|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η αντλία επιστροφής έχει άμεση σχέση με το πόσα λίτρα θα κατεβάζει η υπερχείληση. Εμπειρικός κανόνας για το πόσα λίτρα θα κατεβάζει η υπερχείληση: 8x10 φορές τον όγκο του ενυδρείου (400- όγκο βράχου). ------------------------- Παράθεση:
Σχετικά με το skimmer, είναι το πιο απαραίτητο σε ένα θαλασσινό. Τίποτα δε θα γλιτώσεις με μια οικονομική λύση, θα πας μόνος σου μετά να πάρεις άλλο και θα βάλεις αγγελία για το παλιό.
Worlds most Gadget Aquarium..almost Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη almost : 05-05-11 στις 13:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
φίλε almost το κυρίως ενυδρειο εχει ήδη 3 τρύπες και δουλευε με σαμπ. αλλα εγω δεν εχω ιδέα πως να κατεβασω νερο απο πανω κατω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μα άμα έχει τρύπες, τότε απλά παίρνεις τρία τέτοια http://www.aquaristic.net/Tank-connector.html και είσαι έτοιμος.
Σκέψου μια πλαστική βίδα που παιρνάει μέσα από την τρύπα του γυλιού και μέσα στο ενυδρείο ένα πλαστικό παξιμάδι που βιδώνει πάνω στο πλαστικιά βίδα ενώ ακουμπάει σε φλάτζα (όχι στο εσωτερικό γυαλί αλλά σε λάστιχο). Καλά, ο προυγούμενος σου έδωσε το ενυδρείο χωρίς τα εξαρτήματα να το συνδέσεις;
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον σημερα μου ηρθε απο ebay η υπερχείλιση ,τωρα πρεπει να φτιαξω το sump , ειναι 60Χ35Χ35 , τα χωρισματα πως να τα βαλω? καπως ετσι ???? ------ ????
Η υπερχειλιση κατεβαζει 3000 λιτρα , θα συνεργαστει με exeim compact 3000 η οποια θα ανεβασει στο περιπου 2000 λιτρα οποτε στην σωληνα της υπερχ θα μπει βανα για να κλησει τοσο......οσο να ερθει σε αντιστιχια με την exeim . Σωστα ....?????
|
||||
|
||||
![]()
το πρωτο σχεδιο ειναι οπως το δικο μου δουλευει μια χαρα , στην αρχη ειχα το σκιμμερ εκει που το εχεις σχεδιασει και εσυ και δουλευε το συστημα , μετα που πηρα το γομαρακι το ατβ επειδη δεν χωραγε στο πρωτο διαμερισμα το εβαλα εκει που ειναι το ριφ. και παλι δουλευει μια χαρα να προσεξεις τις διαστασεις του σκιμμερ μονο να χωραει ανετα στο 1ο διαμερισμα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
το σκιμερ δεν θα μπει μεσα στο σαμπ παρα μονο η αντλια του η οποια θαναι καπως κρεμαστη για να μην κανει κραδασμους στο σαμπ, θα φτιαξω βαση απεξω απο το σαμπ ωστε να καθησει το σκιμερ επανω
|
||||
|
||||
![]()
επειδη σχεδον ολα τα χω ετοιμα και μες στο σαβκυριακο θα βαλω σε λειτουργια το sump ,να ρωτησω το εξης:
στην σωληνα pvc που κατεβενει απο την υπερxειληση και παει στο sump θα βαλω μια βανα να μπορω να ρυθμισω αν θελω την ροη του νερου (μου χουν πει βοηθαει και στον θορυβο αν την κλεισω λιγο) Απλα υπαρχει διαφορα αν μπει στην κατοκορυφο σωληνα η αν μπει μετα την γωνια που θα κανει η σωληνας προς το sump ? Απο πλευρας θορυβου πιο βολευει πιο πολυ? Βαζω ενα σχεδιαγραμμα , θα με βολευε το 2 γιατι η βανα ειναι λιγο ογκοδες και αν την βαλω οπως στο 1 ισα ισα μπαινει γιατι ειναι μικρη αποσταση σετ ενυδρειου με τοιχο, ενω στο 2 θα εχω καλυτερη προσβαση.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία μίνι υγροβιότοπου | Manty | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 34 | 20-07-11 17:56 |
Δημιουργία Τρύπας στο Καπάκι | gio | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-03-10 08:19 |
Βοήθεια για SUMP | thomas60 | Φωτισμός | 2 | 26-03-07 19:58 |
συμβουλές για δημιουργία ενυδρείου για μονομάχο | sira | Bettas | 21 | 25-02-07 21:19 |
Πρόταση για δημιουργία index ψαριών !! | Lsourtzo | Greek Aquarist's Boards | 14 | 15-11-05 23:52 |