυδρείο θα σου έλαγα να βάλεις κλοουνάκια αλλά στο δικό σου δε γίνεται . Προσωπικά δεν βλέπω άλλη λύση!
|
||||
|
||||
![]()
Nαι το καταλαβαινω, τα λιτρα μου ειναι λιγα και δυσκολα θα μπορουσα να βαλω καποιου ειδους ψαρι που ειναι θηρευτης των σαλιγκαριων αυτων. Οποτε αν δεν υπαρξει αλλη γνωμη ή αλλη αντιμετωπιση τους, ακολουθω τη συμβουλη σου.
Να εισαι καλα και παλι. |
|
||||
|
||||
![]()
ρώτα μόνο αν κάνουν με τα ζεβράκια σου αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, ειναι και αυτο ενα θεμα γιαυτο περιμενω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ενα μια φορα που ειχα γεμισει υπερβολικα εκαν μια παγιδουλα και ειχε τρομερο αποτελεσμα. Παρε ενα ποτιρακι πλαστικο διαφανεσ ή ενα ταπερ διαφανες, κανε του τρυπες οσο διαμετρο περιπου εχουν τα σαλιγκαρια περιπου. Μην τις κανεις πολυ κοντα τις τρυπεσ. βαλε μεσα 1-2 ταμπλετες αλγης. Το ποτιρι ή το ταπερ που θα βαλεισ να ειναι κλειστο απο πανω. Μονο απο τις τρυπες να μπορουν να μπουν. Βαλτο το βραδυ που θα κλεισουν τα φωτα, και το πρωι θα δεις τα αποτελεσματα. Εννοειται το πρωι το βγαζεις, το αδειαζεις απο τα σαλιγκαρια και το βραδυ παλι το ιδιο.
με τα helena που δοκιμασα δεν εχω δει κανενα αποτελεσμα δυστυχως. ενα τρωνε 10 γενιουνται!
|
||||
|
||||
![]()
Τοσο λιγη δραση εχουν λοιπον τα helena? Περιεργο μιας και εχω διαβασει οτι τα χρησιμοποιουν σε τετοιες καταστασεις, αλλα αφου μου λες δεν ειδες καλα αποτελεσματα εχω υπ'οψην και τις παγιδουλες που λες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στην αρχη που ηταν παραπολλα να φανταστεις το εβαζα κατα την διαρκεια της ημερας και καθε 3 ωρες γεμιζε και το αδειαζα και το ξαναεβαζα. Προσοχη μην ξεχαστεις και το αφησεις ολοκληρη μερα γιατι αν φανε και βγοθν μερικα απο την παγιδα γεννανε σαν τρελλα παλι. Η πηγη της αναπαραγωγης τους ειναι η πολυ τροφη και τα σαπια φυλλα απο τα φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
δοκιμασε και κανα φαρμακο που σκοτωνει τα σαλιγκαρια...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκαρια SOS!!! | afpa0c | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 26-08-11 22:21 |
σαλιγκαρια | manos_samos | Σαλιγκάρια | 9 | 27-09-10 19:09 |
σαλιγκαρια | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 28-06-10 09:10 |
σαλιγκαρια | KATIR | Σαλιγκάρια | 11 | 07-06-10 17:53 |
σαλιγκαρια | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 26-02-07 01:49 |