|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
η μπουκάλα ήρθε
τα διπλά μανόμετρα και η μικρομετρική βαλβίδα (βέβαια το ενυδρείο βρίσκεται σε συσκότιση αλλά τέλοσπάντων......) μετρητή φυσαλίδων χρειάζομαι? o diy είναι ΟΚ ή δεν αρκεί? και με 230 λίτρα νερό τι ρυθμό να δώσω στις φυσαλίδες? ή απλά ξεκινάω με μία το δευτερόλεπτο και βλέποντας (μέσω μετρώσεων) και κάνοντας? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικα τα εργαλεία! Κανε αυτόν με το σύστημα ορού! Ειναι σούπερ φθηνος και δουλεύει άψογα!
|
||||
|
||||
![]()
Nομιζω οτι μια φυσαλιδα το δευτ. στα 230 λιτρα ειναι πολυ λιγο.Αυτο θα εξαρτηθει βεβαια και απο την διαχυση που εχεις,αλλα η καλυτερη και φθηνοτερη λυση ειναι ενα τετοιο http://www.greenleafaquariums.com/co...indicator.html .τουλαχιστον για να ξερεις οτι εχεις επαρκη επιπεδα CO2 για τα φυτα,αλλα οχι πολυ για τα ψαρια.Μ'αυτο θα δεις και πανω κατω στις ποσες φυσσαλιδες θελεις για να εισαι οκ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ κυρίες μου για τις ευχές και το Link- χρήσιμο γενικότερα
βασικά το έχω βάλει στις 3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο και μετράω Ph και Kh μέχρι να δώ "προκοπή" !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ για διάχυση θα σου έλεγα πάρε ένα εσωτερικών φιλτρακι των 5-10 ευρώ
και θα είσαι κόμπλε. Απο τις καλύτερες διαχυσεις Είναι αυτο.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις με μια φυσαλιδα
το δευτερολεπτο και αφου παρακολουθεις τα φυτα(αναπτυξη) και το ενυδρειο(για αλγες γιατι εαν δεν εχεις επαρκη λιπανση θα το εκμεταλλευτουν και οι αλγες),να κινηθεις αναλογως.Δεν υπαρχει κανονας για την ποσοτητα.Καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο.
|
||||
|
||||
![]()
αυτό μου είχε διαφύγει....
ότι οι άλγες αρέσκονται στο διοξείδιο νόμιζα ότι με το διοξείδιο γλυτώνεις απο τις άλγες γιατί πατάνε γκάζι τα φυτά στην κατανάλωση των θρεπτικών ενώ οι άλγες δεν χρησιμοποιούν διοξείδιο και έτσι μένουν "πίσω" απο τα φυτά σε ανάπτυξη |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση? (περι ιχθυοφόρτισης) | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-01-09 20:38 |
Ερώτηση περι "μπουμπουνίσματος" CO2 | kostasthess_ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 30 | 22-05-08 15:52 |
Ερώτηση περι αρτέμιας | AXEL | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 09-05-08 02:05 |
Ερώτηση περι metal halide λαμπτήρων | johnny98130 | Φωτισμός | 14 | 22-01-07 22:31 |
Κατασκευή συστήματος ελέγχου ενυδρείου | Stathis | Λοιπός εξοπλισμός | 11 | 17-03-04 14:22 |