Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
Το θέμα είναι πως το DSB θέλει και αυτό καθάρισμα.Ένας καθηγητής λέει πως το φίλτρο βυθού (και το ΔΣΒ)είναι σαν το χαλάκι της πόρτας που κάποια στιγμή και αυτό χρειάζεται καθάρισμα.Για το φίλτρο μου το είπε ένα παλικάρι, που (χωρίς βέβαια να το έχω δει ποτέ)λεει πως έχει ρεεφ με μόνο βράχο και άμμο και λέει πως δε έχει καθολου ΝΟ3.Μάλιστα μου είπε πως επειδή έχω φίλτρα δε θα απαλλαγώ ποτέ.Για το Prism Red Sea Skimmer τί γνώμη έχετε?
|
Peizm έως 150 λίτρα max. Καθάρισμα άμμου (περίπου 6 cm) έξι χρόνια δεν την έχω καθαρίσει ποτέ. Βέβαια λένε ότι σε μεγαλύτερο βάθος υπάρχει αντίδραση με μοριακή ένωση της άμμου σχηματισμό βράχου κ.ο.κ. Το θέμα όμως είναι ότι δεν ΔΕΝ μπορείς να καθαρίσεις χωρίς να βγάλεις το βράχο. Άρα δεν μπορείς να το ξαναστήσεις ποτέ όπως ήταν πριν και κατά συνέπεια ρίσκο. Μεγάλη συζήτηση άνοιξες και με αποτέλεσμα που θα έχει ρίσκο.
Το παλικάρι έχει δίκιο και άδικο. Αν πας σε 2χ (ή και 3Χ) skim μπορεί και να παίζει αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα υπερβολικά καθαρό νερό και πρόβλημα τροφής στα ζώα σου.
Στειλε μου σε παρακαλώ ένα mail για επαφή