|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
και η δικη μου γνωμη ειναι πως η λυση δεν ειναι να κοψουμε τα ποδια, δηλαδη της ερωταπαντησης στις αγγελιες, αλλα θα πρεπει να κοψουμε το κεφαλι, δηλαδη αγγελιες που δεν εχουν καμια σχεση με το χομπι μας
η προταση μου ειναι οι αγγελιες να μεινουν οπως πριν αλλα μονο για ενυδρειακα θεματα ή το πολυ πολυ για ζωντανα γενικα η αληθεια ειναι οτι εχει παραγινει με τις αγγελιες ειμαι περιπου ενα μηνα μελος στο φορουμ και οταν διαβαζω τις αγγελιες ειναι λες και διαβαζω αγγελιοφορο μονο αγγελια για σπιτι δεν εχω δει ακομα εδω μεσα(για ολα τα αλλα υπαρχει και μια) |
#2
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου στρατηγε μου! τα σεβη μου!
συμφωνω κι εγω οτι οι μη ενυδρειακες αγγελιες δεν εχουν θεση εδω...αλλα δε θεωρω οτι απο εκει ξεκινα το κακο. νομιζω οτι αντιπροωπευουν πολυ μικρη μεριδα των αγγελιων γενικοτερα. η κατανομη τους σε κατηγοριες μου ακουγεται καλη... αλλα επισης το ιδιο και η αδυναμια απαντησης. εφοσον ο πωλητης μπορει να γραψει ξανα....μπορει να προσθεσει πραγματα που ισως ξεχασε να αναφερει και του ερωτηθηκαν με πμ. με το νεο συστημα και τα ups αποφευγονται που πολλοι ΔΕΝ συμμορφωθηκαν να τηρουν το μηνιαιο χρονικο περιθωριο και το παιζαμε κλεφτες και αστυνομοι..αλλα και πολλα ασχετα, χιουμοριστικα ακομη και κακοβουλα ποστ αποφευγονται. Παράθεση:
ακομη και για κατι αψυχο αν δω οτι ενδιαφερεται ενας αγνωστος κι ενας φιλος μπορει να προτιμησω να το δωσω στο γνωστο μου που δεν ηξερα οτι εψαχνε αυτο που πουλαω-χαριζω. οποιος θελει να κρατα σειρα προτεραιοτητας το γραφει στην αγγελια...και επισης το κανει ακομη και με πμ. αλλα νομιζω οτι οι περισσοτερες αγγελιες ΔΕΝ κρατουσαν σειρα προτεραιοτητας. μπορει πρωτος να απαντησει καποιος απο επαρχια και δευτερος απο αθηνα για μια αθηναικη αγγελια..και ο πωλητης να επιλεξει να το δωσει στον 2ο και οχι στον πρωτο για λιγοτερη ταλαιπωρια. μου ετυχε ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορες σαν επαρχιωτης και αν και δε μου αρεσε το δεχομαι αγογγυστα γιατι ειναι δικαιωμα του καθενος.
__________________
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω τι λετεε γενικα αλλα ηδη φαινετε η διαφορα!!!!!
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Τι εννοείς; Ξεμπλόκαρε το σύστημα και γίνονται οι συνεννοήσεις αμεσότερα και όλα είναι καλύτερα τώρα πλέον στην ενότητα αυτή, ή η διαφορά που επισημαίνεις ότι υπάρχει είναι προς το χειρότερο; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο λογικά θα πρέπει να βρεθεί μία άλλη λύση ή να επανέλθει το παλιό καθεστώς. Προσωπικά έχω ωφεληθεί ελάχιστα από ενυδρειακές αγγελίες που βρίσκει κάποιος στα διάφορα φορουμ. Αυτό βέβαια είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά και επακόλουθο της μη πίστης μου προς αυτές. Όχι άδικα πιστεύω αφού στις περισσότερες ενυδρειακές αγγελίες βλέπεις να προσπαθούν να πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Οι πραγματικές ευκαιρίες (λόγω τιμής και σπανιότητας του αντικειμένου) είναι ελάχιστες, όπως και οι δωρεές επίσης. Όλες οι υπόλοιπες είναι μη συμφέρουσες για τον αγοραστή. Ο πωλητής φαίνεται να μη γνωρίζει την τρέχουσα τιμή του προϊόντος στην αγορά ή επιθυμεί εμφανώς να κοροϊδέψει τον υποψήφιο αγοραστή που σχεδόν πάντα είναι κάποιος νέος χομπίστας. Θα μου πει κάποιος ότι όλοι την έχουμε πατήσει κάποτε και έχουμε αγοράσει κάτι ακριβό ή ελαττωματικό. Μα ακριβώς γιαυτό θα πρέπει να προστατέψουμε τον νέο ακουαρίστα και να μην εκμεταλλευτούμε την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το φόρουμ ( GAB). Πιστεύω ότι, η εφαρμογή του μέτρου της μη ανάρτησης στις αγγελίες σχόλιων και ερωτήσεων, από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, ήταν βιαστική! Δεν βοηθά στην διαφάνεια που πρέπει να έχει η ενότητα αυτή των αγγελιών, σε ένα πρωτοποριακό και σοβαρό φόρουμ όπως είναι το GAB. ![]()
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
φιλε nikman, το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν ηταν καθολου βιαστικη αποφαση. λαθος μπορει να τη βλεπεις ..βιαστικη σιγουρα οχι. εδω και πολυ καιρο ταλανιζει το θεμα το διαχειριστη και τη συντονιστικη ομαδα.
απο εκει και περα οσον αφορα τη χρησιμοτητα τους η οχι..θα μιλησω για μενα μιας και τις χρησιμοποιω πολυ. α) μεσα απο αγγελια μπορεσα να βρω σπανια ειδη που δεν εβρισκα σε μαγαζια. ή κλαδεματα και φραγκς που τα μαγαζια δεν παρεχουν. επισης εξαπλωνονται πιο γρηγορα. απο δικη μου εμπειρια και μονο θα αναφερθω στα σταπερσι και την μπλυξα...που εφτασαν μεσω αγγελιων σε ολη την ελλαδα. και θα ακολουθησουν και αλλα ειδη... β) μονο μεσα απο αγγελιες βρισκω ψαρια και ασπονδυλα απο χομπιστες που ειναι υγιεστατα και προσπαθω πλεον οσο γινεται να περιορισω τις αγορες ζωντανων απο τα καταστηματα εφοσον μπορω να εχω απογονους καποιου φιλου απο εδω. γ) τα βρηκα σε πολυ καλες τιμες. ακομη και ζωντανο βραζο πηρα με 5 ευρω το κιλο καθαρο και γεματο κοραλινη οταν ο γεματο απταισιες και καβουρια στα μαγαζια εχει 12-15 το κιλο.για εξοπλισμο δε το συζητω. τα παντα ειναι μεταχειρισμενα σχεδον στα ενυδρεια μου. αλλιως το κοστος ειδικα για το θαλασσινο θα ηταν δυσβασταχτο. δ). μου δινουν τη δυνατοτητα να ειμαι πιο ευελικτος. π.χ. εχω ενα μεγαλο μαλαουι με πολλα ψαρια...και θελω να ξεκινησω ενα νεο εγχειρημα για κατι που δεν περιμενα να βρω...και το ξεστηνω. αν δεν υπηρχαν αγγελιες να δωσω τα ψαρια μου σε φιλους εδω, δε θα τα εδινα ευκολα σε πετ που ξερω οτι μαλλον θα "κακοπεσουν" αλλα και δε ξερω ΑΝ θα τα επαιρνε. ετσι δε θα μπορουσα να κανω τις αλλαγες οσο ευκολα ηθελα. ε) οι αγγελιες με εκαναν να γνωρισω πολλα ατομα που διαφορετικα δε θα γνωριζα. οχι οτι δε συμβαινει αυτο και απο το συνολο του φορουμ αλλα ομολογω οτι χαρη σε αυτες γνωρισα ακομη περισσοτερα. στ) σε πολλα παιδια στην επαρχια (απο γιαννενα μεχρι σαμο και ακομη παραπερα) μεσω αγγελιων μου εστειλα ζωντανα που δεν μπορουσαν να βρουν αλλου και τα μαγαζια δεν ειναι παντα προθυμα να στειλουν...ειδικα μικρες ποσοτητες. μου εκανε εντυπωση πως καποιοι φιλοι ψαχνανε τοοοσον καιρο ειδη που απλα πηγα και τους τα εστειλα.... σαφως και δεν ειναι οι αγγελιες πρωταρχικος στοχος του γκαμπ -ισα ισα ειναι υποδιεστερη ενοτητα....αλλα η υπαρξη τους και μονο...σε οποια μορφη και να υποστηριχθουν ειναι σημαντικη ωστε να εξασφαλιζει τα παραπανω και αρκετα ακομη που ειναι πρωι και χωρις καφε δε μπορω να σκεφτω... ![]()
__________________
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω πιστευω οτι οι αγγελιες μπορουν να λειτουργησουν με πμ.Εχω αγορασει απο φιλτρα,μεχρι ενυδρειο μονο με πμ.Ειναι η ακριβως η ιδια διαδικασια......
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#8
|
||||
|
||||
![]()
και αν ο καθενας προσθεσει κατι ακομη..θα βγει ενας μακρυς καταλογος με τα θετικα τους.
![]() σαφως ομως υπαρχουν και αρνητικα και εκει πρεπει να δουλεψουμε ολοι και κυριως με τη σταση μας που πρεπει να ειναι καλοπροαιρετη (να μη θελουμε να εξαπατησουμε αλλα ουτε να εχουμε σκοπο το κερδος-δεν ειμαστε επαγγελματιες) ωστε να μειωθουν τα αρνητικα.
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μήπως θα έπρεπε να γίνουν ακόμα ποιο συγκεκριμένοι οι κανόνες στις αγγελίες ??? | Lsourtzo | Greek Aquarist's Boards | 25 | 11-07-06 23:15 |