|
|
|||
|
|||
![]()
500kg/m2 ειναι το φορτιο σχεδιασμου για τα μπαλκονια και για τους υπολοιπους χωρους 200 στην καλυτερη 250kg/m2.
Μενω στον 3ο οροφο οικοδομης 30++.ετών, ετοιμασα ενα 630λιτρα +200 σαμπ + νερο+ αμμο+ πετρες = 1200κιλα περιπου σε επιφανεια 1τμ. Οπως σωστα μαντεψατε το ενυδρειο δεν εχει στηθει..... Περιμενω να μετακομισω για να το στησω. Αν υπαρχουν εμφανη δοκαρια, μπορει ανετα ενα ενυδρειο να στηθει πανω τους (600kg/m2), αλλιως τα υπογεια - ισογεια ειναι οτι πρεπει. Τελος η καλυτερη λυση ειναι η αρχικη μελετη τοποθετησης ενος μεγαλου ενυδρειου σε ενα σπιτι στη φαση της αδειας οικοδομησης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλα εσυ εχεις ''θηριο'' .. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πραγματικά δεν το περίμενα αυτό....
μόνο 250 κιλά το τετραγωνικό.... |
|
|||
|
|||
![]()
Τι να το κανεις ομως αμα ειναι σε χειμερια ναρκη???
![]() ![]() ![]() Τα 250 κιλα ειναι στα χαρτια, με τα λαμογια κατασκευαστες ομως που κυκλοφορουν τοσα χρονια (π.χ. εμποροι εγιναν κατασκευαστες οικοδομών) με γνωμονα μονο το κερδος, πολλες φορες τα 250 ειναι ονειρο (λογο οικονομιας σε οπλισμο- ποιοτητα μπετου). Ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να μαθουμε με τον κακο τροπο τι εχει γινει στην οκοδομη μας... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μακαρι να μην συμβει κατι σε κανεναν... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως έχω ένα reef 450lt και με πέτρες και αραγονίτη περνάει τα 600Kg στο 1,5m.
Και δίπλα έχω φτιάξει σιδερένια βάση που στο 1m έχει 2 ενυδρεία των 180lt το ένα πάνω από το άλλο. Όλα καλά. Νομίζω ότι οι κατασκευαστές ενυδρείων (Juwel κτλ) κατασκευάζουν τα ενυδρεία σε διαστάσεις (μ π υ) που να λαμβάνουν υπόψη τους συντελεστές. Αλλιώς δε θα αγόραζε κανείς και θα κάναμε όλοι ειδική παραγγελία.
|
||||
|
||||
![]()
στο κέντρο της πλάκας όμως αν αντέχει 250 κιλά στο μέτρο,
δεν γίνεται στην γωνία της όπου πατάει σε δύο δοκάρια με κολώνα απο κάτω να έχει πάλι 250 κιλά στο μέτρο........ |
|
|||
|
|||
![]()
Το γραφω πιο πανω αυτο. και παντα μιλαμε για κιλα ανα τετραγωνικο μετρο kg/m2 και οχι απλα για κιλα που αναφερθηκε πιο πανω.
και 500 κιλα στο μεσο της πλακας να βαλεις, δεν θα παρουσιαστει προβλημα αυτοματως, με την παροδο του χρονου (δεν μιλαω καν για φαινομενα οπως σεισμους) τωρα πια η εκταση και το μεγεθος της ζημιας, μια δοκιμη θα μας πεισει... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο τοίχου 20 λίτρα.. | Kotsos | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 52 | 17-02-13 13:58 |
Ενυδρείο 200 λίτρα | vag0s | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 30 | 19-08-10 17:11 |
Το ενυδρείο μου (40 λίτρα)!!! | NEMO GIRL CY | Greek Aquarist's Boards | 12 | 14-05-10 20:09 |
D.I.Y. Ενυδρείο 600-700 λίτρα | TaitO | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 16-12-06 20:43 |
Ενυδρείο 60 λίτρα!!! | Cristos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 28-10-04 04:50 |