|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως τον πατριωτη.
λιγες οι γνωσεις μου στο θαλασσινο και ο ζωντανος αραγωνιτης αυτος που εχω δει εγω τουλαχιστον (δε θυμαμαι εταιρια) δεν ειναι τιποτα αλλο παρα νεκρος αραγωνιτης που συνοδευεται απο ενα φακελακι με "βακτηρια". αυτο και μονο ομως εκτοξευει την τιμη του. κατεμε δεν εχεις κανεναν λογο να βαλεις ζωντανο. αν βαλεις ζωντανο βραχο συντομα θα περασει η ζωη που φιλοξενει και στον αραγωνιτη. στην τελικη αν βιαζεσαι..μπορεις στο νεκρο σου αραγωνιτη να προσθεσεις και μια μικρη ποσοτητα απο αραγωνιτη συγχομπιστα σαν "μπολι" για να ζωντανεψει γρηγοροτερα. επισης σε προσφατη συζητηση εμαθα για 2 ενυδρεια θαλασσινα στη θεσσαλονικη που απο ζωντανο αραγωνιτη την πατησαν και γεμισαν απο καποια μορφη ζωης που τα κατεκλυσε και αισθητικα τουλαχιστον ηταν κατι πολυ ασχημο. ασχετα απο το τελευταιο η προσωπικη μου αποψη ειναι πως απλα δεν αξιζει τα λεφτα του. εμπειροτεροι θαλασσινοι θα σου πουν σωστοτερη γνωμη προφανως.
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για της πληροφορίες παιδιά!! και σένα πατριώτη... οκ με τον αραγωνιτη... αλλη μια ερωτηση (καθως τωρα μαθαίνω..) σε 2 με 3 βδομαδες πιστευω να ειναι ολα ετοιμα(ενυδρειο-sub-φιλτρα κτλ) βαζω βραχο πρωτα?? η αραγωνιτη και βραχο μαζι??
|
|
||||
|
||||
![]()
πρωτα θα στρωσεις τον αραγωνιτη σου και μετα τον βραχο
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να μπουν μαζί βράχος-αραγωνίτης .
Πριν αγοράσεις ζ.β μάθε τι ανεπιθύμητους οργανισμούς μπορεί να κουβαλάει !!! Υπάρχει και η μέθοδος του μπολιάσματος ν.β με ένα βραχάκι "ζωντανό" από σίγουρη προέλευση και προσθήκη βακτηρίων . Θέλει υπομονή αλλά είναι η πιο σίγουρη αν θέλεις να μην κυνηγάς pests ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώσήρθες στα αλάτια συντοπίτη!
![]() ![]() Ξεκινώντας: 1) Διαλύουμε το αλάτι στο νερό (έχεις αντίστροφη όσμωση?) 2) Προσθέτουμε αραγωνίτη και κατόπιν βράχο!Αν τα πάρεις αμφότερα νεκρά γλυτώνεις χρήμα και ταλαιπωρία (οι ζωντανοί κουβαλάνε πολλές φορές ανεπιθύμητους οργανισμούς που πολύ δύσκολα τους ξεφορτωνόμαστε).Αν τα πάρες ζωντανά γλυτώνεις χρόνο στο "ζωντάνεμα" της βιολογίας σου. Το σκίμμερ και η κυκλοφορία λειτουργούνε απο την αρχή που θα προστεθεί το αλάτι! Αν θές περιέγραψε λίγο και τον εξοπλισμό που έχεις ή θα πάρεις, μπορεί να δούμε καμία "παρασπονδία" και να σε γλυτώσουμε απο περιπέτειες ![]()
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον το ενυδρειο το κατασκευαζω τωρα, θες φωτο απο το σχέδιο? προς το παρον εχω παρει skimer αυτο.... http://www.aquasolution.de/product_i...r-2-000-V.html
ειναι καλο? μεταχειρισμένο το πηρα!!! και 2 αντλειες αυτην... http://www.warehouse-aquatics.co.uk/...mp-p-5080.html και αυτην... http://www.warehouse-aquatics.co.uk/...mp-p-5081.html . το ενυδρειο ειναι 1 μετρο με 0,70 υψος και 0,50 βαθος , τι λετε? |
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον να και το σχεδειο αν βοηθαει... το μαυρο ειναι το επιπλο , απο κατω ειναι το ενυδρειο με υπερχείλιση και απο κατω το sub.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Neo enudreio! | Malindaar | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 12-02-11 01:22 |
help me to prwto m enudreio... | Constantine1991 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-05-09 14:31 |
12litro thalassino (live rock) | g4x4 | Nano Reef | 5 | 03-11-08 01:39 |
thelw gnwmes gia to thalassino pou steinw!!! | Vasilis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 35 | 16-07-04 17:10 |