|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
οταν λεσ να αφαιρο τα σφουγκαρια και να βαζω βιομπαλες... ενοεις τελειως τα αφαιρω?
γτ εγω στο φιλτρο εχω παρα πολυ χωρο ακομα για υλικα... αλλα θα τα παρω σιγα σιγα.. και αφεισω τα σφουγκαρια και βαζω κιαλες βιομπαλεσ σιγα σιγα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
¶σε τα για την ώρα και σιγά-σιγά σε βάθος χρόνου τα αφαιρείς σιγά-σιγά βάζοντας στη θέση τους βιομπάλες ή άλλο βιολογικό υλικό με μεγάλη επιφάνεια μεν, αλλά αν είναι δυνατός όχι πόρους δε!
|
|||
|
|||
![]()
ok θα το δοκιμασω αργοτερα .... εδω εχουμε πολυ αερα και συνεχως πέφτει χωμα και φυλλα μεσαα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
χτες παρατηρησα οτι η μεγαλη αντλια που είναι στο ποιο βαθυ σημειο ειχε πολυ χαμηλη ροη ετσι αποφασισα να βαλω το λαστιχο της βρυσεις στην εξοδο του φλοτερ και να το ξεβουλωσω... προς εκλπηξη μ καθως εχω ορατοτητα με τον πυθμενα δεν είδα βρομα να βγαινει απο το φλοτερ στο βυθο... ουτε καν να βρομιζεται το νερο με καποιο ειδος σκονεις.. και οταν το βαλα στην μπριζα δουλευε κανονικα..αρα τι μπορει να ηταν?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τί αντλία είναι? Έχεις τις προδιαγραφές της? Παρατήρησε/διάβασε προσεκτικά και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αναγράφεται στο βιβλιάριο της αγοράς το συγκεκριμένο θέμα. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
η αντλια γραφει πανω μεγιστο υψος 7 μετρα και εμενα η λυμνη εχει υψος 1 μετρο και μισο που διανιει ακομα για να φτασει στο φιλτρο 1,5 δεν νομιζω να ειναι αφτο γτ αφου για 4 μερες δουλευε κανονικα ....¨(
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Vezirako καταρχην να σου πω συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια σου και για το project που πραγματοποιησες
![]() Θελω ομως να σου σε ρωτησω κατι.Εχεις ρωτησει καποιον που να ξερει σχετικα με τις ριζες των φοινικών? Στο λεω αυτο για τον εξης λογο,εγω στο νησι που μενω δεν εχω δικτυο,εχω στερνα.Οταν αποφασισα οτι θελω να εκμεταλευτω τον κηπο μου και μαζι με αλλα δεντρα και φυτα να βαλω 2-3 φοινικες ο γεωπονος μου το απαγορευσε κατηγορηματικα.ακομα και σε αποσταση 4-5 μετρων.Και αυτο γιατι (μετα απο ισως αρκετα χρονακια αναλογα με την αναπτυξη του φοινικα)η ριζα του μου ειπε οτι μεγαλωνει πολυ βαθια και 'ψαχνει' νερο,με αποτελεσμα μα την τρομερη δυναμη της να κανει 'κρακ' στο τσιμεντο της στερνας για να βρει το νερο της... Για να πω την αληθεια βεβαια δεν το εψαξα και με αλλες γνωμες απο αλλους επαγγελματιες και εχω σκοπο να το κανω.Αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο στο θεμα ας μας πει κατι σχετικα. Αυτα απο εμενα και παλι μπραβο σου και να την χαιρεσε!Ελπιζω να βγει ψευτης ο γεωπονος η απλα ημιμαθης! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα διύσδυσης στο μπετόν. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκ των υστέρων πρόβλημα, είναι το εκτόπισμα του κορμού τους, ιδιαίτερα στα είδη phoenix canariensis, phoenix dactylifera και washingtonia filifera. Eίδη δηλαδή που συναντούμε πολύ συχνά στις χώρες μας. Κάποια από τα τροπικά είδη που μεταφέρθηκαν πολύ πρόσφατα όπως οι Archontophoenix alexandrae και arecastrum romanzoffianum αναπτύσσουν σαφέστατα λεπτότερο κορμό έτσι που βασικά να έχουν πλύ μικρότερο εκτόπιστα σε περιορισμένο χώρο. Όπως και νά' χει, σίγουρα θα έχεις δει πισίνες με φοίνικες σχεδόν μέσα στο νερό. Η ενύσχυση των τοιχωμάτων εννοείται.
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου πανεμορφη η δουλιτσα σου και πολυ καλη η δουλεια σου με της πετρες! εγινε πολυ ομορφη!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
και εγω το εψαξα πριν τιν βαλω ανμεσα την λυμνη ρωτοντασ λοιπον μ ειπαν πολλες αποψεις κρατεισα αυτην π μ παν οι περρισοτεροι αλλα προσεξα και με τα ματια μ.. οταν εσκαβα παρατηρουσα ολες της ριζες των φοινικων για να δω τι παιζει τρυγιρω σε ενα σημειο ηταν ενας βραχος ο οποιος τωρα τον εχω εχω απο την λυμνη για ομορφια οι ριζες εκει ειχαν περασει γυρω γυρω απο τον βραχο...(μεγαλο μεγεθος βραχος) το ιδιο λοιπον εβελπιστο και πιστεβω θα συμβει και μετη την λυμνη επειδι εχωαπλα οι ριζες θαπερασουν τρυγυρω και απο κατω μ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και οι δυο σας έχετε φοίνικες, θα σας ήταν πολύ χρήσιμο αυτό το λινκ. Δώστε παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή, μιας και πριν 3 μήνες έχω εντοπίσει το πρώτο προσβεβλημένο φυτό (phoenix canariensis) στη γειτονιά μου, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι μου. Το φυτό κουρεύτηκε/καθαρίστηκε εντελώς από τα φύλλα του, νέα και παλιά, το περάσαμε από χρήση φαρμάκων και εδώ και λίγες μέρες φαίνεται να το σώζουμε (αν και πολύ σπάνια συμβαίνει αυτό), αφού έχει ξεπετάξει καινούρια μικρά φυλλαράκια.
Οι φοίνικες phoenix canariensis είναι οι πρώτες που προσβάλλονται από το συγκεκριμένο έντομο, οπότε όσοι τις έχετε, γρηγορείτε... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο νανο θαλασσινο | krispie | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 20-01-11 16:25 |
ΙΔΕΕΣ ΝΑΝΟ | Cornellius | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 30 | 05-09-10 13:14 |
απαντηση στο μανο και οχι μονο... | chrisstam | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 19-01-05 11:37 |