|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αναλόγως λίτρων. Εϊναι πολύ νωρείς να προμηθευτείς εξοπλισμό χωρίς πρώτα να έχεις κατασταλάξει στα λίτρα σου. Παράθεση:
![]() Μια λιμνούλα των 3000 λίτρων και μια των 1500 λίτρων έχουν μια διαφορά της τάξεως των 150-200 ευρώ σε σχέση πάντα με την αγορά λάινερ και αντλίας.
|
|||
|
|||
![]()
Μετά απο ώριμη σκέψη αποφάσισα να αναθεωρήσω τις απόψεις μου και "αναγκαστικά" να επιλέξω να ανεβώ στα 500 λιτρα.
Την ίδια "προκάτ λίμνη" που ανέφερα πιο πάνω αλλα σε 500 λιτρα χωρητικότητα(συγκεκριμένα αυτήν). Τι προτάσεις υπάρχουν τώρα? Σκοπεύω αυριο να πάω να αγοράσω την λιμνούλα και την αντλία (λόγω απόστασης απο εκεί που θα τα γοράσω δεν είναι εύκολο να πάω σε 2 φάσεις) και να ξεκινήσω αμέσως τις εργασίες ωστε να εκμεταλλευτώ την επόμενη εβδομάδα που έχω άδεια. Αντλία/φίλτρο τι να επιλέξω? Σκέφτομαι για αυτήν αλλα όπως είπα δε ξέρω πολλά πράγματα οπότε είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση/ιδέα. Λογικά πιστεύω οτι θα μπορώ να βάλω μέσα 5-6 χρυσόψαρα |
|
||||
|
||||
![]()
Αντί για την λίμνη 500λ ίσως να μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και δεξαμενή αποθηκεύσεις νερού-πετρελαίου. κάποια από αυτά ανάλογα την εταιρία χρησιμοποιούνε και για αποθηκεύσεις τροφίμων [λαδι-κρασι]. Με σήμα καταλληλότητας.
Οπότε επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν για λίμνες. Η αντλία είναι οριακά ικανοποιητική, αν θα έχεις περιορισμένο αριθμό χρυσόψαρων, σε συνδυασμό με κάποια φυτά μέσα στο νερό. Κανονικά λεμέ η αντλία να γυρνάει 2 φορές τα λίτρα της λίμνης. [έτσι χοντροκομμένα κάτι που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την επιβάρυνση του νερού] Αλλά λογου ότι η λίμνη αυτή είναι ρηχία πιστεύω ότι θα σε καλύψει.
|
|||
|
|||
![]()
Στην περίπτωση της δεξαμενής νομίζω οτι αισθητικά θα είναι αρκετα άσχημη οπότε δε νομίζω οτι είναι καλή λύση.
Σκέφτομαι για 4-5 χρυσόψαρα οπότε νομίζω με καλύπτει αυτό το μέγεθος. Πέρα απο την αντλία που ανέφερα θα χρειαστώ τίποτα άλλο(φίλτρο κλπ)? Και 2 απορίες 1.Σε περίπτωση που θέλω για κάποιο λόγο να την αδειάσω τι κάνω?Καλαμάκι και ρούφηγμα? ![]() 2.Σε περίπτωση βροχής??Θα κυνηγάω τα ψάρια στον κήπο σε πιθανή υπερχείλιση? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου ![]() ΥΓ.Στην περίπτωση χρήσης liner αυτό για πόσων λίτρων λίμνη περίπου φτάνει? ΥΓ2.Ελπίζω να μη φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλα είμαι τελείως newbie σε τέτοια θέματα |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Φίλτρο, σαν ιδιαιτέρως σημαντικός εξοπλισμός. Μπορείς να φτιάξεις ένα από μόνος σου, να αγοράσεις ένα πιεστικό ή να αγοράσεις ένα ανοικτού τύπου. Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() Για ότι άλλο θες, εδώ είμαστε!
|
|||
|
|||
![]()
Σχετικά με το liner έχεις να μου προτείνεις απο κάπου να αγοράσω και τι?
Δε μπόρεσα να βρω κάτι (μάλλον δε ξέρω που και πως να το ψάξω!) Αν έχεις κανα eshop ακόμα καλύτερα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το κομμάτι αυτό βέβαια είναι μικρό, αλλά μπορείς να ψάξεις και καλύτερα με τις λέξεις κλειδιά EPDM LINER. (Πρόσεξε το πάχος!!! Πολύ σημαντικό!) Aν βρεις κάτι και θέλεις να το αναφέρεις, κάνε ένα λινκ ώστε να σου πω αν είναι καλό ή όχι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |
Πρόταση για λίμνη? | ermis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 19-04-09 21:33 |
"Λίμνουλα" (κοινώς σκάφη με νερό) στον κήπο | Simpethera | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 22-09-03 14:50 |