|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα σας και παλι φιλοι...
![]() Τελικα προμηθευτηκα την οσμωση και πλεον λογω και της εξατμισης που παρουσιαζει το νερο αλλα και την αλλαγη που κανω καθε φορα (50% εξατμιση,50% αλλαγη) αρα συμπληρωνω και με 50%νερο βρυσης 50% οσμωση.. σωστα?? Δευτερη ερωτηση.Δεν ειμαι σιγουρος οτι συμπληρωνω ακριβως το νερο της εξατμισης με τα ιδια λιτρα της οσμωσης.θελω να πω οτι ακομα και παραπανω οσμωση να βαλω ενδεχεται να εχω αποτομες πτωσης gh,kh,Ph κλπ.? Και κατι τελευταιο.Αυτη τη στιγμη και επειδη απο τοτε που ειχα εξατμιση νερου εξαιτιας των ανεμιστηρων συμπληρωνα με νερο βρησης εχει ανεβει το Ph στο 8,5 απο 8,1 που ειναι το νερο βρυσης. Θελω σταδιακα να το ριξω στο 7,5?Τι αλλαγες να κανω?Ρωταω γιατι οπως γραφω και παραπανω φοβαμαι τις αποτομες πτωσεις. Ευχαριστω και παλι... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν καταλαβα ακριβως τι ρωτας, προτεινω να κανεις την αναπληρωση της εξατμισης με ΑΟ ξεχωριστα απο την αλλαγη νερου.
Καλο ειναι οχι να μην αφηνεις να αδειαζει το ενυδρειο απο εξατμιση και να το γεμιζεις ολο μαζι. Εχε ενα δοχειακι και αναπληρωνε οσο πιο συχνα μπορεις. Θα γινεται πιο ομαλα η αλλαγη τιμων προς τα πανω (κατα την εξετμιση και προς τα κατω (κατα την αναπληρωση) Το ζητουμενο σε ενα ενυδρειο ειναι το tds να μενει σταθερο εκει που πρεπει για τα ψαρια. Στο σταδιο ομως που εισαι και θελεις να μαλακωσεις το νερο, το ζητουμενο ειναι το tds να πεφτει σταδιακα. Αυτο γινεται ρυθμιζοντας το tds του νερου της αλλαγης αναλογα. πχ αν εχεις στο ενυδρειο tds 300 και θελεις να το πας στο 100 και κανεις αλλαγη το ενα τριτο (33%) του νερου και το νερο της αλλαγης εχει tds 200, στο ενυδρειο θα πεσει στο 267. Απλα μαθηματικα 300χ67% + 200χ33% = 201+66 = 267tds Στην επομενη αλλαγη κανεις λιγο πιο μαλακο το νερο της αλλαγης θα εχεις: 267χ67% + 170χ33% = 179+56 = 235tds κ.ο.κ μεχρι να το φτασεις στο 100 Πιο καλη, απλη και γρηγορη σε τελικο χρονο, αλλα και χωρις να ειναι αποτομη η πτωση, ειναι να κανεις μικρες αλλαγες καθημερινα με σκετο ΑΟ. πχ αν ξεκινας με 300tds στο ενυδρειο και κανεις μια αλλαγη 7% με σκετο ΑΟ μηδενικου tds, θα εχεις: 300χ93% + 0χ7% => 270+0 = 279 την επομενη μερα : 279χ93% + 0χ7% = 260tds την επομενη μερα : 260χ93% + 0χ7% = 242tds την επομενη μερα : 242χ93% + 0χ7% = 225tds την επομενη μερα : 225χ93% + 0χ7% = 209tds σε λιγες μερες ακομα θα εχεις φτασει στο 100. Εχωντας πτωση της KH συνηθως πεφτει (πιο μετα) και το πεχα σταδιακα. Μη κοιτας τοσο το pH αλλα εχε τις σκληροτητες και το tds σε σωστο επιπεδο για τα ψαρια. Για το πεχα βλεπεις στην πορεια τι θα γινει και αναλογα επεμβαινεις.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ σπυρο.θα το δω και στην πορεια πως θα παει.
Παντως στην βιβλιογραφια στο διαδικτυο οπου κοιταω για απαιτησεις ψαριων δεν εχω δει να γραφουν για το tds που ''θελει'' το καθε ψαρι. παντως αυτο που κανει εντυπωση ειναι το εξης.Παρ ολο που στο ενυδρειο μετραω αυτη τη στιγμη σκληροτητα gh 10 εχω ph 8.4 Για τα πλατυ που ζουν στο ενυδρειο η βιβλιογραφια αναφερει gh 10-25 και Ph 7-8 με ιδανικο το 7.5. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πια ειναι η απορια μου αλλα οκ χαμηλωνω το gh και πεφτει το Ph αλλα αν θελω να κρατησω το gh εκει που ειναι(ιδανικο για τα ψαρια μου) πως θα μειωθει το Ph. αναρωτιεμαι και οταν κανω την αλλαγη στη συνθεση των ψαριων μου μηπως ριχνοντας το gh δεν πεσει το Ph? σορρυ αν κουραζω και σ ευχαριστω για την βοηθεια ------------------------- επισης μειωνοντας κατα 0,2 μοναδες gh και kh Καθημερινα για τα ψαρια μου θεωρειται αποτομη η αλλαγη? Με τα ψαρια που εχω μεσα δεν εχω λογο να την μειωσω την σκληροτητα εχω λογο ομως να τη ριξω για να πεσει και το Ph. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquahobby : 31-07-11 στις 18:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
H KH ειναι ο ρυθμιστικος παραγοντας του pH και οχι η GH
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα φανταζομαι με την οσμωση θελοντας να ριξουμε την kh Θα πεσει και η gh.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ριχνεις και τις δυο.
|
||||
|
||||
![]()
θα συνεχισω αν και κουραζω
και τωρα εγω που εχω gh 10(ιδανικο για τα πλατυ αλλα και οριακο) και Ph 8.5(οριακα ακαταλληλο(πρεπει να το κατεβασω) τι κανω? |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Σε ευχαριστουμε delta66 για οοοοοοοοολες αυτες τις πληροφοριες που μας δινεις μαζεμενα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη θελω να αγορασω και εγω οσμωση και μαζευω πληροφοριες τι ειναι το flush?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση για Α/Ο | dimitrisemm | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 02-02-11 00:48 |
ερωτηση για CO2.... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 01-09-07 16:11 |
Ερωτηση??? | kontrakias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-05-07 22:54 |