|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
για να ειμαι ειλικρινης σκεφτομουν και γω καποια στιγμη ενα 400+ με δισκους...αλλα η τακτικη σου με βαζει σε σκεψεις
![]() σε σκεψεις για το τι ειναι σωστο στο χομπυ και τι οχι...καιτ ελικα τι "αποδιδει" |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αποφευγω τους πολυπληθεις χωρους, παω διακοπες οταν γυριζουν οι αλλοι και τετοια. Θελω να εχω χωρο γενικα. Ανεση κινησεων. (ισως εχω μια μικρη αγοραφοβια?) Αυτο το εχω και με τα ψαρια. Δεν μου προκαλει ευχαριστηση ενα ενυδρειο με συνωστισμο και ελλειψη ελευθερης (οσο γινεται) κινησης. Το αντιθετο. Τα καρδιναλιακια ειναι μικρα ψαρια και σμηνοψαρο. Αυτο κανει το ψαρι πιο καταλληλο να κινηθει σε ενα οικιακο ενυδρειο και δεν το ενοχλει να το μοιραστει με μια μεγαλη ομαδα. Το να βλεπω ενα μεγαλο ψαρι οπως πχ το οσκαρ ή τα γκαλαχερ και τα πανγκασιους που ειναι ψαρια-μεταναστες και συνεχους κινησης ή τα χρυσοψαρα κλπ, να βρισκονται σε ενα χωρο 2-3 φορες το μηκος τους, ειναι τραγικο για μενα. Με τους δισκους κατι παει και ερχεται, λογω της λιγοστης κινησης τους. Αλλα και παλι ενα ψαρι κιχλιδα θελει το χωρο του αλλιως τα προβληματα μπορουν να αυξηθουν. Τα γατοψαρα επισης δεν ειναι κινητικα. Πολλοι βαζουν ενα μεγαλο ψαρι στο ενυδρειο και νομιζουν οτι θα εχουν μια φωτογραφια ή ενα καδρο με ενα ψαρι που θα καθεται στο τζαμι να τους κοιταει, περιμενοντας μονο να πεσει φαι. Το ψαρι θελει να κινηθει, να συμπεριφερθει φυσιολογικα, να φαει, να ζευγαρωσει, να παιξει, να αναμετρηθει, να ηρεμησει, να ξεκουραστει.
|
||||
|
||||
![]()
και το ειχα απορια αν κανουν μαζι αυτα τα δυο τελικα γιατι παντου διαβαζα οτι τα σκαλαρια επιτιθενται σε μικρα τετρα αλλα σε καποια ενυδρεια (βιντεο youtube κλπ) εβλεπα και τα δυο ειδη μαζι στο ιδιο ενυδρειο...
οποτε τελικα η αληθεια ειναι καπου στη μεση...και πανε και δεν πανε μαζι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο Φαν ως συνηθως ειχε δικιο και σε αυτα που μου ειχε πει κατ'ιδιαν. Τα σκαλαρια παροτι μαθημενα απο μικρα με καρδιναλιους, οταν μεγαλωσουν αρκετα και τους δωθει η ευκαιρια δεν θα την αφησουν να παει χαμενη. Εφτασε η στιγμη που καποιος καρδιναλιος ξεχαστηκε και εμεινε μονος του στην περιοχη του σκαλαριου. Καπου αλλου κοιταγα αλλα με την ακρη του ματιου μου ειδα ενα ψαρι στο ενυδρειο να γυαλιζει οπως οταν ανεβαζουμε ψαρι με την καθετη. Γυρισα και ειδα ενα καρδιναλιο να τρεχει στροβιλιζοντας πανικοβλητος και απο πισω το σκαλαρι. Τη γλυτωσε ευτυχως αλλα εχω μπει στη διαδικασια με αγγελια να δωσω τα σκαλαρια. Κριμα γιατι ειναι και τουμπανα.
|
||||
|
||||
![]() ![]() τι να κανουμε...τελικα ή το ενα ή το αλλο... ναι αλλα με ποια τετρα τα βαζεις μαζι τα σκαλαρια?απλα μεγαλυτερα?ροδοστομους π.χ.? με νανοκιχλιδες φανταζομαι δεν εχουν θεμα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν εχουν καμια σημαντικη διαφορα με τους καρδιναλιους. Με νανοκιχλιδες πιο ευκολη η συμβιωση. Τουλαχιστον σε τετοιου μεγεθους ενυδρειο ετσι φαινεται. Τα dicrossus που εχω μεσα εκδιωχνονται μεν οταν εισβαλουν στην περιοχη των σκαλαριων αλλα οχι με τροπο ανησυχητικο. Για τα German Ram μπορω να πω οτι το ενηλικο αρσενικο τους κανει κουμαντο, το ανηλικο θηλυκο εκδιωχνεται καμια φορα, αλλά ελεγχομενα. Τα cory το ιδιο. Κιχλιδες ειναι, τι μπορεις να προβλεψεις?
|
||||
|
||||
![]()
ένα μεγάλο μπράβο για το ενυδρείο σου...είναι πολύ όμορφο..Έχω κι εγώ στο μυαλό μου να αποκτήσω ένα μεγάλο ενυδρείο,αλλά όχι τρ γτ με τα πιάνα, τα synths και τα μικρόφωνα αν βάλω και 400άρι στέλνω την μάνα μ στην εντατική. Σπύρο αν έβαζες ένα ακόμα κοπαδόψαρο μέσα στο ενυδρείο σου, για παράδειγμα lemon tetra ή glowlight tetra, δεν θα έκαναν ωραία αντίθεση με τους καρδινάλιους;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συνθεση tetras | naupaktos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-07-08 02:10 |
Kribensis + Tetras | Moutralewn | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 48 | 22-11-07 08:00 |
Oto Negro ... | caverman | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 24 | 07-06-07 13:15 |
Rio Negro | Genirous | Ιστοσελίδες στο Internet | 9 | 28-03-07 13:48 |
cardinal tetras: φαρμακευτική αγωγή για λαβωμένα πτερύγια | pavloukos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 07-02-03 17:14 |