|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος ο κήπος σου..
![]() Πόσο πέραν του 1w/l? Η αναλογία αλλάζει όσο μικραίνει το ενυδρείο μας και νομίζω οτι το glosso σου θέλει κι άλλο φως. Η άλγη μοιάζει με κυανοβακτήριο (bga) αλλά δεν είμαι σίγουρος.. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κυανοβακτηριο ειναι, πολυ σωστα λεει ο Νασος.
Τσεκαρε την κυκλοφορια σου, ισως δεν ειναι αρκετη και τα νιτρικα να μην πεφτουν ποτε κοντα στο μηδεν. Κανε μια αναζητηση, εχουν γραφτει πολλα γι αυτη την αλγη. Αν δεν φυγει με απλη αυξηση της κυκλοφοριας, δοκιμασε με 3ημερη συσκοτιση. |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν έχουμε απαιτητικά φυτά σε μικρά ενυδρεία (10-20L), δεν είναι υπερβολή τα 2-3w/L ή και περισσότερα..
Κατα την γνώμη μου 25-30 watt είναι το minimum για να έχεις σωστή ανάπτυξη σε αυτά τα φυτά. Έχε υπόψη οτι παίζει πολύ ρόλο και η απόσταση του φωτιστικού από το ενυδρείο. Λίγα εκατοστά πιο ψηλά και χάνεται πολύ φως.. ¶ντε, να ρίξω και την μαντεψιά.. Ποντάρω οτι το ενυδρείο σου είναι 10L καθαρά. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Ξεκινάω με αύξηση κυκλοφορίας για αρχή και ενημερώνω για την εξέλιξη.
Νάσο και ΒGA και 10 Lt !!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έκανα strike..
![]() Αν αλλάξεις κάτι στον φωτισμό σου, κάντο πολύ σταδιακά γιατί σε αυτά τα λίτρα είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις κι άλλες άλγες εκτός απο την bga.. Καλή συνέχεια! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Glossostigma elatinoides | lion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 18-03-10 16:11 |
Glossostigma elatinoides | mpampis 1969 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 20-11-08 22:12 |
Glossostigma elatinoides | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 07-01-07 18:12 |
Glossostigma Elatinoides | mikenuke | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 27-05-05 12:17 |