|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να μην ξεχνάμε ότι ο πρόγονος των ψαριών αυτών έχει μονήμως τους χρωματισμούς των μικρών χρυσόψαρων. Οι χρωματισμοί ήρθαν πολύ αργότερα σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Δεν τους είχαν μόνημο φως από πάνω τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν λέω ότι το φως δεν παίζει και αυτό το δικό του ρόλο. π.χ. η μικρή μου δεξαμενούλα με τα χρυσόψαρα μου είναι μονήμως σε σκιερό μέρος, είναι κατακόκκινα και υγειέστατα. ¶μεσο ή δυνατό φως ποτέ! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι αναγκαίο να έχουμε τη λιμνούλα μας κάτω από τον ήλιο με πολύ φωτεινό περιβάλλον για να αποκτήσουν τα ψάρια μας πιο έντονα χρώματα. Τα ξέβαθα και μικρά μας συστήματα είναι σε θέση να επιτρέψουν στο φως να περάσει έως κάτω, χωρίς να δέχονται άμεση ακτινοβολία.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μα Βασιλη μ, εισαι στη Κυπρο .Ο χωρος σου μπορει να μην δεχοταν απευθειας ηλιο αλλα ηταν φωτεινος!Ειχες και νουφαρα Πως μπορει να ξεφυτρωσουν τα νουφαρα χωρις φως!Εκεινη ηταν μια μικρη λιμνη με καθαρο νερο και ειχαν τα ψαρια πολυ καλυτερο φωτισμο απο οτι θα ειχαν σε ενυδρειο. Οι χρωστικες ουσιες απο τα οργανιδια που αναφερα προηγουμενως χρειαζοντε το φως οπως και δηποτε . Αφου αν δωσεις σε ενα χρυσοψαρο τις τελειες συνθηκες με την καλυτερη διατροφη αλλα του στερησουμε το φως με μαθηματικη ακριβεια θα χασει καποια στιγμη το χρωμα του !Ειναι το μεγαλυτερο πειστηριο αυτο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=in the pond;590675]Μιχάλη, κάτω από τα φύλλα των νυμφαίων, δεν υπάρχει φώς όπως το σημειώνεις εδώ. Είναι αρκετά σκιερό μέρος και παρεπιπτώντος μπορείς να περάσεις για καφέ όποτε έρθεις προς Λευκωσία πλευρά. Τότε που ξανά'ρθες ήταν όλα ατέλειωτα.
![]() σκια ναι αλλα οχι σκοταδι .Σιγουρα και ανταποδιδω την προσκληση! ![]() ------------------------- Παράθεση:
Μα αφου Βασιλη η δικη μ αποψη ειναι πως ο σημαντικος παραγοντας για τη φωτηνοτητα του χρωματος των χρυσοψαρων ειναι το φως .Εσυ ναι μεν συμφωνεις οτι παιζει ρολο αλλα βαζεις τις συνθηκες νερου και τη διατροφη πιο ψηλα απο αυτο . Εναν ανθρωπο αν τον αφησεις πεινασμενο σε αθλιες συνθηκες κατω απο τον ηλιο θα κοκκινησει-μαυρισει .Ισχυει αναλογα για αυτα τα ψαρια .
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 17-05-11 στις 19:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ακριβώς!
![]() Ο φυσικός φωτισμός εκεί έξω είναι δεδομένος Μιχάλη σε κάθε κύκλωμα! Παρόλα αυτά όμως αν πήγαινες στο φράγμα Λυμπιών τότε που υπήρχαν χρυσόψαρα θα έβλεπες άτονους χρωματισμούς του κόκκινου. Ακόμα και το λευκό ήταν άτονο, γιατί? Σε πρόλαβα. Λεμεσό πάντως θα έρθω μια μέρα την επόμενη εβδομάδα...εύχομαι να μου μείνει χρόνος... Αυτό ομολογώ πως δεν το γνώριζα καθόλου Σωκράτη και ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Είναι λογική εξέλιξη βέβαια να ακολουθούν αυτή τη μέθοδο διατροφής για να κρατούν τον αρχικό χρωματισμό του ψαριού, αλλά ούτε που πέρασε ποτέ από το μυαλό μου.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=in the pond;590682]Αυτό ακριβώς!
![]() Ο φυσικός φωτισμός εκεί έξω είναι δεδομένος Μιχάλη σε κάθε κύκλωμα! Παρόλα αυτά όμως αν πήγαινες στο φράγμα Λυμπιών τότε που υπήρχαν χρυσόψαρα θα έβλεπες άτονους χρωματισμούς του κόκκινου. Ακόμα και το λευκό ήταν άτονο, γιατί? QUOTE] Μα εκει μιλαμε για φραγμα αρα βαθια νερα και οπως αναφερθηκε πιο πανω διατηρουν χλωμο χρωμα για αυτο το λογο . ------------------------- [QUOTE=in the pond;590682] Σε πρόλαβα. Λεμεσό πάντως θα έρθω μια μέρα την επόμενη εβδομάδα...εύχομαι να μου μείνει χρόνος... QUOTE] Πες μου μια μερα προηγουμενως να ειμαι σιγουρα σπιτι και να κοπιασεις !Αλλωστε η λιμνη μου εγινε βαση και των δικων σου συμβουλων και πρεπει να την δεις απο κοντα!
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 17-05-11 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο βασικότερος παράγοντας που θα δώσει το τελικό χρώμα στο ψάρι είναι γεννητικός ή αλλιώς η κληρονομικότητα. ¶λλοι παράγοντες που επηρεάζουν άλλοτε λίγο και άλλοτε πολύ είναι το περιβάλλον η διατροφή αλλά και η χημική παρέμβαση του ανθρώπου ενίοτε. Έτσι δεν είναι παράξενο να υπάρχουν κατακόκκινα χρυσόψαρα σε σκοτεινό περιβάλλον και δεν είναι τυχαίο
που κάποιοι επιδιώκοντας όσο ποιο μαύρο το μαύρο χρώμα (πχ στα black moor) δεν ταΐζουν με τις ειδικές τροφές τόνωσης του χρώματος. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Guppy + Χρώμα | crazyio | Ζωοτόκα | 6 | 31-12-07 03:03 |
Λάμπες Τ5 με χρώμα | CASPER | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 09-05-07 23:02 |
Χρώμα φυτών | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 03-05-06 11:06 |
Χρώμα των Δίσκων? | cutter | Δίσκοι | 11 | 16-02-06 00:10 |