|
Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή, φροντίδα γόνου, γενετική |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολλα είδη ψαριών δεν τρώνε τους γόνους τους. Δυο είδη που ξέρω και έχω αναπαράγει με επιτυχία (κρύου νερού και τα 2 είδη) είναι τα cpd και τα white clouds. Και τα 2 είδη τα διατηρώ σε ξεχωριστά ενυδρεία (species tanks) Δεν γεννούν βέβαια συχνά όπως τα χρυσόψαρα, ουτε κάνουν πολλούς γόνους (εμένα τουλάχιστον.....) αλλά όταν γεννούν, τα μωρά μεγαλώνουν ανενόχλητα μαζί με τους γονείς.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χριστοφορε αυτα μπορουν να ''ζησουν'' μαζι με χρυσοψαρα ?
|
||||
|
||||
![]()
Οχι. Μπορεί να έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθήκες νερού, πλην όμως ...
1. τρώνε διαφορετική τροφή, 2. το μέγεθος τους είναι τέτοιο που μπορεί να γίνουν τροφή για τα χρυσόψαρα. Η έστω να στρεσάρονται πολύ άν τα μεγάλα ψάρια τα κυνηγούν. Θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις, αφενός γιατι τα cpd ειδικά είναι δυσεύρετα στην αγορά και είναι κρίμα να φαγωθούν ή αρρωστήσουν, ή δεν τα βλέπεις ποτέ άφού θα είναι κρυμμένα. Αμα σου αρέσουν αυτά τα είδη, βάλε 5-6 (ή το ένα είδος ή το άλλο), σε ένα 60λιτρο να τα χαίρεσαι μονα τους με καμμιά γαρίδα και σαλιγκάρι, και μπολικους κρυπτοκορίνους που είναι το φυσικό τους περιβάλλον και είσαι άρχοντας!!. ------------------------- διόρθωση. Οι κρυπτοκορίνοι φύονται στο φυσικό περιβάλλον των cpd
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αλεξάνδρα Κατσούρη : 12-05-11 στις 15:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για τις εξτρα πληροφοριες σου..
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι να κάνω τελικά????? | fitos100 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 11 | 16-06-10 17:50 |
Τι να διαλέξω τελικά; | giorgos147 | ¶λλα ζώα | 2 | 08-06-09 15:35 |
Τελικά τα έχασα τα Guppys | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 19-10-07 17:59 |
τελικά τον έχασα.... | garfield | Χρυσόψαρα | 12 | 05-03-07 17:41 |
Τελικά δεν τη γλύτωσε... | Maverick | Bettas | 7 | 11-12-05 16:38 |