Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #9  
Παλιά 31-05-11, 20:51
pondcy Ο χρήστης pondcy δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 23-02-2011
Περιοχή: κυπρος
Μηνύματα: 18
Προεπιλογή

Γεια σας και πάλι. Η λίμνη έχει χωρητικότητα περίπου 4500 - 5000 λίτρα. Είναι κατασκευασμένη από liner , κάτι το οποίο μετάνιωσα.., Τώρα, από εξοπλισμό, τίποτα εξειδικευμένο απλά στα 4 χρονιά πείρας κατέληξα στα πιο κάτω.
Υποβρύχια αντλία 8000 λ/ω, το νερό οδηγείται σε φίλτρο UV 11 W, και μετά σε αυτοσχέδιο μηχανικό φίλτρο των 70 λίτρων.
Από φυτά, από ότι ξερώ στην Κυπριακή αγορά δεν υπάρχουν και πολλά. Έχω φέρει μερικά από Αγγλία και Ουγγαρία μέσο διαδικτύου και μέσω ebay. Οσο από ψαριά, υπάρχουν koi 15-30cm, και κάποια χρυσόψαρα από τα πρώτα μου βήματα και λυπήθηκα να τα βγάλω έξω. Στις φωτογραφίες , θα δείτε μέσα στη λίμνη μια κατασκευή από πράσινο δυκτι. Μέσα τοποθετώ τα αυγά για εκκόλαψη. Νομιζω υπάρχει αρκετή βιολογία μεσα στην λίμνη για να διατηρείται το νερο υγειες. (το νερο είναι αρκετα καθαρό και δεν εχω χάσει ψαρι στα 4 χρονια.) Οσο αφορά τα φυτα, υπάρχουν νούφαρα, calthanatans , orontiumacuaticum, ceratophyllum , iris , mint, waterhyacinth, waterlettuce , watercress, πάπυρους . Για να ειμαι και ειλικρινης, υπαρχουν και 2-3 που δεν εχω ιδεα τι είναι…. Επίσης εχω παραγγείλει προχθές καιWaterChestnuts, ( δεν είμαι σίγουρος εάν θα επιβιώσει στο κλήμα της Κύπρου.) Καμιά άλλη ιδέα για φυτά???
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  SAM_0214.jpg
Εμφανίσεις:  548
Μέγεθος:  96,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  SAM_0225.jpg
Εμφανίσεις:  537
Μέγεθος:  94,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  SAM_0228.jpg
Εμφανίσεις:  537
Μέγεθος:  92,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η λιμνη μου Μαριος35 Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 22 11-11-10 08:36
Νεα λιμνη nikolaras Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 15 26-08-10 13:46
λιμνη με κοι katamagias Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 2 07-08-09 17:51
Λιμνη Θεοδωρος Γλυκό νερό - Γενικά 4 16-09-07 13:13

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:56.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,06187 seconds with 14 queries