|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντιθέτως, εγώ θα συμβουλευα να μην την ταίζεις τόσο με θρεπτικά συστατικά γιατί και αντίθετο αποτέλεσμα θα έχεις και άλγη σε λίγο καιρο. Βέβαια 1 φορά την εβδομάδα δεν είναι πολλά τα λιπάσματα, αλλά άν αλλάζεις το νερό κάθε 20 μέρες και δεν έχεις άλλα πολλά φυτά μέσα να καταναλώνουν, τότε υπάρχει πρόβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
εχω και αλλα φυτα(microsoroum, anubia nana, 3 crypokorynes, λιγο riccia και 1 ehinodoro) γιαυτο λεω οτι κατι λειπει αλλα τι? υπαρχει περιπτωση τη ζημια να την κανει ελλειψη Φωσφορικών?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κ εγω που εχω παρομοιο προβλημα, ειπωθηκε εδω οτι μαλλον φταιει η περισσεια φωσοφορου κ νιτρωδων, γι'αυτο εβαλα στον ενα κουβα του jbl eprofi 900 που εχω ενα υλικο για μειωση νιτρωδων κ φωσοφορικων.
Τι ισχυει τελικα; Μπορει οντως τη ζημια να την κανει η περισσεια φωσφορικων κ νιτρωδων;;
|
||||
|
||||
![]()
αν υπηρχε περισια po4 και No3 λογικα θα υπηρχε αλγη πραγμα που εγω δεν εχω σχεδον καθόλου. αλα και παλι No3 εχω γυρω στα 15 που ειναι λιγα (νομιζω) οπωτε δεν παιζει. μηπως δεν ειναι αρετα τα Po4 (δεν τα εχω μετρησει) μονο αυτο μπορω να υποθέσω. ας μας πει καποιος ποιο ειδικος για τα Po4
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγω ειχα ΝΟ3:5 και ΡΟ4:0.25 mg/lt και αναγκαστηκα να βγαλω το πολυσπερμα γιατι ειχε καταλαβει το ενυδρειο. Ασε που τα σκαλαρια και τα αλλα ψαρακια το ειχαν κανει κολατσιο (μηπως το τρωνε τα ψαρια σου?). Μαλλων το Clearmec εχεις βαλει στο φιλτρο, προσωπικά το βρισκω πολυ καλό, και το εχω σαν στανταρντ. Δεν ειχα ποτε θεμα με νιτρικα και φωσφορο. το CO2 το μετρας? Εγω κανω 33% αλλαγη νερου καθε μήνα και ολα ειναι μια χαρα. Εγω κραταω αρχειο του ενυδρειου και επομένως καθε αλλαγη που παρουσιαζετε στα φυτα προσπαθώ να δω τι εχω κανει που προξενησε την αλλαγή αυτη.
Γενικα λιγα ΝΟ3 και ΡΟ4 ειναι καλα να υπαρχουν και να υπαρχουν σε ισορροπια με τον φωτισμο και το CO2. Αυτη τη ισορροπια πρεπει να βρεις και ειναι διαφορετικη σε καθε ξεχωριστο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Clearmec? τι ακριβως ειναι αυτο δεν το ξερω? για δωσε μου πληροφορίες.
το Co2 ειναι σε καλα επιπεδα. κατι λειπει στο νερο αλλα δεν μπορω να το βρω... ( βασικα τωρα που το βλεπω και ο εχινοδορος που εχω δεν εχει αναπτυχθεί .... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
To εχω πλεον κ εγω στανταρ στον δευτερο απο πανω καδο του φιλτρου. Ηδη αυτες τις ημερες οι βακομπες ενω αρκετα φυλλα εχω καφε αλγη ακομα, δειχνει να παιρνει τα πανω της κ να πεταει νεα καταπρασινα φυλλα!!! Αφηνω τη δουλεια στα sae τωρα να την σκισουν!!!!! ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση για Hygrophila polysperma | ΠΕΛΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 22-10-07 19:24 |
Πρόβλημα με Hygrophila polysperma | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 18-01-07 16:17 |
Αναγνώριση φυτού...(Hygrophila polysperma?) | gemini_str | Αναγνωρίσεις φυτών | 7 | 19-07-04 09:34 |
Hygrophila polysperma | Δημητριαδης δημητρης | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 18-02-04 01:27 |
Κλάδεμα Hygrophila polysperma - Hemianthus micranthemoides | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 16:43 |